Acer Predator Thronos Air review

Op weg naar de (gaming) hemel?

Aangekondigd op IFA, wordt hij gemakkelijk omschreven als een gamestoel op steroïden. De Predator Thronos trilt, verandert van kleur en leunt 140 graden achterover, en hij is uitgerust met drie Acer monitoren die met een druk op de knop ook verplaatst kunnen worden.

Je zult waarschijnlijk de kosten van een uitbreiding moeten meerekenen bovenop het ongetwijfeld astronomische prijskaartje dat Acer uiteindelijk op dit gloeiende beest plakt, maar na een glorieus half uur in zijn armen gekluisterd te zijn geweest. Kan ik gerust zeggen dat de Thronos de hooggespannen verwachtingen die zijn massieve stalen frame oproept, waarmaakt – op de meest belachelijke manier denkbaar.

Design: een ander soort speelstoel

Acer Predator Thronos air gamestoel

Als iemand gamestoel zegt, denk je waarschijnlijk aan die dingen die eruit zien alsof ze regelrecht uit een raceauto zijn gerukt en onhandig op een vloerkleed zijn neergeploft.

Daarentegen ziet de kolossale Predator Thronos eruit alsof hij in een ruimteschip thuishoort. Met een hoogte van 1,5 m en gemaakt van dik staal, spreekt het vanzelf dat hij je voorkamer volledig zal domineren.

De gebogen overhangende arm van de structuur (ik vind het lijken op de staart van een gemechaniseerde alien) gaat recht omhoog om je binnen te laten, terwijl het gemotoriseerde toetsenbordblad naar buiten en naar binnen draait. Het is een vrij smalle ruimte, en je past er niets anders in dan de bijgeleverde randapparatuur die erop ligt.

De zitting zelf is ergonomisch ontworpen, en ik had beslist geen haast om eruit te komen. De hoofdsteun is aangenaam zacht en het is fijn dat je zowel een kuitsteun als een voetenbakje hebt, afhankelijk van de hoek waaronder je zit.

De rubberachtige armsteunen zitten echter op een vaste hoogte, en ik zie ze bij langere zittingen oncomfortabel worden.

Accenten en logo’s op de Thronos worden natuurlijk geaccentueerd met RGB verlichting, die je naar eigen smaak kunt aanpassen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Als je eenmaal binnen gecocooned bent, zie je alleen nog de drie Predator Z27 gebogen monitoren van Acer. Acer beveelt aan dat de kromming integraal is om een totaal meeslepende ervaring te bereiken, maar er is geen reden waarom je in plaats daarvan niet drie platte 4K monitoren op het scherm kunt schroeven.

Kenmerken: je eigen cockpit

Acer Predator Thronos air gamingstoel zijkant

Het beheer van een echte cockpit lijkt een veel ingewikkelder proces dan mijn eenvoudige hersens aankunnen. Gelukkig voelt de Thronos Predator aan als een cockpit als je er in genesteld zit, maar onthoud – hij is alleen voor videospelletjes, en je bedient hem binnen enkele minuten als een doorgewinterde prof.

Alle bedieningselementen die je nodig hebt zitten op een paneel op de linker armleuning. Er zijn knoppen om elk onderdeel afzonderlijk te laten stijgen en dalen – als je de stoel achterover leunt moet je het scherm omhoog brengen om het op ooghoogte te houden – maar (briljant) er is één knop die de bewegingen synchroon houdt.

De Predator Thronos wordt gebundeld met alles wat je nodig hebt om je spel op gang te brengen. Dat is een Predator Orion 9000 i9 PC, een muis, toetsenbord en welk triplet monitoren je ook kiest.

Een opvallende omissie, zeker gezien de extreme all-in-one aard van het product, is echter iets in de vorm van geïntegreerde luidsprekers. Je zult er zelf een moeten toevoegen of een koptelefoon moeten dragen.

Ik was ook geen grote fan van welke vibratie-instelling dan ook die ik in mijn demo ervaarde. De Predator Thronos kan trillen bij stoten in het spel, maar ik kan het alleen vergelijken met een zachte rugmassage. Toch is er bijna zeker een manier om het naar je zin af te stellen.

Plezierfactor: spel van Thronos

Acer Predator Thronos air gaming cockpit

Breng een paar minuten door in deze opstelling en je bent ervan overtuigd dat het het toppunt van videospelletjesdecadentie is. Met de stoel zo ver mogelijk naar achteren gekanteld en de drie schermen die mijn blikveld beheersen, maakte de Predator Thronos het toch al fenomenale Forza Horizon 4 nog aangenamer.

Uiteindelijk voelt de Predator Thronos niet dramatisch veel meeslepender dan mijn standaard opstelling, maar hij is ongetwijfeld cool, al is hij niet een tikje OTT.

Bovendien is het leuk om het ding te manoeuvreren, ook al gaat dat een beetje traag.

Totale meesleping is goed als het om gamen gaat, maar dat kan ten koste gaan van een prijs. Stel het zo: als de deurbel gaat terwijl je aan het Thronos’en bent, voordat je je onder het toetsenbord vandaan hebt weten te wurmen, zijn je bezoekers al vertrokken.

Conclusie Acer Predator Thronos review

De Acer Predator Thronos is even briljant als hij eruit ziet, en hij zal de ultieme spelopstelling zijn voor de weinige mensen die er ook echt een kopen.

Je hebt een logeerkamer nodig om hem te plaatsen, en omdat er geen wieltjes aan de onderkant zitten zul je hem moeilijk kunnen verplaatsen als hij eenmaal geïnstalleerd is.

Er zijn ook minpuntjes, namelijk het ontbreken van luidsprekers en de beperkte ruimte voor je uitrusting. Maar als je eenmaal voor de eerste keer op de magische knop gedrukt hebt vergeef je ze je waarschijnlijk wel.

Kijk uit naar een volledige bespreking van de Predator Thronos als Acer zo vriendelijk is ons er een op lange termijn te lenen. (Alsjeblieft Acer).

Gamestoel .com
Logo