Arozzi Verona V2 review

Arozzi is een Zweeds bedrijf dat werd opgericht in 2013. Omdat de e-sportwedstrijden toen al bekend waren, werden de Arozzi stoelen vanaf het begin ontworpen om de deelnemers tegemoet te komen. Het doel van het bedrijf was dus ook direct gericht op ergonomisch ontwerp en comfort. Na enkele jaren op de markt te hebben doorgebracht, hebben de producten van het bedrijf nu ook een verfijnde esthetiek die geïnspireerd is op de motorsportwereld. De sportieve kuipstoel en een verscheidenheid aan aanpassingen op basis van dit originele ontwerp, samen met een grote verscheidenheid aan kleurencombinaties en betaalbare prijzen, zijn wat mensen zal opvallen als ze een kijkje nemen op de officiële website van Arozzi. In deze Arozzi Verona V2 review zullen we een van de meest populaire modellen van het bedrijf onder de loep nemen.

De Verona V2 is een van de eerste stoelen van het bedrijf die we in handen hebben gekregen. Hij is verkrijgbaar in zeven verschillende kleurencombinaties en voorzien van standaard ergonomische eigenschappen, met een typisch sportief kuip-zitontwerp, tegen een betaalbare prijs. De Verona V2 is voorzien van een metalen frame om ervoor te zorgen dat hij robuust genoeg is om grote gebruikers te ondersteunen en heeft een zachte PU-bekleding. De rugleuning van de stoel kan terugvallen tot 160 graden en kan door het metalen frame een lichaamsgewicht tot 140 kg dragen. Door de compacte afmetingen is deze stoel ook een prima keuze voor krappe speelplekken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Arozzi Verona V2

Positief

 • Betaalbare prijs
 • Zachte PU-bekleding
 • Gewichtsgrens van 140 kg
 • Verstelbare nek- en lendensteunkussens
 • Instelbare afmetingen
 • Metalen frame
 • Kanteling van 90-160 graden
 • Schommelfunctie
 • Zeven verschillende kleurencombinaties
 • Optionele accessoires

Negatief

 • Te weinig vulling in het basis zitgedeelte
 • De schommelfunctie is een beetje stijf
 • De bedekking aan de linkerkant van de stoel schoot er na een paar dagen gebruik uit

 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

 

Belangrijkste kenmerken

 • Zittingbreedte: 54 cm
 • Totale hoogte (incl. onderstel): 124 – 132 cm
 • Breedte van de rugleuning (schouderhoogte): 55 cm
 • Verstelbaarheid van de armleuningen: 2D
 • Gasveer: klasse 4
 • Maximaal gewicht (gebruiker): 140 kg
 • Afmetingen van pakket: 86 x 69 x 35 cm
 • Nettogewicht (stoel): 22 kg
 • Schommelmechanisme: Ja

 

Verpakking

Net als de andere gamestoelen die we ontvangen hebben, zat de verpakking onder de krassen en delen ontbraken zelfs. Dit komt uiteraard door de manier de verpakking vervoerd wordt. De afmetingen van het pakket zijn 86 x 69 x 35 cm en weegt 25 kg. Dit is een van de lichtste pakketten die we ooit ontvangen hebben. Het pakket is volledig zwart en bovenop staat twee keer het slogan: “Keep yourself in the game”.

arozzi verona v2 review beste gamestoel

Verschillende informatie met betrekking tot de stoel vind je terug aan de linkerkant. We ontdekte echter een aantal inconsistente stukjes informatie vergeleken met de informatie op de website. Na contact gehad te hebben met het bedrijf, bleek dat de informatie op het pakket niet kloppend was en de informatie op de website wel.

Tot slot vind je op de verpakking nog alle kleuren terug waarin je de stoel kan kopen. Potentiële kopers hoeven zodoende alleen maar het pakket te bekijken om erachter te komen uit welke kleuren ze kunnen kiezen.

 

Inhoud

Alle inhoud is bedekt met een kunststof membraan en extra schuimplaten.

Het pakket bevat het volgende:

 • Rugleuning van de stoel (met twee voorgemonteerde kussens)
 • Zitje met beide armleuningen voorgemonteerd
 • Vijfspaaks plastic onderstel
 • Kantel- en hoogteverstelmechanisme
 • Klasse 4 gasveer
 • Hydraulisch systeem/stofkap
 • Vijf zwenkwielen
 • Twee zijafdekkingen
 • Nekkussen
 • Onderrugkussen
 • Een paar witte katoenen handschoenen
 • Een geïllustreerde gebruikershandleiding met instructies voor de montage van vier verschillende Arozzi-stoelmodellen
 • Veiligheidsvoorschriften
 • Een inbussleutel

 

Assemblage

Voor de assemblage raadt men aan om dit met twee personen te doen. Het zal ongeveer 15-20 minuten duren om deze assemblage af te ronden. Het enige gereedschap wat je nodig hebt is de meegeleverde inbussleutel. De handschoenen stelden we zeker op prijs. Deze bieden een beetje bescherming en alhoewel de zwenkwielen en bouten een beetje lastig om vast te houden zijn, hebben we deze constant gebruikt tijdens de assemblage.

Begin met het plaatsen van de zwenkwielen in het onderstel. Hiervoor moet je het onderstel omdraaien en de wielen stevig vastdrukken. Zet het onderstel vervolgens op zijn wielen om de gasveer te plaatsen. Zorg ervoor dat je de zwarte plastic kap op de gasveer verwijdert. Doe je dit niet, dan zal het zitje namelijk niet passen. Dit werd echter niet in de instructies vermeld, waardoor we dit zelf uit moesten vogelen.Goedkope Arozzi Verona V2 Review

In de gebruikershandleiding is de volgende stap de rugleuning bevestigen, maar we hadden niet zoveel zin om aan het einde al dat gewicht op te tillen. Daarom installeerde we eerst het kantelmechanisme tijdens deze Arozzi Verona V2 review. Dit was redelijk recht toe, recht aan.

De rugsteun is het volgende onderdeel. Vier handen zijn noodzakelijk voor deze stap. Schroef de vier van tevoren geplaatste boutjes los. Een persoon moet de rugsteun op de juiste plaats houden, terwijl de andere de boutjes weer vastmaakt. De laatste stap is de bedekkingen die op de zijkant van de rugsteun komen te plaatsen. Deze hebben een ‘R’ en ‘L’, om aan te geven waar je ze moet plaatsen. De rechterkant paste goed, maar bij links hadden we minder geluk. Deze schoot steeds los, waardoor we hem vast moesten maken met een heet siliconenpistool.

 

Eerste indruk van de Arozzi Verona V2

Zodra je de stoel in elkaar hebt gezet, ziet hij er mooi en comfortabel uit. De zwart/oranje kleurcombinatie van ons testmodel ziet er fris uit en past in nagenoeg elke game omgeving. De Verona V2 heeft een soepele PU-bekleding en wordt geleverd met twee kussens. Een is voor de nek en de andere voor de onderrug. arozzi verona v2 review gamestoel kopen

 

Vergelijk prijzen nu bij:

De plastic onderdelen op deze stoel lijken goed gemaakt te zijn. Het eerste wat ons opviel tijdens deze Arozzi Verona V2 review, was het ontwerp van de armleuningen, waar een gat in het midden zit. De randen van het zitje zijn aardig verhoogd en we weten niet zeker of een gezette gebruiker zich comfortabel zal voelen of niet.

In tegenstelling tot het zitje lijkt de rugleuning genoeg ruimte te bieden voor elk lichaamstype. Deze stoel is niet zo zwaar als de meeste andere stoelen, maar dit hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat de kwaliteit minder is. De enige manier om hier achter te komen is de stoel uittesten.

 

Rugsteun

De rugleuning is 55 cm breed en 82 cm lang, en lijkt daarmee voldoende ruimte te bieden aan grote gebruikers. Hij voelt ook glad aan en de schuimdichtheid is 25 kg/m³. De verstelbare kussens verhogen het comfort. De Verona V2 heeft een geïntegreerd, lichtgewicht metalen frame, dat men daadwerkelijk kan voelen door in de bovenkant van de rugleuning of de flappen van de rugleuning te knijpen. Het bedrijf stelt dat dit model een lichaamsgewicht tot 140 kg kan dragen. Omdat we niet iemand van meer dan 100 kg in ons kantoor hebben, kunnen we tijdens deze Arozzi Verona V2 review alleen maar stellen dat een dergelijke gewichtslimiet voldoende lijkt te zijn om zwaardere gebruikers aan te kunnen.

gamestoel reviews arozzi verona v2 review

De rugleuning is voornamelijk zwart. Dit is eigenlijk een goede keuze, omdat het het grootste deel van het vuil weghoudt, in ieder geval visueel. We houden van de oranje kleur op de flappen en de gaten voor de banden van het rugkussen.

De hoek van de rugleuning kan worden ingesteld op een hoek van 90-160 graden via een hendel onder de rechterkant van de stoel. Bij 160 graden is de rugleuning bijna gelijk met het zitje. Men zou er dus voor kunnen kiezen om tussen de intensieve spelsessies door een dutje te doen op deze stoel.

De merknaam komt op de Verona V2 meerdere malen voor. Zo is het merk Arozzi in de hoofdsteun geborduurd. Direct ernaast staat ook een hoofdletter “A” in een rood kalligrafisch lettertype, waarmee het zich onderscheidt van de rest. Het stikselpatroon is af en toe foutief op de plaats waar het logo verschijnt, maar die fouten zijn klein en maken voor de meeste gebruikers nauwelijks uit. Alle andere stiksels lijken zorgvuldig te zijn uitgevoerd. De naam van het bedrijf en een kalligrafische “A” is ook te vinden aan de andere kant van de rugleuning. beste gamestoel kopen arozzi verona v2 review

Het design is hetzelfde als de vorige, met witte stiksels voor alles behalve een gestileerde hoofdletter “A” in rood. Tenslotte, aan de achterkant en bovenkant van de rugleuning, vinden we het merk van het bedrijf weer in dezelfde kleurcombinatie.

Langs de bovenkant van een van de twee ritsen van de rugleuning vonden we een kleine fout in de stiksels tijdens deze Arozzi Verona V2 review. Dit is duidelijk te wijten aan een menselijke fout en een fout waar hopelijk alleen ons model last van heeft.

 

Zitje

Het zitgedeelte is 54 cm diep en 47 cm breed. Deze afmetingen maken de zitting groot genoeg voor de meeste gebruikers.

De hoogte van de zitting varieert van 42-50 cm boven de vloer en kan worden versteld via een hendel aan de rechterkant, onder de zitting. De hendel bevindt zich achter de zijbekleding van de stoel, bijna aan de achterkant van de rugleuning. Omdat onze hand onbewust in een rechte lijn parallel aan onze schouders beweegt bij het zoeken naar een hendel, zijn wij van mening tijdens deze Arozzi Verona V2 review dat deze hendel beter in een rechte lijn vanuit de armleuning naar beneden geplaatst had kunnen worden. Dezelfde hendel kan ook gebruikt worden voor de kantelvergrendeling. Een andere hendel aan de linkerkant van de stoel kan ook worden gebruikt voor de kantelvergrendeling.

arozzi verona v2 review kopen gamestoel

De vulling van de zitting lijkt voldoende bij een schuimdichtheid van 40-45 kg/m³, dit kan worden geclassificeerd als ergens in het midden van hard en zacht. De randen van het zitje zijn verhoogd, waardoor sommige grotere gebruikers zich beperkt kunnen voelen. Voor normale gebruikers zullen de verhoogde randen van het zitje echter helpen om een rechte lichaamshouding te behouden. Het zitje is ook voornamelijk zwart, hoewel er oranje strepen langs de verhoogde randen, aan de voorkant van het zitje en waar de basis en rugleuning samenkomen zitten. Een oranje “koord” omcirkelt ook het onderstel; het loopt eigenlijk langs de hele buitenste rand van de stoel.

Drie elastische banden onder het zitje bieden extra ondersteuning voor gebruikers met zware botten. In combinatie met het metalen frame zorgt dit voor een sterke combinatie van comfort en ondersteuning voor langere werk- of spelsessies.

Er zijn nog twee andere vermeldingen van het merk op de plastic onderdelen van het zitgedeelte aan de zijkanten van de stoel.

 

Armsteunen

De armleuningen zijn 2D en kunnen alleen in hoogte worden versteld. De inkepingen omarmen de onderarmen mooi. Ze zijn verpakt in hetzelfde PU-leer als de stoel, zijn vrij stevig en voelen zacht genoeg aan.

Een knop aan de buitenzijde van deze armleuningen wordt gebruikt om de hoogte te verstellen, die kan variëren van 65-81 cm boven de vloer. De steun zelf kan niet naar voren of naar achteren worden bewogen en we kunnen de hoek ook niet aanpassen.

 

Hydraulica

Onder het zitje bevindt zich het metalen kantelmechanisme met een knop om de kanteling van de stoel los te maken of vast te zetten. De metalen klasse 4 gasveer is verantwoordelijk voor alle hoogteverstellingen en de schommelfunctie. De Verona V2 heeft ook de mogelijkheid om 360 graden te draaien.

De stofhoes lijkt dik genoeg te zijn om te blijven zitten zonder dat de stofhoes over een langere periode slijt.

 

Vijfspaaks onderstel en zwenkwielen

Het vijfspaaks onderstel is gemaakt van plastic en lijkt vrij stevig. Het is zwart en heeft een matte afwerking.

Beste gamestoel kopen Arozzi Verona V2 Review

De zwenkwielen zijn groot en dun genoeg, maar rollen veel te makkelijk, vooral op gladde oppervlakken. Omdat ze zo gemakkelijk op een gladde ondergrond rollen, hebben we geprobeerd om de stoel op een behoorlijk dikke vloerbedekking te duwen. En ook op zo’n ondergrond had hij geen problemen om te rollen.

 

Ondersteuningskussens

Zoals we al eerder aangaven tijdens deze Arozzi Verona V2 review, wordt de stoel geleverd met twee kussens. Beide zijn bekleed met dezelfde bekleding als de rest van de stoel. Ze zijn voornamelijk zwart, maar hebben aan beide zijden twee oranje geometrische vormen. Het merk Arozzi is hierin geborduurd en net als voorheen is er een extra hoofdletter “A” in een kalligrafisch rood lettertype aanwezig.

Beide kussens zijn voorzien van banden die om de stoel heen wikkelen. Het is dus ook mogelijk om de kussens te verwijderen. Het kussen van de onderrug is in eerste instantie niet zo zacht, maar wel zo comfortabel als verwacht. Het nekkussen lijkt in vergelijking zachter te zijn en is optimaal geplaatst voor gebruikers met een korte of gemiddelde lengte.

 

Gebruikerservaring

Vijf verschillende gebruikers hebben deze stoel talloze urenlang uitgeprobeerd tijdens deze Arozzi Verona V2 review. We vonden allemaal de kleur van de stoel mooi, omdat de oranje en zwarte kleurencombinatie vrij tijdloos is en overal past. De bekleding is zacht en voelt vrij goed aan gezien de prijs van de stoel.


gamestoel kopen arozzi verona v2 review

Vergelijk prijzen nu bij:

Wij denken echter dat men meer vulling toe had kunnen voegen. Het ontbreekt ons aan een persoon met zware botten en daarom hebben we deze stoel alleen door mensen van 100 kg of minder laten gebruiken. De meeste mensen die de Verona V2 gebruikten, vonden echter dat er genoeg ruimte was om op te zitten en de meesten van ons konden de manier waarop we zaten, onze zitpositie, op verschillende manieren veranderen.

Als je de steunkussens verwijderd, dan zou een persoon langer dan 175 cm waarschijnlijk het metalen frame voelen nadat hij of zij met een behoorlijke hoeveelheid kracht terug in de stoel zou gaan zitten, zelfs als men het hoofd naar achteren beweegt. Na vele uren gebruik was de Verona V2 nog steeds even comfortabel en met de juiste ondersteuning. We zetten onze airconditioning nooit uit, wat ook betekende dat we nooit te maken kregen met zweetproblemen. Er was dus ook geen zweet op de bekleding die we moesten afvegen.

De armleuningen, ook al zijn ze alleen in hoogte verstelbaar, lijken het hoogtepunt van deze stoel te zijn. De eerste indruk lijkt misschien ongemakkelijk en onhandig, maar we veranderde direct van gedachten toen we er onze onderarmen op lieten rusten, omdat hun vorm en vulling precies goed is.

De schommelfunctie werkt niet zo soepel als bij andere gamestoelen. We hebben wel aanpassingen gedaan via de knop onder het onderstel van het zitje, maar het voelde nog steeds niet zo soepel aan als bij andere stoelen.

De zwenkwielen rollen gemakkelijk. Als je een gladde ondergrond op je gameplek heb en je duwt jezelf weg van het bureau, dan moet je je voeten neerzetten of iets vasthouden om deze stoel te stoppen. Gebruik echter een vloerkleed of een vloermat en je zult dergelijke problemen niet tegenkomen. Onze meningen zijn verdeeld over de zwenkwielen tijdens deze Arozzi Verona V2 review. Sommige vonden deze fijn, terwijl de rest vond dat ze niet zo makkelijk moeten rollen.

Accessoires

Arrozi biedt ook een aantal accessoires aan via hun officiële website. Onder hen zijn ook enkele toebehoren voor deze stoel. Voor het Verona V2 model kan men een standaard nekkussen met een andere vorm kopen dan het meegeleverde model. Een vervangend zitmechanisme kan ook worden aangeschaft. We vonden ook een set van vijf standaard wielen, voor het geval je een vervanging nodig hebt.

 

Conclusie van de Arozzi Verona V2

Arozzi stelt voor zichzelf al sinds haar oprichting hoge doelen. Comfort en ergonomie zijn de drijfveren van de ontwerpers om nieuwe stoelen te creëren. Een overvloed aan stoelmodellen in verschillende kleurencombinaties is nu te vinden op de website van Arozzi. In de speciale editie vind je zelfs stoelmodellen voor specifieke spellen.

gamestoel kopen arozzi verona v2 review

Dit is de tweede stoel die we van het Zweedse bedrijf hebben beoordeeld. De esthetiek van de stoel is geïnspireerd door de sportieve kuipstoelen in sportwagens. De stoel heeft een basisergonomie en is betaalbaar geprijsd. Het is duidelijk een basismodel voor standaard gebruikers en het gebruik van een zacht kunstleer en 2D-armleuningen is dus volledig logisch. Toch zijn zowel de gebruikte PU- als de gebruikte kunststof onderdelen van prima kwaliteit.

Het is natuurlijk afwachten hoe de bekleding het met de jaren volhoudt. De afmetingen van deze stoel, het lichtgewicht metalen frame en de drie elastische banden onder de zitting zorgen ervoor dat de gebruiker goed zit en dat de stoel een lichaamsgewicht tot 140 kg kan dragen.

Qua ergonomie kan de hoek van de rugleuning variëren van 90-160 graden. Hij kan ook 360 graden gedraaid worden, in hoogte versteld worden, er is een schommelfunctie inbegrepen en de armleuningen zijn 2D. De armleuningen hebben een positieve indruk op ons achtergelaten, omdat beide voorzien zijn van inkepingen voor een betere grip van de onderarm. De afmetingen van deze stoel maken het een ideale keuze voor kleine gameplekken, terwijl de kleurencombinatie van zwart en oranje en het geometrische motief hem zeker in de categorie gamestoelen plaatst.

Er zijn echter ook een aantal nadelen. Ons proefmodel had een stikselfout op de rug, die zich hoogstwaarschijnlijk voordeed tijdens het stikken. Een ander nadeel is dat de linker stoelbevestiging bedekking gewoon niet wilde passen en los bleef schieten. De smering van de zwenkwielen en het ontwerp van de kuipstoel zou deze stoel geschikt kunnen maken voor Formule 1-wedstrijden (met stoelen, niet met auto’s). Deze zwenkwielen kunnen gemakkelijk gerold worden, vooral op gladde oppervlakken. Toch is deze stoel een prima keuze als hij eenmaal op een tapijt of een vloermat wordt gebruikt, omdat hij gemakkelijk, maar niet te gemakkelijk, over dergelijke oppervlakken kan rollen. We vonden het schommelmechanisme iets stijver dan dat van andere stoelen die we tot nu toe hebben gebruikt. Tot slot voelt de vulling goed aan, maar in ieder geval de hoofdsteun kan wel wat extra gebruiken.

Goedkoopste Arozzi Verona V2 Review

De Verona V2 gamestoel is beschikbaar in zeven verschillende kleurencombinaties: zwart, blauw, groen, grijs, oranje, rood en wit. Dit is een van de eerste gamestoelen met zo’n betaalbare prijs en ergonomische kenmerken die we hebben uitgeprobeerd. Daarom kunnen we hem tijdens deze Arozzi Verona V2 review zeker aanbevelen voor personen die een beperkt budget hebben en op zoek zijn naar een instapstoel.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gamestoel .com
Logo