Game toetsenbord kopen TOP 5 + koopgids

Een goed game toetsenbord geeft je een hoop krachtige features naast een superieure precisie, gevoel en reactie. Ze kunnen je game en je hele game ervaring verbeteren. Voor de eerste keer een nieuw game toetsenbord kopen (of een nieuwe game muis) is net zo als het kopen van je eerste HD televisie. Zodra je ervaart wat het te bieden heeft wil je nooit meer terug naar wat je daarvoor had.

Dus als je een game toetsenbord kopen wilt, dan zullen we je in deze gids helpen om te bepalen wat belangrijk is en wat niet en welke features je zoal kan overwegen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op onze ervaring en het reviewen van tientallen gaming keyboards.

Onze Game Toetsenbord TOP 5:

RangGame Keyboard
1Razer BlackWidow Chroma
2Logitech G910 Orion Spectrum
3Corsair Strafe RGB Silent
4Razer DeathStalker
5Logitech G510S
[/geoip_detect2_show_if] [geot country=”Belgium”]
RangGame Keyboard
1Razer BlackWidow Chroma
2Logitech G910 Orion Spectrum
3Corsair Strafe RGB Silent
4Razer DeathStalker
5Logitech G510S
[/geoip_detect2_show_if]

 

 

Game toetsenbord kopen gids:

Anti-ghosting & verbeterde polling rates voor betere reactie

De meeste keyboards kunnen niet meer dan drie toetsaanslagen tegelijk aan. Snelle, gelijktijdige toetsaanslagen kunnen resulteren in een ‘gemiste’ toets, waardoor je je dood tegemoet gaat, aangezien je zigde in plaats van zagde, maar alleen omdat je zag niet geregistreerd werd.

Zo goed als alle game toetsenborden kunnen een minimum van 5 of meer gelijktijdige toetsaanslagen aan zonder een over te slaan. Dit wordt over het algemeen anti-ghosting genoemd. Sommige marketing opsommingen proberen je over te halen met de mogelijkheid van het keyboard om 14 toetsaanslagen tegelijk aan te kunnen zonder ook maar eentje over te slaan. Dit is geweldig, als je 14 vingers hebt.

Nog een manier om de reactiesnelheid te bepalen is de polling rate. Standaard toetsenborden hebben een polling rate van 125Hz, wat inhoudt dat ze 125 keer per seconde input rapporteren naar de computer. Dit is goed voor typen, maar vaak niet goed genoeg voor gaming. De meeste gaming keyboards bieden polling rates van 500Hz of 1000Hz.

Aanbeveling: Anti-ghosting en een polling rate van 1000Hz is redelijk standaard voor een game toetsenbord. Er is dus ook geen reden om voor iets wat minder is te kiezen.

Goedkoopste Game Toetsenbord

 

Programmeerbare gaming toetsen

Een gaming keyboard die geen macro’s kan opslaan kan bijna geen game toetsenbord genoemd worden. De meeste gaming keyboards bieden over het algemeen dus ook zo’n 5-15 extra toetsen voor het opslaan van macro’s en elke andere functie die je op wilt slaan. Sommige toetsenborden geven je ook de mogelijkheid om alle toetsen te programmeren.

Persoonlijk gebruiken we nooit meer dan een handvol korte macro’s, maar ze kunnen erg handig zijn om quick time events te omzeilen waarbij je vaak op knoppen moet drukken, snel dingen te bouwen in een RTS game of goed geoptimaliseerde verschillende toetsaanslagen met perfecte getimede vertragingen om een geweldige combo in een MMO uit te voeren en dat alles met een enkele toets. Zorg ervoor dat je ook een toets voor een overwinningsdans en bespottingen vrijlaat.

Overweeg ook de plaatsing van de macrotoetsen. Ze zouden aan de linkerkant moeten zitten, in de buurt van de W, A, S en D toetsen of onder de spatiebalk voor de beste toegankelijkheid. Toetsen waar je je hand van de muis af moet halen zullen waarschijnlijk niet veel gebruikt worden.

Aanbeveling: Als je macrotoetsen nodig hebt of wilt, dan is vijf het minimum. 10 of meer zou genoeg moeten zijn voor zo’n beetje elke game.

 

Profielen om meer macro’s en instellingen op te slaan

Net als game muizen is het bij gaming keyboards mogelijk om meerdere profielen op te slaan, zodat je een setje macro’s voor je favoriete games kan bewaren. Zelfs als je geen profielen nodig hebt, dan zijn ze zeer handig voor het opslaan van gaming en applicatie macro’s. Veel gaming keyboards kunnen ingesteld worden om een specifiek profiel te laden wanneer je een specifieke game of applicatie opstart. De meeste toetsenborden ondersteunen 3-5 profielen. Sommige maken zelfs 10 of een ongelimiteerd aantal profielen mogelijk.

Aanbeveling: 3 profielen is waarschijnlijk genoeg voor de meeste gamers, als je ze überhaupt nodig hebt. De mogelijkheid om specifieke instellingen te laden wanneer je specifieke games opstart kan vooral handig zijn wanneer je schakelt tussen erg verschillende games (FPS naar RTS bijvoorbeeld).

Goedkoopste Game Toetsenbord kopen

 

Mechanische toetsen voor betere reactie & duurzaamheid

Mechanische toetsenborden bieden een superieur gevoel en tactische reactie ten opzichte van normale keyboards en de markt voor deze soort is zeer populair. Sinds we de Razer Blackwidow gebruikt hebben willen we nooit meer een ander keyboard. We gebruiken verschillende Razer toetsenborden dagelijks op het werk en thuis en niet alleen voor gaming, maar ook voor typen.

De meeste gamers hebben een voorkeur voor bepaalde toetsen. Wij zijn een grote fan van blauwe en bruine en de zwarte vinden we ook niet slecht. Rood vinden we niet fijn werken.

  • Rood: Het makkelijkst om in te drukken en het stilst.
  • Bruin: Moet je iets harder indrukken dan rode toetsen en zijn iets luider. Deze zijn erg populair bij gamers.
  • Blauw: Moet je nog iets harder indrukken dan bruine toetsen en zijn het luidruchtigst. Hebben een duidelijke mechanische ‘klak’ wanneer je ze indrukt. Favoriet voor typisten.
  • Zwart: Vergelijkbaar of iets zwaarder dan de blauwe toetsen. Iets stiller dan blauwe, maar iets luider dan bruine.

Naast de populaire Cherry MX toetsen zijn er ook nieuwe varianten die geoptimaliseerd zijn voor gaming, welke uitgebracht worden door Razer, Logitech, Steelseries en andere. Deze geoptimaliseerde toetsen verlagen in principe de afstand die afgelegd moet worden voordat de toets geactiveerd worden, wat resulteert in een betere reactie.

  • Razer heeft Razer groen en Razer oranje geïntroduceerd. Deze zijn respectievelijk vergelijkbaar met de Cherry MX blauw en bruin.
  • Logitech heeft Romer G toetsen geïntroduceerd, die het dichtst in de buurt komen van de bruine Cherry MX toetsen.
  • Steelseries heeft tot slot QS1 toetsen geïntroduceerd, welke erg lijken op rode Cherry MX toetsen.

Aanbeveling: Als het in je budget past raden we zeker weten een mechanisch toetsenbord aan. Ze zijn duur (vaak rond de €100 of meer), maar je zal er zeker geen spijt van krijgen, vooral als je veel typt.

 

Backlighting

Gamers spelen veel in het donker, dus backlighting kan zowel functioneel als mooi zijn. Wij geven de voorkeur aan toetsenborden met backlighting en dan het liefst met meerdere helderheidsinstellingen, zodat je dit aan kan passen. Het kan ook mooi zijn als je de kleur van het backlight aan kan passen. De nieuwste mechanische toetsenborden maken het mogelijk om elke toets een specifieke kleur te geven. Dit kan erg handig zijn als je veel gebruikte toetsen wilt onderscheiden van de andere toetsen.

Aanbeveling: LED backlighting is een functionele en essentiële feature volgens ons.

Beste Game Toetsenbord kopen

 

Connectiviteit

Extra aansluitingen om dingen in te steken (zoals een USB stick, game muizen, USB headsets etc.) zijn altijd mooi om te hebben. De meeste gaming keyboards hebben extra USB poorten en/of audio aansluitingen voor stereo en een microfoon.

Aanbeveling: We raden toetsenborden aan met tenminste één en wanneer mogelijk twee USB poorten. Als je een standaard stereo headset gebruikt, dan zijn de stereo/mic aansluitingen ook handig, maar deze zijn niet erg handig als je een USB headset of een 5.1/7.1 (analoog) headset gebruikt. Daarnaast hebben we ook ontdekt dat sommige headsets extra ruis hebben wanneer ze aangesloten worden op een analoge aansluiting op een toetsenbord.

 

Polsondersteuningen

De meeste gaming toetsenborden (een veel normale) worden geleverd met plastic polsondersteuningen.

Aanbeveling: Gebruikt iemand deze? Wij hebben nog steeds niet een gevonden die we fijn vonden en hebben er een hele doos vol mee. Als je een polsondersteuning wilt, zorg dan dat die van gel is.

 

Software

Zo’n beetje alle game muizen en toetsenborden worden geleverd met software voor het programmeren, aanpassen en configureren van het apparaat. Razer, Roccat, SteelSeries en Logitech hebben over het algemeen de meest uitgebreide en intuïtieve driver software. Mad Catz is waarschijnlijk de volgende op de lijst. Naast betere software krijg je van deze bedrijven vaak ook de beste technische ondersteuning.

Iets verder achter deze zwaargewichten vind je merken zoals Perixx, Corsair, Tt eSports (Thermaltake), Coolermaster en Raptor-Gaming (waar Corsair de eigenaar van is). Dit zijn kleinere game afdelingen van veel grotere bedrijven die niet zoveel op PC accessoires en randapparatuur focussen. Hun driver software is niet echt slecht, maar komt ook zeker weten niet in de buurt van de beste merken.

Aanbeveling: Als intuïtieve driver software, driver updates en technische ondersteuning erg belangrijk voor je is, dan kan je beter voor een game toetsenbord van de grote jongens kiezen. Hiermee willen we wederom niet zeggen dat de andere niet goed zijn, maar je moet de aangeboden features en de prijs in je overweging meenemen.

Game Toetsenbord kopen

We hopen dat je aan de hand van deze aanbevelingen en tips een goed game toetsenbord kopen kan. Vergeet ook niet om een goede gamestoel te kopen om volledig te kunnen profiteren van de beste gaming accessoires. Veel succes en deel zeker je ervaringen hieronder!

LEES OOK: Game laptop kopen? Dit zijn de 5 beste.
LEES OOK: Hoe een Game Monitor kopen?
LEES OOK: Beste game muis kopen tips.
LEES OOK: Gaming stoel TOP 5 kopen tips

Gamestoel .com
Logo