AKRacing K7012 review

AKRacing produceert al jarenlang kwalitatieve gamestoelen en de AKRacing AK-K7012 is geen uitzondering. Alhoewel hij niet helemaal hetzelfde is als de AKRacing Premium die we eerder in onze handen hebben gehad, blijft dit model een geweldige keuze voor enthousiaste gamers die graag uren of zelfs dagen aan hun favoriete games spenderen. Met de meest levendige en visueel aantrekkelijke combinatie van zwart en blauw, ziet de AKRacing AK-K7012 er zeker weten indrukwekkend uit en het is zeker een flinke vooruitgang ten opzichte van die lelijke rode en zwarte modellen die zo populair zijn op de markt. Laten we deze stoel eens van dichterbij bekijken in deze AKRacing K7012 review hieronder.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AKRacing K7012 review:

Functies en specificaties

 • Gewicht: 24,2 kilogram;
 • In hoogte verstelbaar;
 • Verstelbare rugleuninghoek;
 • Aanpassing van de armsteun;
 • Schommel functie (kantelbaar tot 12 graden);
 • Klasse-4 gaslift;
 • Maximum capaciteit: 150 kilogram;
 • Plastic base met vijf wielen;
 • Hardschuim vulling;
 • Textiele bekleding;
 • 1 kussen voor nek/hoofd en 1 kussen voor onderrug.

 

Voordelen van de AKRacing K7012

Een ding dat ik echt fijn vindt aan het design van de AKRacing AK-K7012, is de combinatie van zwart en blauw, welke echt in het oog schieten – precies wat ik verwacht van een gamestoel. In tegenstelling tot de AKRacing Premium gaming stoel, is de AK-K7012 bekleed met stof in plaats van PU leder, dat naar mijn mening in sommige opzichten beter is.

Schade aan het textiel is minder zichtbaar, gezien het feit dat het niet zo dik en solide als PU leer is. Mijn kat doorboorde het textiel, maar de schade was bijna onzichtbaar – wat een enorm pluspunt is voor katten eigenaren.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Makkelijk om in elkaar te zetten

Assembleren was eenvoudiger dan ik in eerste instantie dacht, aangezien de schroefjes al op de juiste plekken waren gedraaid om het proces te vereenvoudigen.

Goedkoopste AKRacing K7012 Review

Ik had ongeveer 10 minuten nodig om de stoel volledig in elkaar te zetten – en als je toch problemen hebt met de assemblage, dan zijn de instructies die meegeleverd worden met de AK-K7012 erg makkelijk om te volgen, aangezien deze afbeeldingen heeft die elke stap visueel maakt.

 

Comfort AKRacing K7012

Op het gebied van comfort was ik verrast hoe zacht de vulling van het zitje en de rugleuning waren. De twee kussens die meegeleverd werden met de stoel maakte alles nog comfortabeler, wat goede ondersteuning voor zowel mijn onderrug en nek bood, om pijn te voorkomen en ervoor te zorgen dat de positie van mijn wervelkolom goed was tijdens het zitten.

Beste AKRacing K7012 Review

De armleuningen, zithoogte en hoek van de rugleuning kan je allemaal aanpassen, zodat je de positie van je stoel succesvol kan veranderen op basis van je eigen behoeften. Het zitje is groot genoeg van de meeste gamers.

Ik ben nogal dun en ik heb geen problemen om op de stoel te zitten met mijn kat achter mij en ik verwacht zelfs dat individuen die zwaarder zijn de stoel comfortabel zullen vinden.

Na ongeveer 7 uur gamen moest ik mijn zithouding aanpassen – niet zo indrukwekkend als de AKRacing Premium, maar nog steeds beter dan andere modellen die ik helaas uitgeprobeerd heb. De wielen zijn gemaakt van duurzaam plastic en ze rollen soepel op de meeste oppervlaktes, alhoewel ze moeite lijken te hebben om van harde vloeren naar vloerbedekking of tapijten te verplaatsen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Nadelen

Af en toe schoonmaken is nodig om de stoel te onderhouden, maar de AKRacing AK-K7012 is jammer genoeg veel moeilijker om schoon te maken dan ik dacht. PU leder is van nature makkelijker om schoon te maken, aangezien het oppervlak niet poreus is en geen vloeistoffen die je morst absorbeert. Het zou genoeg zijn om een vochtige doek te gebruiken om vuil en viezigheid te verwijderen, maar dat is niet het geval met de AK-K7012.
Ik moest mijn stoel laten wassen door een bedrijf dat vloerbedekkingen reinigt, aangezien ik het zelf niet gedaan kan krijgen. Vervolgens moest de stoel een hele dag in de zon staan om te drogen.

AKRacing K7012 Review

Een ander aspect dat ik nogal teleurstellend vind, is het gebrek aan vulling op de armleuningen, wat je ellebogen erg pijnlijk kan maken na een tijdje zitten. Ik moest een uur wachten voordat ik weer kon gamen – mijn ellebogen deden erg zeer, waren rood en ze aanraken was al pijnlijk.

 

Conclusie van deze AKRacing K7012 review

Zeker een beetje inferieur ten opzichte van de AKRacing Premium, maar AK-K7012 blijft een geweldige keuze als je een comfortabele gamestoel wilt, die makkelijk om te gebruiken en niet moeilijk om in elkaar te zetten is. Het prijskaartje van €240 is mogelijk een beetje duur voor veel gamers, maar het is zeker een van de beste investeringen die je kan maken als je je game ervaring geweldig wilt maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo