DELEN

Als de grote game beslissing alleen maar om het kiezen van een Xbox One, Playstation 4 of PC zou gaan, dan zou het erg simpel zijn. Maar dankzij een breed scala aan gaming stoelen op de huidige markt, is een console selecteren zodoende alleen nog maar het begin. Vandaag de dag is het kiezen van de juiste gaming stoel om het meeste uit je game ervaring te halen net zo belangrijk als de console of PC.

Als je begint met het zoeken van stoelen (online of in een lokale winkel), dan is de kans groot dat je tientallen modellen zult vinden met verschillende vormen en afmetingen. Sommige zien er net uit als kantoorstoelen, terwijl anderen een soort van schommelstoelen zijn die je op de grond zet en perfect in een Star Wars film zouden passen. Hoe ga je de juiste gaming stoel voor jou vinden met zoveel verschillende modellen waar je uit kan kiezen? Na het lezen van de onderstaande gaming stoel kopen tips zal de keuze een stuk makkelijker worden.

Gamestoel TOP 5:

legende:   = 150€ of lager  | €€ = 150€ – 300€ | €€€ = 300€ en meer

RangNaamPrijsReview
1DXRacer Iron€€€lees review
2Playseat Evolution€€€lees review
3AKRacing Rush€€€lees review
4X-Rocker€€€lees review
5Arozzi Torretta€€lees review

Het juiste gaming stoel type kiezen

De soort gaming stoel die je kiest hangt grotendeels af van je persoonlijke smaak. Het is namelijk jou achterwerk die tijdens de gehele game vastgeplakt zit in de stoel. Maar naast persoonlijke smaak en comfort, zou je ook de juiste gaming stoel moeten kiezen op basis van je wensen en behoeften, aangezien dit grotendeels de comfort beïnvloedt terwijl je zit.

Gaming stoel kopenSchommel gaming stoelen: Er is niets beters dan achter over hangen en van je favoriete game genieten en een schommel gaming stoel geeft je juist die mogelijkheid. Eén deel van deze gaming stoel is een game controle centrum en het andere deel is een schommelstoel. Schommel gaming stoelen of gaming rockers zijn ideaal voor gamers die comfortabel willen zitten, terwijl ze iedereen inmaken. De stoelen hebben een L-vormig ontwerp en de zitjes plaats je rechtstreeks op de grond. Gaming rockers zijn uniek vanwege hun vorm, wat je in staat stelt om achter over te hangen en te ontspannen of te schommelen terwijl je zit. Ook geven deze stoelen je de mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij de tv te zitten, zodat je het gevoel hebt dat je in de game zit en je je volledig kan concentreren op wat er in de game gebeurt. Een merk dat deze stoelen verkoopt is onder andere X Rocker.

Race stoelen: Deze stoelen zijn ook wel bekend als gaming racers en worden vaak geleverd met een stuurtje en pedalen, zodat ze je een realistische game ervaring bieden en je in staat stellen om alle actie op het scherm te besturen. Maar er zijn nu veel stoelen die een de stijl van kuipstoelen hebben, zoals de Gt Omega racing. Race stoelen zijn perfect voor racespellen en flight simulators, aangezien de ingebouwde gereedschappen je kunnen helpen om de ervaring te kopiëren zonder dat je het huis (of je gaming stoel) hoeft te verlaten.

Stoelen met voetstuk: Dit is een gaming stoel die vaak uitgekozen wordt door gamers die graag wat hoger willen zitten en af en toe een beetje willen draaien. De stoelen met een voetstuk tillen je in de lucht, zodat je rechtstreeks naar het scherm kijkt en duidelijk kan zien wat je aan het spelen bent. Veel van deze stoelen stellen je in staat om de hoogte te verstellen en rond te draaien en ze hebben ook vaak een aanpasbare hoofdsteun en armleuningen die het comfort verbeteren.

 

Let op de systeem compatibiliteit

Terwijl sommige stoelen ontworpen zijn om zonder problemen te werken met alle of de meeste consoles, zijn er andere die specifiek voor één model zijn gemaakt. Dus alleen voor de Playstation, Xbox of Wii. Veel stoelen bieden mogelijk ook ondersteuning voor je PC of Mac. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat je de gaming stoel koopt die jou favoriete console ondersteunt, want anders kan je mogelijk je games niet spelen. Als je niet zeker weet of een specifiek model gebruikt kan worden voor jou console, dan is het een goede idee om dit aan het personeel te vragen of een e-mail te sturen naar de detaillist.

