AKRacing Premium V2 review

Gamers zijn vaak kwetsbaar voor verschillende gezondheidsproblemen die ontstaan door een slechte houding tijdens het zitten en spelen van hun favoriete games. Ik had vroeger veel last van pijn in mijn onderrug toen ik een standaard bureaustoel gebruikte. Deze miste niet alleen de vulling die ik nodig had om comfortabel te blijven, maar ook de aanpasbare instellingen die gamestoelen zo handig maken. De AKRacing Premium V2 gamestoel bleek een geweldige keuze te zijn dankzij de vele aanpasbare functies die hij had en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat hij specifiek ontwikkeld is voor gaming en daarom mijn positie niet aan hoefde te passen tijdens het zitten. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen in deze AKRacing Premium V2 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AKRacing Premium V2 review:

Functies en specificaties

  • Gewicht: 24,2 kilogram;
  • PU lederen bekleding;
  • Verstelbare rugleuninghoogte;
  • Verstelbare rugleuninghoek;
  • Schommel functie (kantelbaar tot 12 graden);
  • Klasse-4 gas lift;
  • Maximum capaciteit: 150 kilogram;
  • Metalen frame;
  • Draaibare basis met 5 wielen;
  • Geschilderde plastic wielen.

Goedkoopste AKRacing Premium V2 Review

 

Voordelen

Om te beginnen met de lijst van voordelen, moet ik toegeven dat de AKRacing Premium V2 gamestoel erg indrukwekkend ontworpen is – duidelijk voor gamers met de nadruk op racegames. De klassieke combinatie van zwart en zilver geeft hem een ietwat luxe uitstraling, terwijl het borduurwerk bovenop het zitje en randen een fijne toevoeging is.

Ik verwachte een stoel die deels leek op een racestoel, maar het ontwerp van deze AKRacing gamestoel is erg indrukwekkend.
Alhoewel de AKRacing Premium deels geassembleerd wordt geleverd, zou je hem binnen ongeveer 10 minuten in elkaar moeten kunnen zetten. De stoel heeft koperen bekleding clips, wat vergelijkbaar is met een dure autostoel en het naaiwerk ziet er kwalitatief uit, niet gehaast afgewerkt, zoals ik bij sommige andere stoelen heb gezien.

Maar waar ik echt van onder de indruk ben bij deze AKRacing gamestoel, waren de schroeven en bouten, welke een klein beetje op hun plekken zijn ingedraaid, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het uitzoeken welke waar moet. Daarnaast is er ook een kleine ruimte tussen de twee bouten, zodat het textiel ontlast wordt en daardoor niet scheurt. De armleuningen zijn al bevestigd aan de stoel, wat in mijn ogen een geweldig iets is.

Beste AKRacing Premium V2 Review

De AKRacing Premium V2 gamestoel wordt geleverd met twee kussens die bedoeld zijn om het comfort te verbeteren – de grotere met bandjes is ontwikkeld om ondersteuning voor de onderrug te bieden, terwijl de kleinere met klittenband ondersteuning voor je hoofd en nek biedt. Ze zijn extra gevuld, wat ze uiteraard erg comfortabel maakt. Wanneer de vulling van het zitje en de rugleuning met elkaar gekoppeld wordt, durf ik echt te zeggen dat deze gamestoel revolutionair is.

Vergelijk prijzen nu bij:

Alhoewel ze van plastic zijn gemaakt, rollen de wielen erg soepel, zelfs toen ik zat. Een verrassing was dat ze geen vervelende krassen achterlieten op mijn vloer, dus nog een pluspunt. Een laatste ding dat ik fijn vond was de hoeveelheid aanpasbare instellingen: hoogte van de rugleuning, hoogte van de armsteunen, hoek van de rugleuning en de schommel functie.

De stoel is makkelijk geschikt voor iedereen en de aanpasbare instellingen maken het mogelijk om het zitje aan te passen, zodat deze maximale comfort biedt voor iedereen die er op zit.

 

Nadelen

Nu ga ik het hebben over de nadelen. Ten eerste was ik niet echt onder de indruk van het verf op de wielen, aangezien het een beetje een zootje was en dat had ik niet verwacht. Dit was moeilijk om op te merken vanaf een afstand, maar duidelijk zichtbaar toen ik de stoel in elkaar aan het zetten was, waardoor ik mij afvraag wat AKRacing wilde bereiken.

De PU lederen bekleding was ook aardig teleurstellend. Ik verwachte dat het dik en duurzaam was, maar mijn kat kwam er zonder al te veel moeite door met zijn klauwen. Nu moet ik hem weghouden van de stoel, tenzij ik graag de bekleding en het uiterlijk van de stoel beschadigd wil hebben – volledig geruïneerd.
Als je katten hebt die graag bij je slapen en een hoop tijd met je doorbrengen in dezelfde kamer, dan moet je misschien een ander model overwegen.

De armsteunen zijn ook niet gevuld, waardoor mijn ellebogen na een uur gamen al erg pijn doen. Oefen meer druk op ze uit tijdens het vasthouden van de controller en je kan uiteindelijk pakken ijs gebruiken om de pijn te verlichten.

 

Conclusie van deze AKRacing Premium V2 review

Ondanks een paar nadelen, was ik erg tevreden met hoe de AKRacing Premium stoel presteerde. Hij is duidelijk ontworpen voor gaming, wat het makkelijk maakt om van mijn favoriete games te genieten terwijl ik zit. De stoel is mogelijk echter aardig prijzig voor personen met een beperkt budget, aangezien hij verkrijgbaar is vanaf €277.

Er zijn goedkopere modellen op de markt, dus de AKRacing V2 gamestoel kan makkelijk alleen maar een naam op je wenslijst worden in plaats van je eigenlijke gamestoel.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo