DELEN
Racestuur

Gamers die graag high-end games zoals Gran Turismo, Project CARS, Colin McRae etc. spelen hebben geavanceerde racestuurtjes nodig om probleemloos en zo echt mogelijk te gamen. Het beste racestuur is zo ontworpen om de gebruiker zicht in te laten leven en het gevoel te geven dat ze net met een echte auto rijden. Het biedt een zeer realistische game ervaring, wat een imitatie is van het racen in het normale leven en de spanning die ermee gepaard gaat. In deze koopgids zal je tips vinden voor wanneer je een racestuur kopen wilt.

Onze Racestuur TOP 5:

RangGame stuur
1Logitech G29 Driving Force
2Thrustmaster T500 RS
3Logitech G920 Driving Force
4Thrustmaster T150
5Thrustmaster Ferrari 458

 

Racestuur kopen tips:

Soorten racestuurtjes

Wanneer je een geweldig racestuur kopen wilt, is het eerst belangrijk om te weten welke soorten er beschikbaar zijn. Er zijn twee soorten game stuurtjes:

 

Bedraad

Een bedraad racestuurtje beperkt je enigszins op het gebied van bereik, aangezien de kabel over het algemeen maar een paar meter lang is. Ook is het mogelijk dat men over het draad struikelt. Het voordeel is wel dat je zonder onderbrekingen kan gamen, aangezien je niet batterijen hoeft op te laden.

 

Draadloos

Deze stuurtjes zijn hetzelfde als hun bedrade tegenhangers, maar dan zonder draad. Hij wordt aangestuurd door het programma die geïnstalleerd is in het stuurtje. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om vanaf elke willekeurige afstand te gamen. Deze stuurtjes zijn erg populair vanwege hun flexibiliteit, maar je moet ze uiteraard wel af en toe opladen. Ze zijn daarnaast ook iets duurder, aangezien ze iets geavanceerder zijn.

Racestuur kopen

 

Racestuur kopen? Verschillende factoren die je moet overwegen

Wanneer je een racestuur kopen gaat, moet je een aantal factoren overwegen die je zeker weten kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

 

Rotatie

De rotatie is een erg belangrijke factor die een cruciale rol speelt in het verbeteren van je race ervaring. De hoeveelheid graden dat een stuurtje kan draaien ligt tussen de 180 en 1080. Goedkopere stuurtjes hebben een beperkte rotatie en lijken totaal niet op dat van een echte auto. De duurdere wieltjes hebben een rotatie die erg lijkt op dat van een echte auto. Hoe hoger de rotatie, hoe realistischer de ervaring.

 

Afmetingen van het stuur

Stuurtjes van een lage kwaliteit zijn vaak erg klein. Deze zijn erg onhandig wanneer je intense race games speelt en daarom zijn ze niet erg populair bij personen die op zoek zijn naar perfectie. Kwalitatieve stuurtjes houden het design en de afmetingen van echte auto’s in gedachten. Voor de meeste race sims is een stuurtje met een diameter rond de 11-13-inch aangeraden, aangezien echte race auto’s dit ook hebben. Daarnaast kan je ook stuurtjes kopen die de versies van populaire race auto’s imiteren, zoals een formule 1 stuurtje bijvoorbeeld. Deze stuurtjes zijn een stuk duurder, maar de afmetingen, design, features en kwaliteit zijn zeker het geld waard. Al je wensen en behoeften zullen vervuld worden door zo’n race stuur.

 

Vibratie en force feedback

Force feedback refereert aan de ervaring van een realistische weg waar je op rijdt tijdens je game. Een praktische ervaring van de race maakt het mogelijk voor de gebruiker om acties te ondernemen op basis van instincten en wat het stuur doorgeeft, net als in een echte race. Het geeft de gamer de mogelijkheid om het maximale uit de auto te halen en goede controle over het hele voertuig te hebben.

Goedkoopste Racestuur

 

Pedalen

Pedalen horen bij een racestuur, aangezien deze incompleet en raar voelt als de pedalen missen. Om de klanten tevreden te houden en iets voor iedereen te bieden, leveren fabrikanten vaak een pedalen setje met hun race stuurtjes. Stuurtjes van gerenommeerde en populaire merken zullen altijd metalen pedalen leveren, terwijl de goedkope merken alleen maar plastic aanbieden, wat uiteraard minder duurzaam is, maar deze maken daarnaast ook meer lawaai. Als het bij je budget past en op zoek bent naar duurzaamheid, dan zou je een racestuur kopen moeten die geleverd wordt met metalen pedalen.

 

Koppeling

De koppeling is een belangrijk onderdeel van een echt voertuig dus ook bij een race game. Een koppeling geeft je dat kleine beetje extra. Het simuleert de algehele game ervaring en geeft de gebruiker een erg realistische game. Zonder koppeling kan je uiteraard nog steeds schakelen, maar de ervaring is minder realistisch.

Alhoewel een racestuur met een koppeling een game nog leuker en realistischer kan maken, moet je ook in gedachten houden dat de game er ook complexer door wordt. Daarom is dit misschien niet geschikt voor alle gamers. Als je er aan gewend bent, dan kan je soms net iets betere resultaten halen in je game, maar zo niet dan is het alleen maar onhandig en zal je mogelijk niet veel plezier beleven. Mocht het game stuur standaard met een koppeling geleverd worden, dan kan het uiteraard geen kwaad om ermee om te leren gaan, aangezien het je game ervaring en genot kan verbeteren. Zodra je gewend raakt aan een koppeling zal je er enorm veel plezier mee beleven en niet meer zonder kunnen.

 

Cockpit

Een cockpit refereert aan een frame waar alle componenten aan vastgekoppeld worden. Het zorgt ervoor dat het stuur, de pook en de pedalen op hun plaats blijven staan terwijl ze gebruikt worden. Sommige setjes worden geleverd met een ingebouwde cockpit, terwijl andere geleverd worden met componenten waarmee je de verschillende onderdelen vast kan koppelen. Een cockpit is niet alleen mooi, maar geeft ook nog dat kleine beetje extra realisme.

 

Aanpassingsmogelijkheden

Wanneer we het over aanpassingsmogelijkheden hebben, dan hebben we het over modificatie, geschiktheid en aanpasbaarheid. Aanpassingsmogelijkheden geven je de mogelijkheid om instellingen op het stuur aan te passen aan je behoeften. Het maakt het mogelijk om het stuur aan te passen, zodat je er comfortabel gebruik van kan maken. Instellingen die vaak makkelijk aangepast kunnen en moeten worden zijn gevoeligheid van het stuur, vibratie, feedback, ABS etc.

 

Garantie

Na alle opgenoemde punten komen we bij het laatste punt, maar dit is zeker niet een onbelangrijk iets. De garantie geeft je een idee hoeveel vertrouwen een fabrikant in zijn product heeft en de inzet om te repareren of te vervangen wanneer dat nodig is. Hoe langer de garantieperiode, hoe betrouwbaarder het product. Fabrikanten leveren ook altijd documentatie aan waarin je terug kan vinden wanneer een probleem wel of niet onder de garantie valt. Lees deze documentatie goed door om later niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Goedkoopste Racestuur kopen

 

De 3 beste racesturen van dit jaar

Logitech G29

Dit product wordt geleverd met een zes versnellingen schakelpook en een achteruit versnelling die je snel kan selecteren. Hij is uitgerust met een dubbele force feedback motor en spiraalvormige versnellingen. Hij heeft daarnaast LED lichtjes die aangeven wanneer je over moet schakelen. De afmetingen van het racestuur zijn 11-inch en wordt omgeven door mooi en comfortabel leer. De pedalen zijn van metaal waardoor ze erg duurzaam zijn en tot slot geven de remmen en de schakelbesturingen de gebruiker de mogelijkheid om waarheidsgetrouw te gamen.

Voordelen

 • Spiraalvormige versnellingen helpen om het geluidsniveau laag te houden.
 • Het stuur draait soepel.
 • Aanpasbare pedalen.
 • Aanpasbare knoppen op het stuur.
 • Duurzaam.

Nadelen

 • Moeilijk om in te stellen.
 • Veel te veel kabels.

 

Logitech Driving Force GT

Dit product van Logitech is werkelijk geweldig voor race games. De afmetingen van het wiel zijn 11-inch en biedt een rotatiecapaciteit van 900 graden. Er zijn totaal 16 knoppen die je volledig aan kan passen, zelfs tijdens een race. Hij heeft ook directionele knoppen, welke erg responsief zijn. De realtime aanpassingsknop met 24 standen zal je in een race net dat kleine beetje extra geven wat je nodig hebt. Hij heeft geen koppeling, maar de opeenvolgende schakelpook zal je prestaties zeker niet onderdrukken.

Voordelen

 • Goede bouwkwaliteit.
 • Geweldige force feedback.
 • Rempedaal reageert erg goed.
 • Duurzaam.

Nadelen

 • Geen koppeling.
 • ABS en force feedback kan je niet aanpassen.
 • Veel meer kracht dan normaal vereist om het stuur rond te draaien.

 

Genius TwinWheel F1

De TwinWheel F1 heeft een design die erg dicht in de buurt komt van echte F1 auto’s. Hij heeft een erg sterke vibratie en force feedback systeem waardoor je elk heuveltje, aanrijding en bocht zal voelen. De aanrakingsgevoelige technologie reageert uitstekend. De richtingsknoppen geven je daarnaast extra controle. De vier actieknoppen aan de voorkant zijn bedoeld voor veel gebruikte functies, zoals het veranderen van het camerabeeld. Het stuur heeft tot slot ook zuignappen die ervoor zorgen dat hij zo min mogelijk beweegt.

Voordelen

 • Makkelijk om in te stellen.
 • Stabiel.
 • Meegeleverde accessoires maken het mogelijk om te rijden vanuit je favoriete game stoel of bank.
 • Meegeleverde klem past op bijna elke tafel of bureau.
 • Opeenvolgende schakelpook in plaats van een koppeling is aardig goed.

Nadelen

 • Er is geen koppeling.
 • Minder duurzaam dan de bovenstaande modellen.
 • Vibratie werkt niet met Windows 7 en nieuwer.
 • Het racestuur is erg klein. Hij zou tenminste 8-inch moeten zijn.
 • De pedalen zijn ook erg klein en zitten erg dicht bij elkaar.
 • Pedalen schuiven weg op vloerbedekking.

Beste Racestuur kopen

 

Conclusie Racestuur kopen?

Bij high end gaming gaat het om alles er zo echt mogelijk uit te laten zien en voelen. Wanneer je er klaar voor bent om flink te investeren in een racestuur, dan moet de ervaring en de sensatie op en top zijn en het stuur zou het geld waard moeten zijn.

Het is belangrijk om te weten of het stuurtje voldoet aan je behoeften en comfort. Als je je niet comfortabel voelt met je aankoop, dan zal je ervaring veel minder leuk zijn en is de kans erg klein dat je het product regelmatig gaat gebruiken.

Het is altijd het beste om eerst uit te zoeken wat je behoeften zijn, vervolgens belangrijke informatie over je favoriete apparaten uit te zoeken en vervolgens aan de hand van de specificaties en gebruikerservaringen van anderen en experts je lijstje in te korten. Zodoende weet je dat je een racestuur kopen gaat waar je altijd veel plezier mee kan beleven en waar je geen spijt van zal hebben.

LEES OOK: Game laptop kopen? Dit zijn de 5 beste.
LEES OOK: Hoe een Game Monitor kopen?
LEES OOK: Beste game muis kopen tips.
LEES OOK: Gaming stoel TOP 5 kopen tips

2 REACTIES

 1. ik vind het jammer dat trust en logitech alles maken alleen voor de race spellen en voor de truck zoek ik me kapot en kan niks vinden en dat vind ik een grote minpunt want duizenden mensen spelen bijv. ook euro truck simulator

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here