 

Let op ingebouwde extra’s

Wanneer je op zoek gaat naar een gaming stoel, dan wordt je mogelijk overdonderd door de vele extra’s van sommige modellen. Al deze extra’s maken de gaming stoel duurder, maar ze zijn mogelijk goedkoper dan je denkt. Als je wat meer geld over hebt voor een echt goede gaming stoel, dan zijn er een aantal extra’s waar je echt op moet letten.

Beste gaming stoelSpeakers in de hoofdsteun van je gaming stoel kunnen je de meest complete game ervaring geven, want door middel van een surround paradijs kunnen ze elke game realistisch maken. Deze modellen worden vaak geleverd met audio ingangen en uitgangen die verbonden kunnen worden met de HDMI kabel van je tv, waardoor je kan genieten van de audio van de game via de ingebouwde speakers van je gaming stoel. Zodoende zal je nog meer genieten van je game ervaring en nog meer het gevoel hebben dat je in de game zit. Sommige stoelen hebben zelfs ingebouwde subwoofers voor een nog betere game ervaring.

Nog een extra die het waard is om op te letten, is een draadloze connectie. Draadloze audio en een Bluetooth connectie maken het erg makkelijk om het geluid van je game in je stoel te ervaren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat personen over de draden struikelen.

Tot slot is een gaming stoel met een vibratie functie ook interessant, omdat dit je elke schok en impact van de game laat voelen. Op deze manier heb je nog meer het gevoel dat je in de game zit, zodat de game ervaring helemaal compleet is.

 

Ondersteuning van de onderrug is een vereiste

Comfort is een factor die inderdaad voor een groot deel bepaald of een specifiek model goed is of niet, maar ondersteuning van de onderrug is een vereiste. Een gaming stoel is iets waar je uren of misschien zelfs wel dagen in zit en je onderrug krijgt een hoop te verduren op deze momenten.

Een incorrecte houding kan vaak leiden tot pijn en ongemak, wat een grote impact op je game prestaties en je gezondheid kan hebben. Daarom zou je moeten zoeken naar een gaming stoel die de onderrug ondersteunt. Er zijn twee primaire opties waar je op dit gebied uit kan kiezen. Je kan kiezen voor een gaming stoel met ingebouwde of verwijderbare kussens of een stoel met een boog waar je onderrug precies in past. Beide opties zullen je helpen om urenlang een correcte houding te hebben, zodat je tijdens het zitten niet steeds op zoek bent naar de beste positie. De GT Omega Race stoelen, AKRacing stoelen en DXRacer stoelen zijn voorbeelden van drie grote merken die deze ondersteuning bieden.

 

Vergeet de prijs niet

Beste gaming stoel kopenAls je een gaming stoel wilt die alle bovengenoemde extra’s heeft, dan moet je rekening houden dat het perfecte model al snel richting de €1000 gaat. De goedkoopste gaming stoelen kan je al voor €100 kopen, maar als je wat extra’s wilt dan gaat de prijs al snel richting de €400-€500, wat ze onbetaalbaar maakt als je niet een breed budget hebt. Daarom kan je het beste eerst op zoek gaan naar een gaming stoel die alle essentiële dingen heeft zodat je comfortabel kan gamen (armleuningen, ondersteuning van de onderrug, sterke bekleding, zitje en rugleuning met kussens en een stevig frame). Zodra je deze gaming stoel gevonden hebt en je hebt nog wat euro’s over, ga dan op zoek naar een nieuwere versie van deze gaming stoel, aangezien deze mogelijk meer extra’s heeft, zoals audio ingangen en uitgangen of vibratie.

 

Conclusie

Het is nooit makkelijk om een gaming stoel te kopen. Als dit iets nieuws voor je is en je er nog niet veel over weet, dan kan dit proces erg lastig zijn. Let op de bovenstaande punten voordat je iets koopt en vergeet niet om een aantal recensies te lezen over een model waar je interesse in hebt, zodat je mogelijke gebreken kan ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here