Hoe een game monitor kopen? Bekijk onze TOP 10.

Je hebt mogelijk al de perfecte kamer in je huis, een stille kamer met de juiste gamestoel om je comfortabel te houden. Maar een echte pro gamer heeft ook een geschikte game monitor.

We hebben het niet over de standaard monitors, maar de beste game monitor die er te krijgen is. Ten eerste zijn er een aantal dingen waar je echt op moet letten wanneer je een game monitor uitkiest. De hints in dit artikel zullen je goed op weg helpen om een succesvolle gamer te worden, het maakt niet uit in welke game.

Dus welke monitor zou je moeten kopen? We zullen in dit artikel de frequentie, panelen, prijzen en afmetingen van de populairste gaming monitors bespreken, zodat je degene uit kan kiezen die het beste bij jou past. Dus laten we snel beginnen en je wat advies geven!

Onze gamemonitor TOP 10:

RangGame monitor
1Asus ROG Swift PG348Q
2Acer Predator XB271HK
3BenQ XL2730Z
4Asus PB287Q
5iiyama G-Master Gold Phoenix
6»» bekijk hier de bestverkochte monitoren

 

Vergelijk prijzen & bestverkochte modellen bij:

 

Monitor frequentie

Een van de belangrijkste dingen waar elke gamer op moet letten is de frequentie van de monitor. Met de jaren is er een hoop veranderd door de introductie van de moderne 120hz monitors, welke de 60hz monitors vervingen. Dit betekent dat je monitor twee keer zo snel zal verversen dan een 60hz monitor. Om eerlijk te zijn zal je met FPS games die een framerate per seconde van meer dan 120 hebben niet echt verschil merken, maar tussen de 60 en 120 zeker weten wel.

Als je een fan bent van FPS games, dan zou je zeker weten voor een 120hz game monitor moeten kiezen. Deze geven je namelijk extra beelden en de ervaring is over het algemeen soepeler met een betere verwerkingsratio.

Als je niet een FPS gamer bent, dan zal je geen groot verschil merken tussen 60hz en 120hz. Dus in dit geval is zowel 60hz als 120hz voldoende, maar sta voordat je een beslissing maakt er wel even bij stil of je in de toekomst misschien FPS games gaat spelen. Zo ja, dan heb je met een 120hz scherm meteen een geschikt scherm voor een soepele gamesessie.

Game Monitor kopen

 

TN of IPS panelen voor je game monitor?

Het tweede ding wat je moet besluiten wanneer je een game monitor gaat kopen, is of je een TN of IPS paneel wilt hebben. Dit komt mogelijk als een verrassing voor personen die geen idee hebben waar we het over hebben. De meeste pro gamers zullen echter wel weten dat TN de meest gebruikte monitor is en dat de kans groot is dat je een monitor met TN technologie hebt. TN monitors hebben een korte reactietijd en zijn vandaag de dag een oude technologie. Ze worden vervangen door IPS panelen, wat een nieuwe technologie is dat de kleurweergave verbetert en geweldige kijkhoeken biedt.

De grootste gebreken van de nieuwe technologie, is dat ze een hoop energie verbruiken vergeleken met de TN panelen. En aangezien ze niet LED back-lit zijn, zal je niet dezelfde helderheid hebben. Dit is naast het feit dat je waarschijnlijk nu wel weet dat IPS panelen veel duurder zijn.

Het belangrijke hier is om een balans te vinden tussen beeldkwaliteit en reactietijden van je game monitor. Als je dit kan doen zal je de jackpot hebben gewonnen. Het mooie is dat er een technologie is die dat kan doen en deze technologie is erg nieuw. Het heet super IPS of S-IPS en geeft de beste reactietijden met geweldige beeldkwaliteit, dus het is in principe een mix tussen IPS en TN panelen.

Beste Game Monitor

 

De perfecte monitor combinatie

Met zoveel merken, features en soorten kan het lastig zijn om de juiste game monitor te vinden en dan hebben we het nog niet eens over de prijs gehad. Op het gebied van afmetingen zou je op zoek moeten gaan naar een game monitor rond de 27-inch. Alles boven de 24-inch is acceptabel en alles boven de 27-inch zwaarder voor je bankrekening of portemonnee.

Vergelijk prijzen & bestverkochte modellen bij:

Op het gebied van merken moet je niet te kieskeurig zijn, want het komt vaak voor dat de beste merken niet altijd de beste game monitor aanbieden die er is. Dell maakt momenteel juist de beste monitor op het gebied van prijs en features. Je zal ontdekken dat een goede 27-inch game monitor met Full HD resolutie en een frequentie van 120hz gevonden kan worden voor een betaalbare prijs. Voeg daar prachtige beeldkwaliteit, geweldige kijkhoeken en lage reactietijden aan toe en je zal een game ervaring hebben die je nooit meer vergeet.

En dat is het einde van deze gids, dus we hopen dat je nu een aardig goed idee hebt welke soort game monitor op je lijst staat om te aan te schaffen. Veel succes en gameplezier!

Gamestoel .com
Logo