AKRacing Overture review

De AKRacing Overture kopen?

De laatste jaren hebben we bij Gamestoel al verschillende AKRacing gamestoelen getest, zoals de AKRacing K7012, Player en Premium V2. Vandaag zullen we de AKRacing Overture uitgebreid bespreken.

Deze slanke gamestoel is verkrijgbaar in 8 kleuren, maar zit hij ook lekker en zou je deze stoel moeten kopen? Je leest het in deze AKRacing Overture review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de AKRacing Overture

Positief

  • Stoel zit erg comfortabel
  • Gemakkelijk te verstellen
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Gemakkelijk in elkaar te zetten
  • Mooi ontwerp en duurzaam gebouwd

Negatief

  • Gebruiksaanwijzging had duidelijker gemogen
  • Niet geschikt voor kleine mensen
  • Nekkussen verschuift soms
  • Armleuningen alleen verticaal verstelbaar

 

Eerste indruk en ontwerp

De AKRacing Overture valt direct op door het opvallende ontwerp. Deze gamestoel is een van de beter uitziende gamestoelen die we in de laatste periode hebben uitgetest. De Overture heeft een frame van staal en een PU-leren afwerking. De stoel heeft een modern, futuristisch ontwerp met zachte ronde vormen op het zitgedeelte.

akracing overture review

Vergelijk prijzen nu bij:

Zoals in de introductie al duidelijk werd, is deze gamestoel er in 8 kleuren; indigo, blauw, geel, groen, rood, oranje, wit en zwart. De kleuren bevinden zich op de zitgedeeltes van de stoel en geven de stoel een algehele mooie uitstraling. Wij ontvingen de Overture in de kleur Indigo, waar wij zeer positief over zijn.

De stoel weegt zo’n 22 kg, wat een normaal gewicht is voor een degelijke gamestoel. Hij is gevoerd met hoogwaardig schuim, wat ervoor zorgt dat je heerlijk in deze stoel achterover kunt leunen. De klasse 4 gasveer zorgt ervoor dat de stoel tot maximaal 150kg kan dragen.

akracing overture gamestoel review

De rugleuning kun je 180 graden kantelen waardoor je in deze stoel kunt liggen. Daarnaast heeft hij een schommelfunctie, waarmee je 12 graden kunt kantelen. Het is tevens mogelijk om hem gekanteld vast te zetten.

 

Montage

Toen we de AKRacing overture ontvingen, zijn we direct aan de slag gegaan om hem in elkaar te zetten. Het in elkaar zetten van de AKRacing Overture bleek verrassend gemakkelijk en in slechts 15-20 minuten gedaan. Bij de stoel krijg je een handleiding waarmee je in 11 simpele stappen deze stoel in elkaar zet.

beste gamestoel kopen akracing overture review

In het pakket van de stoel zitten alle hulpmiddelen waarmee je de Overture in elkaar zet. Allereerst moet het zitgedeelte aan de rugleuning worden bevestigd met een aantal schroeven. Vervolgens maak je de stoel aan de onderkant vast en tot slot moet je de gasveer en wieltjes monteren.

Het fijne van de handleiding is dat hij geïllustreerd is. Aan de hand van de plaatjes kun je gemakkelijk de stappen volgen. De tekst had wel iets duidelijker en wat ons betreft in het Nederlands gemogen, maar als je al enige ervaring hebt met het in elkaar zetten van bureaustoelen dan zal de Overture niet veel uitdaging bieden.

 

Gebruik

Na het in elkaar zetten van de Overture hebben wij hem uiteraard uitgebreid getest. We zien dat steeds meer mensen een gamestoel kopen, ook hen die niet gamen. Dus tijdens het testen kijken we niet alleen of de Overture geschikt is als gamestoel, maar ook of hij als normale bureaustoel kan fungeren.beste gamestoel kopen akracing overture review

Vergelijk prijzen nu bij:

Nadat we de Overture in elkaar hebben gezet, waren we onder de indruk van de mooie indigo paarse kleuren op deze stoel. Eenmaal plaatsgenomen voelde het alsof deze stoel voor mij gemaakt is. Hij zit heerlijk comfortabel, terwijl je niet wegzakt in deze stoel.

Ook kreeg ik het idee dat de bekleding goed ademt, omdat ook na langere periodes op de stoel ik niet ging zweten of het warm kreeg. Dit is iets wat je bij goedkopere gamestoelen vaak voor lief moet nemen, maar de Overture scoort hier goed op.beste gamestoel akracing overture

De Overture wordt geleverd met de bekende 2 kussens voor ondersteuning van je nek en onderrug. Tijdens onze test, had het nekkussen nogal de neiging om omhoog te klimmen, waardoor deze niet goed meer onze nek ondersteunden. De kussen voor je onderrug blijft wel op z’n plek en geeft een fijne ondersteuning.

De armleuningen zijn enkel verstelbaar in de hoogte, we hadden graag gezien dat deze ook horizontaal te verstellen zijn. De hoogte van de stoel kun je gemakkelijk aanpassen via de hendel onder de stoel.

Doordat je in deze stoel volledig rechtop zit, zorgt hij voor een verantwoorde ergonomische houding. Om die reden zul je vele uren in deze stoel kunnen doorbrengen zonder dat je direct last krijgt van je schouders of rug.

akracing overture gamestoel review

De 9 spaak wieltjes glijden gemakkelijk over mijn tegels en voelen solide aan. Helaas hebben we deze niet kunnen testen op laminaat of op zeil, maar wij gaan er vanuit dat de Overture ook op deze oppervlakken goed zal rollen.

De bekleding van de Overture blijft over het algemeen goed schoon en is gemakkelijk af te nemen met een doekje wanneer deze vies wordt.

De Overture is een zeer geschikte gamestoel die je ook zeker als kantoor bureaustoel kunt gebruiken. Deze stoel is zo comfortabel dat je waarschijnlijk niets anders meer wil.

 

Conclusie

beste gamestoel kopen akracing overture reviewDe AKRacing Overture heeft ons positief verrast met een aantal zeer goede functies. Voor ongeveer 250-300 euro heb je deze stoel in huis en dat vinden wij voor deze kwalitatieve stoel niet veel geld.

Hij ziet er daarnaast zeer stijlvol uit en zit erg comfortabel en zorgt ervoor dat je in een ergonomische houding vele uren kunt gamen of werken.

Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten zal veel waarde leveren. We hadden graag gezien dat de armleuningen meer verstellingsmogelijkheden hebben. Ook is het nekkussen niet altijd even comfortabel maar deze is makkelijk er af te halen.

Al met al denken we dat dit een zeer goede stoel is voor een prima prijs en zijn we er zeker van dat dit een goede investering is.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo