Arozzi Vernazza review

Iemand die op zoek is naar een mooie gamestoel zal vandaag de dag meteen achterkomen dat de prijzen voor een goede stoel de neiging hebben om te pan uit te rijzen. Velen denken dan dat een goede gamestoel buiten hun bereik ligt, waardoor ze zich richten op meer betaalbare en gangbare stoelmodellen. Echter, zonder de mogelijkheid om op zijn minst een goede, zij het dure, stoel uit te proberen, is er voor hen geen manier om uit te vinden wat de voordelen zijn van een goede stoel in vergelijking met een goedkope stoel voor minder dan €100. Arozzi is een Zweeds bedrijf met slechts enkele jaren in de markt sinds de oprichting in 2013. Het bedrijf lijkt echter een enorme verscheidenheid aan producten uit verschillende categorieën aan te bieden, zoals gamebrillen, microfoons, gamestoelen, enz. Recent hebben we een van de eerste gamestoelen van Arozzi beoordeeld, de Verona V2, die zich richt op standaard gebruikers vanwege het relatief lage prijskaartje. In deze Arozzi Vernazza review beoordelen we een van de nieuwste modellen van het bedrijf.

De Vernazza is verkrijgbaar in zeven verschillende kleurencombinaties en past zodanig in de meeste spelomgevingen. Hij is bekleed met PU en heeft een hoge rugleuning en een breed zitgebied. Deze stoel heeft de typische ergonomie van de meeste gamestoelen en de Vernazza World of Tanks special edition is momenteel het duurste model van Arozzi met een prijskaartje. Alle andere Vernazza-modellen zijn iets goedkoper. Dit plaatst de Vernazza in de categorie middenklasse gaming stoel, omdat je voor hoogwaardige modellen tegen of meer dan €500 betaalt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Arozzi Vernazza

Positief

 • Vrij groot zitgedeelte
 • PU-bekleding
 • Vulling is ruimschoots aanwezig
 • Verstelbare en afneembare nek- en onderrugkussens
 • Instelbare afmetingen
 • 160-170 graden kanteling rugleuning
 • 145 kg max. ondersteund gewicht
 • Schommelmechanisme
 • 3D-armleuningen
 • Zeven verschillende kleurmogelijkheden

Negatief

 • Prijs
 • Matige kwaliteit plastic onderdelen
 • Kleine fouten in de PU-bekleding (met ons proefmodel)

 

Belangrijkste kenmerken

 • Zittingbreedte: 44 cm
 • Totale hoogte (incl. onderstel): 133 – 140 cm
 • Breedte van de rugleuning (schouderhoogte): 48 cm
 • Verstelbaarheid van de armleuningen: 3D
 • Gasveer: klasse 4
 • Maximaal gewicht (gebruiker): 145 kg
 • Afmetingen van pakket: 86 x 69 x 35 cm
 • Nettogewicht (stoel): 26 kg
 • Schommelmechanisme: Ja

 

Verpakking

Het Vernazza pakket is net zo groot en zwaar als bijna alle andere stoelpakketten die we tot nu toe hebben ontvangen. De afmetingen zijn 86 x 69 x 35 cm en het pakket weegt 28,5 kg. Het is voornamelijk zwart met letters in wit lettertype. De verpakking is aan beide zijden beschadigd, waar de plastic banden doorheen gaan om het pakket dicht te houden.arozzi vernazza review gamestoel kopen

Bovenaan de verpakking staat het slogan “KEEP YOURSELF IN THE GAME”, en dit is precies waar deze stoel voor gemaakt is om te bieden. Een comfortabele zitgelegenheid voor eindeloze uren speelplezier.

Aan beide zijden van de verpakking staat een beetje informatie over het product in zes verschillende talen. Toch lijken sommige gegevens hier onjuist, zoals de maximale kanteling van de rugleuning, die naar verluidt 180 graden is, ook al is dat minder.

Arozzi toont alle beschikbare kleurmogelijkheden op de doos.

Inhoud

Het pakket bevat het volgende:

 • Rugleuning van de stoel
 • Zitgedeelte met voorgemonteerde armleuningen (2x)
 • Vijfspaaks onderstel
 • Kantelmechanisme/hoogte-instelmechanisme
 • Klasse 4 gasveer
 • Hydraulisch systeem/stofhoes
 • Zwenkwielen
 • Zijkappen
 • Nekkussen (voorgemonteerd)
 • Onderrugkussen (voorgemonteerd)
 • Een geïllustreerde gebruikershandleiding (16 pagina’s)
 • Een veiligheidsinformatieblad
 • Een gids die alle belangrijke stappen omschrijft
 • Inbussleutel (1x)
 • Bouten met ringen en veren
 • Een set katoenen handschoenen

 

Assemblage

Het monteren van een stoel is voor sommige mensen een eenvoudig proces, maar voor anderen kan het een groot probleem zijn. De montage kan je het beste uitvoeren met twee personen, zelfs als je geen probleem hebt met het optillen van de onderdelen van de stoel. Arozzi levert een set katoenen handschoenen om verwondingen te voorkomen, maar we vonden ze nogal nutteloos omdat de bouten voortdurend uit onze handen glipten terwijl we die handschoenen droegen.

Goedkope Arozzi Verona V2 Review

De eerste stap is het ondersteboven draaien van het vijfspaaks onderstel om de zwenkwielen te installeren. Een kleine truc die we hebben bedacht toen we de zwenkwielen probeerden te plaatsen, was om ze eerst onder een lichte diagonale hoek in de gaten te plaatsen, waardoor je minder kracht nodig hebt om de wielen te plaatsen. Als je elk wiel geïnstalleerd hebt, draai je het onderstel op de juiste manier om en plaats je de gasveer en daar bovenop de stofbedekking.

Pak nu het zitgedeelte en draai deze onderste boven. Verwijder de vier bouten van de metalen staven en stel het kantelmechanisme bovenaan in met de knop naar de voorkant van de stoel gericht. Zet het kantelmechanisme vast door de vier bouten in hun respectievelijke plaatsen te draaien. Lijn met behulp van een andere persoon de opening onder het zitgedeelte uit op de gasveer.

Aan elke kant van de rugleuning bevinden zich twee bouten die verwijderd moeten worden. De openingen in de rugleuning moeten worden uitgelijnd met de openingen in de metalen beugels van het zitgedeelte, waarna de vier bouten in deze openingen moeten worden gedraaid om de rugleuning vast te zetten. De laatste stap is het plaatsen van de twee plastic bedekkingen die de bouten aan weerszijden van de rugleuning afdekken door ze naar binnen te duwen. Voordat je ze vastdrukt, moet je er wel voor zorgen dat ze goed zijn uitgelijnd met de openingen in de rugleuning, anders kun je ze beschadigen. Deze stap is ook een beetje lastig, omdat je de plastic bout horizontaal in de opening moet steken om hem vervolgens in een verticale positie te draaien.

 

Eerste indruk

De Verona V2, die we recent hebben beoordeeld, is een van de stoelmodellen van Arozzi met een lagere middenklasse prijs. Als zodanig hadden we een idee van wat we konden verwachten van een Arozzi-stoel met een hogere prijs. Het eerste onderdeel dat ons opviel tijdens deze Arozzi Vernazza review toen we de stoel uitpakten, was de rugleuning.

beste gamestoel arozzi vernazza review

Vergelijk prijzen nu bij:

Zoals gebruikelijk verwachtten we dat de rugleuning half zo zwaar zou zijn als het zitgedeelte. De rugleuning was echter heel licht en slank, met licht geprofileerde randen, wat de indruk wekt dat de Vernazza wederom een stoel is met een sportieve kuipzitting heeft ontwikkeld. De rugleuning lijkt vrij open en breed en ziet eruit alsof hij de gebruiker niet beperkt.

arozzi vernazza review beste gamestoel

Vervolgens komt het zitgedeelte en zoals gebruikelijk dachten we dat we een extra paar handen nodig hadden om hem uit de verpakking te halen, omdat hij meestal behoorlijk wat weegt. Dit zitgedeelte was echter erg licht, waardoor het optillen een makkelijke klus was. Net als de rugleuning heeft de zitting iets verhoogde randen om de esthetiek van een sportwagen te volgen. Desondanks blijkt er toch een groot en comfortabel zitgedeelte te zijn.

De PU-bekleding heeft een glanzende afwerking en is zacht, en er is een klasse 4 gasveer. Arozzi beweert dat de Vernazza een lichaamsgewicht tot 145 kg aan kan.

 

Rugleuning

De rugleuning is 48 cm breed en 86 cm lang. Hoewel de Vernazza een gebruiker tot 145 kg moet kunnen dragen, zijn de afmetingen van de rugleuning bijna gelijk of in sommige gevallen zelfs korter dan die van stoelen voor kleinere en lichtere gebruikers. De vulling is voldoende, omdat het schuim zeer comfortabel is en een dichtheid van 65 kg/m3 heeft. Het totale profiel van de stoel is echter slank, waardoor de stoel ideaal is voor krappe werk- of gameruimtes. Het frame van de stoel wordt bedekt goed bedekt door de vulling en niemand van ons voelde het frame tijdens deze Arozzi Vernazza review. We hebben echter niemand die meer dan 80 kg weegt en kunnen dus niet met zekerheid zeggen of iemand die zwaarder weegt het frame zou voelen of niet.

Onze Vernazza is bekleed met zwart PU-leer, wat betekent dat hij in vrijwel elke werk- of gameomgeving past. De PU-bekleding probeert het gevoel van echt leer na te bootsen. Dit lukt echter maar met beperkt succes, omdat we een aantal punten tijdens deze Arozzi Vernazza review vonden waar de bekleding werd gevouwen, en PU is veel zachter dan echt leer. De stiksels zijn zwart en er zijn enkele geometrische patronen aanwezig om de stoel interessanter te maken. Er zijn twee plastic kappen die de schroeven bedekken die de rugleuning aan de metalen beugels van het onderstel van de zitting bevestigen. Hoewel ze mooi passen bij de algehele esthetiek van de stoel, zijn ze niet van zeer goede kwaliteit.

arozzi vernazza review gamestoel kopen

De hoek van de rugleuning is verstelbaar via een hendel aan de rechterkant van de zitting. Op de verpakking staat vermeld dat de rugleuning tot 180 graden achterover kan leunen, maar de hoek van de rugleuning varieert slechts tussen de 160-170 graden tijdens deze Arozzi Vernazza review. We zullen echter niet klagen, want 160-170 graden is genoeg voor zelfs degenen die een goed dutje willen doen in deze stoel.

De Vernazza kan ook tot 12 graden schommelen via een hendel onder de zitting. Een draaiknop die uitsteekt onder het zitgedeelte kan worden gebruikt om de schommelweerstand te verstellen. Een andere hendel aan de linkerkant, onder de zitting, is voor het vastzetten of ontgrendelen van de rugleuning van de stoel.

De bedrijfsnaam komt twee keer voor op de rugleuning. Op de hoofdsteun zit een ingebedde naam in witte stiksels en een hoofdletter “A” in rode stiksels, in een kalligrafisch lettertype. Hetzelfde staat weer op een zwart katoenen label. Het laatste opschrift staat op de achterkant van de rugleuning en is precies hetzelfde als op de voorkant.

 

Zitting

Het zitgedeelte is 44 cm breed en 52 cm diep. De zitting is voorzien van verhoogde randen, die echter slechts een beetje omhoog worden gebracht, om ervoor te zorgen dat het zitgedeelte in zijn geheel kan worden gebruikt. De dichtheid van het schuim is 70 kg/m³, wat zelfs in vergelijking met duurdere stoelmodellen voldoende is voor een echt comfortabele zitbeleving. Of de zitting na verloop van tijd zijn oorspronkelijke vorm zal behouden, valt echter nog te bezien.beste gamestoel kopen arozzi vernazza review

Vergelijk prijzen nu bij:

Onder het zitje zijn twee elastische banden geplaatst voor extra ondersteuning, omdat deze stoel ook grote gebruikers ondersteunt.

Een hendel rechtsonder het zitgedeelte wordt gebruikt om de hoogte van de stoel te verstellen, die kan variëren van 69,5-76,5 cm.

De zitting is bekleed met een zwarte PU-bekleding met een stiksel in dezelfde kleur. Op de beide gebogen randen zit een stikselgedeelte, welke een streep gepresenteerd en het enige decoratieve aspect van het zitje is. Tot slot hebben we op het zitgedeelte geen verwijzingen naar de bedrijfsnaam gevonden tijdens deze Arozzi Vernazza review.

 

Armleuningen

De armleuningen zijn gemaakt van PU. Ze hebben elk een knop en zijn 3D, wat betekent dat ze in hoogte verstelbaar zijn. De armsteunen kunnen naar voren/achteruit en naar binnen/buiten worden bewogen. Deze armleuningen hebben goede afmetingen en hun demping is bevredigend, maar niet sponsachtig genoeg.

 

Hydraulica

We zijn nog geen stoel met een andere gasveer tegengekomen dan klasse 4. De Vernazza wordt ook geleverd met een typische klasse 4 gasveer, die verantwoordelijk is voor alle hoogteverstellingen. Niet alle bureaus zijn hetzelfde en de hoogte van een stoel moet dus verstelbaar zijn, van een laag tot een hoog punt.

 

Vijfspaaks onderstel en zwenkwielen

Het plastic vijfspaaks onderstel is dik, heeft een antraxkleur en een ruwe en hobbelige textuur die op de een of andere manier stof had verzameld. Dit liet dus geen goede eerste indruk achter tijdens deze Arozzi Vernazza review. Hopelijk gaat deze lang mee en is hij bestand tegen het opgegeven gewichtslimiet.gamestoel kopen arozzi vernazza review

De vijf zwenkwielen zijn bekleed met PU, zien er groot uit en hebben een diameter van 60 mm.

 

Ondersteuningskussens

De Vernazza wordt niet geleverd met een geïntegreerde onderrugsteun. In plaats daarvan zijn er twee kussens meegeleverd voor extra steun. Beide kussens zijn voorgemonteerd, wat de montage van de stoel als geheel sneller en eenvoudiger maakt.

Het nekkussen is groot en zacht en heeft een opening richting de onderkant. Het is bekleed met hetzelfde PU-materiaal als de rest van de stoel. De naam en het logo van het bedrijf zijn op de voorkant van het kussen aangebracht, met dezelfde stikselcombinatie op de hoofdsteun.gamestoel kopen arozzi vernazza review

Het onderrugkussen is van hetzelfde ontwerp als dat van andere stoelen en bekleed met PU. De schuimdichtheid is bevredigend en heeft dezelfde stiksels als het nekkussen. Beide kussens zijn voorzien van elastische banden met veiligheidsklemmen voor een eenvoudige plaatsing.

 

 

Gebruik

De Vernazza kan volgens het bedrijf een gebruiker tot 145 kg dragen, en het lijkt daar inderdaad ruimte voor te bieden. Wij zijn echter nog steeds van mening dat hij breder moet zijn, zowel langs de rugleuning als langs het zitgedeelte. De afmetingen van de Vernazza zijn ongeveer gelijk aan die van andere gamestoelen die veel minder gewicht kunnen dragen, wat ons zorgen baart tijdens deze Arozzi Vernazza review. De afgeronde randen van de rugleuning en het zitgedeelte wijzen naar buiten. Geen van de gebruikers die deze stoel heeft geprobeerd ervoeren problemen op dit gebied, maar geen van deze was zwaarder dan 80 kg.

Ook al zijn de afmetingen van de stoel breed genoeg, ziet de stoel er over het geheel genomen slank uit. Dit kan hem een goede keuze maken voor plekken waar ruimte beperkt is.gamestoel arozzi vernazza review kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

De PU-bekleding probeert echt leer na te bootsen. Maar op sommige punten, vooral op de rugleuning, ontdekte we tijdens deze Arozzi Vernazza review fouten die hopelijk alleen bij ons proefmodel voorkomen. De PU-bekleding vouwt bijna helemaal op, wat waarschijnlijk in de fabriek tijdens de montage is gebeurd. Verder heeft de PU dezelfde textuur als leder, althans visueel, want je voelt meteen het verschil zodra je het aanraakt. Bovendien heeft de PU-bekleding geen perforaties, waardoor je mogelijk kan gaan zweten als het erg warm is en je de stoel een tijdje gebruikt. We hebben deze stoel acht uur lang achter elkaar gebruikt tijdens deze Arozzi Vernazza review terwijl we een lange broek droegen en liepen niet tegen dergelijke problemen aan. Onze kamer was echter niet te koud of te warm.

De rugleuning kan 160-170 graden achterover leunen, wat zeer bevredigend is, en de rugleuning valt vrij soepel terug tijdens deze Arozzi Vernazza review. Het schommelmechanisme is ook strak, en je kunt hem gemakkelijk gebruiken zolang je meer dan 70 kg weegt. De klasse 4 gasveer lijkt goed gesmeerd te zijn en gaat efficiënt door alle hoogteverstellingen heen. De armleuningen zijn 3D, hebben elk een knop en kunnen op verschillende manieren worden versteld. De hoogteverstelling ging echter een beetje stroef tijdens deze Arozzi Vernazza review. Een beetje meer smeermiddel is daar zeer waarschijnlijk nodig.

De zwenkwielen hebben dezelfde diameter als de meeste gamestoelen die we tot nu toe zijn tegengekomen en rollen op aanvraag. We hadden niet het gevoel dat de stoel onbedoeld zou gaan rollen. We hebben deze stoel uitgeprobeerd op een vlakke houten vloer en hij voelde vrij stabiel aan. Maar op een tapijt zal het wel een beetje anders zijn. De rolweerstand van de stoel is echter afhankelijk van het gewicht van de gebruiker.

beste gamestoel arozzi vernazza review

Het ontwerp van het nekkussen is een van de vreemdste die we tot nu toe zijn tegengekomen, maar het biedt wel een zeer goede neksteun. De vulling op zowel het nek- als onderrugkussen is voldoende. Veel gebruikers zullen echter de voorkeur geven om deze laatste te verwijderen om de rugleuning goed aan te raken. Hoewel de Vernazza, zoals de meeste standaard stoelmodellen, zonder geïntegreerd onderrugkussen wordt geleverd, geven veel gebruikers de voorkeur om tegen de rugleuning aan te zitten, zodat er geen ruimte is tussen hun rug en de rugleuning van de stoel, zonder enige druk van het onderrugkussen op het onderste deel van de rug. Hierdoor ontstaat er geen wervelkolomcurve tijdens het zitten. Persoonlijk gebruiken we echter liever een onderrugkussen; een flexibel en niet erg dik kussen.

Goedkoopste Arozzi Vernazza Review

Aangezien de Vernazza tot slot een van de duurdere gamestoelen van Arozzi is, hadden we plastic onderdelen met een betere kwaliteit verwacht. De plastic delen die het zitgedeelte bedekken lijken samen met de plastic stofhoes erg licht en dun te zijn. Hopelijk zullen ze na maanden gebruik niet breken.

Accessoires

Hoewel er op de officiële website van het bedrijf een overvloed aan accessoires en reserveonderdelen wordt aangeboden, zijn er nauwelijks accessoires en onderdelen die compatibel zijn met de Vernazza. Alleen een nekkussen is compatibel en verkrijgbaar via de website, voor het geval degene die met de stoel geleverd wordt beschadigd raakt.

 

Conclusie van de Arozzi Vernazza

De Arozzi Verona V2 die we in een eerdere review hebben geëvalueerd, heeft tot nu toe bewezen comfortabel te zijn, zonder grote problemen na maanden gebruik. De Vernazza is de derde gamestoel die we nu van het bedrijf heb kunnen evalueren en wordt beschouwd als een middenklasse stoel, en een high-end Arozzi-model. Net als de meeste hedendaagse gamestoelen volgt de Vernazza het alomtegenwoordige design van de kuipstoel met een paar punten die een potentiële koper kunnen overtuigen om dit product te kopen in plaats van andere.

arozzi vernazza review gamestoel kopen

Na het bespreken van een overvloed aan gamestoelen zijn we er ons van bewust wat het belangrijkste is als het gaat om een gamestoel die voor langere sessies gebruikt zal worden; comfort en ergonomie. Een zachte zitting en ondersteunende rugleuning, samen met een frame dat op den duur zijn vorm niet zal verliezen, zijn van enorm belang. Bovendien zal een gebruiker zeker niet veel geld uitgeven aan een lelijke stoel of aan een bekleding die al na korte tijd begint te slijten.

De Vernazza is ontwikkeld om gebruikers met een gewicht tot 145 kg te dragen, wat betekent dat hij een stevige constructie heeft. Ook al heeft hij zowel langs de zitting als langs de rugleuning opstaande randen, is bijna het hele oppervlak geschikt voor gebruik.

Bovendien is de dichtheid van het schuim voor zowel de zitting als de rugleuning indrukwekkend, waardoor de gebruiker na langere gamesessies nog steeds comfortabel zit.

De zwarte PU-bekleding past mooi in alle game-omgevingen. En omdat de afmetingen van de stoel slank zijn, is het een goede optie voor krappe ruimtes. De 3D-armleuningen kunnen naar ieders wens worden afgesteld en de zwenkwielen rollen niet zo gemakkelijk, waardoor ze ideaal zijn voor zelfs intensieve gamesessies. De kanteling van de rugleuning is soepel en gaat bijna helemaal naar achteren. De schommelfunctie van de stoel is ook een van de belangrijkste kenmerken, vooral voor gebruikers die vele uren zitten, omdat het de doorbloeding kan verbeteren.

Goedkope Arozzi Vernazza Review

De concurrentie in deze prijsklasse is echter moordend en de meeste producten bieden dezelfde kenmerken. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Vernazza is echter de grotere schuimdichtheid en de verkrijgbaarheid in zes verschillende kleurencombinaties; zwart, blauw, groen, oranje, rood en wit. Er is zelfs een speciale editie van deze stoel, gewijd aan het spel World of Tanks, welke een klein beetje duurder is.

De Vernazza stoel is comfortabel en, met uitzondering van enkele plastic onderdelen, van goede bouwkwaliteit. Hij biedt echter niets bijzonders en we hebben persoonlijk wel een beetje genoeg van het kuipstoel ontwerp. We zouden veel liever iets met gaas of een andere vorm zien.

De stoel zelf is echter comfortabel genoeg en vergeleken met gamestoelen in dezelfde prijsklasse hangt je keuze af van welk merk je voorkeur geniet.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo