Beste Arozzi gaming chair: vergelijken & reviews

Als je een merknaam zoals ‘Arozzi’ hoort, dan zou je in eerste instantie aan iets Italiaans denken, maar je zou zeker weten niet een Zweeds gamestoelbedrijf verwachten. Dat is het echter wel en met een relatief groot productaanbod en een lagere prijs proberen de Zweedse een stukje van de markt te pakken die gedomineerd wordt door DXRacer en AKRacing. Maar, hoe goed zijn Arozzi stoelen, wat zijn de verschillen met de andere merken en welke Arozzi gaming chair is de beste voor jou? Je ontdekt het in deze Arozzi gids!

 

Arozzi gaming chair koopgids:

Achtergrond en basis

arozzi gaming chair logoTen eerste willen we toelichten wie Arozzi is en wat ze anders maakt dan andere gamestoel merken. Arozzi werd opgericht in Zweden, 2013 met het doel om ergonomische gamestoelen te maken zoals je ziet bij eSports. Al hun stoelen worden gemaakt in China (zoals bij elke andere stoel) en worden ook geïnspireerd door racestoelen die je mogelijk in de autosport hebt gezien – voornamelijk vanwege hun ergonomische vorm en dubbel getinte, kleurvolle bedekkingsmateriaal.

Wanneer we naar het prijsbereik kijken, richt Arozzi zich op een lager marktsegment vergeleken met de concurrentie – prijzen beginnen al vanaf €159 voor bijvoorbeeld een Arozzi Monza. Deze lagere prijs merk je echter wel op het gebied van kenmerken en vakmanschap. Tweee voorbeelden: veel Arozzi modellen hebben vaste armsteunen die niet aangepast kunnen worden (wat slecht is als je stoel niet onder je bureau past) en het bedekkingsmateriaal heeft rimpels in sommige hoeken (wat je niet ziet bij DXRacer of AKRacing).

Dit betekent dat alhoewel Arozzi gaming stoelen er erg strak uitzien, er een verschil in kwaliteit zal zijn – vooral bij de goedkopere modellen. Het zijn solide stoelen, maar alleen de duurdere series, zoals de Arozzi Verona Pro of Arozzi Vernazza komen dicht in de buurt van de DXRacer kwaliteit – alhoewel er nog steeds een verschil zal zijn in de gebruikte materialen.

Bekijk hier de bestverkochte Arozzi gaming chairs volgens:

 

Arozzi gamingstoelen: Series en modelgids

Maar wat zijn de exacte verschillen tussen alle Arozzi series? Ook al is het bedrijf aardig nieuw, bieden ze al verscheidene verschillende series met erg verschillende kenmerken en afmetingen. Alle huidige series worden hieronder gedetailleerd besproken:

Arozzi Enzo

De Arozzi Enzo is een instap Arozzi gaming chair voor gaming die beschikbaar is voor minder dan €200. De armleuningen zijn niet verstelbaar en de rugleuning is niet erg hoog. Daarnaast is het gewichtslimiet aardig laag met 105 kg.

Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
105 kg 53 cm 76 cm v.a. €159

gamestoel Arozzi Enzo gaming chair

Vergelijk prijzen nu bij

 

Arozzi Mezzo

De Mezzo lijkt veel meer op de typische DXRacer stoel en niet alleen op het gebied van design. De rugleuning biedt een kanteling tot 180° (dit was tijdens onze testen echter minder) en de armleuningen kunnen versteld worden. De prijs is ook redelijk vergelijkbaar (tegen de €300).

Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
130 kg 35 cm 91 cm v.a. €279

Arozzi Mezzo gaming racing stoel

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Arozzi Monza

De Arozzi Monza lijkt aardig veel op het Enzo model dat we hierboven beschreven hebben. Alleen de rugleuning heeft een iets ander design, terwijl alle andere specificaties (zoals afmetingen en kenmerken) hetzelfde zijn.

Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
105 kg 53 cm 76 cm v.a. €159

Arozzi gaming chair Monza

Vergelijk prijzen nu bij

 

Arozzi Mugello

Hetzelfde geldt voor de Arozzi Mugello: het is ook hetzelfde basismodel als de Enzo of Monza. Alleen de armleuningen zijn anders, aangezien ze aangepast kunnen worden aan je behoeften (of gamebureau).

Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
105 kg 53 cm 76 cm v.a. €189

Gaming stoel Arozzi Mugello

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Arozzi Torretta/Torretta XL

Net als de Mezzo Series, lijkt de Arozzi Torretta (lees onze volledige review) meer op de bekend stoelen van DXRacer of AKRacing, alhoewel hij nog steeds een aantal functies mist (zoals 4D armleuningen of een aluminium base). De stoel en de armleuningen kunnen in hoogte versteld worden en de rugleuning biedt een aardig goede kanteling. De XL editie van de Torretta biedt een wijder zitje en hoger maximaal gewicht (140 kg).

  Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
Toretta 105 kg 40 cm 84 cm v.a. €199
Toretta XL 140 kg 43,5 cm 84 cm v.a. €249

arozzi torretta gamingstoel

Vergelijk prijzen bij:

 

Arozzi Vernazza

Net als de DXRacer King Series is de Arozzi Vernazza ontwikkeld voor zwaardere gamers. Met een maximum gewicht van 160 kg is de Vernazza de stevigste Arozzi gamestoel die je kan kopen. Hij biedt nog steeds minder features vergeleken met de King Series voor een vergelijkbare prijs en daarom raden we aan om zeker ook een kijkje te nemen naar de DXRacer King Series of Tank Series.

Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
160 kg 33 cm 93 cm v.a. €349

gaming chair arozzi vernazza

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Arozzi Verona/Verona Pro

De Arozzi Verona heeft een aardig vergelijkbaar design als de DXRacer Formula Series, maar niet dezelfde functies. De base van deze Arozzi gamingstoel is gemaakt van nylon en de armleuningen kunnen maar op een manier aangepast worden (Verona Pro). Het enige andere verschil tussen de Verona en de Verona Pro is het hogere gewichtslimiet (130 kg in plaats van 105 kg).

  Maximale gewicht Zitbreedte Rugleuning Prijs
Verona 105 kg 38 cm 82 cm v.a. €219
Verona Pro 130 kg 38 cm 82 cm v.a. €249

Verona Arozzi gaming chair

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie Arozzi gaming chair gids:

Ook al is het hebben van meer keuze op de markt in verschillende prijsklassen iets goeds, zouden we altijd aanraden om iets meer geld te spenderen aan een DXRacer Iron Series of King Series. Ja, een Arozzi stoel ziet er geweldig uit en is betaalbaar, maar hij mist een aantal belangrijke features die we altijd zouden willen hebben. En het prijsverschil met DXRacer of AKRacing is uiteindelijk niet zo groot.

 

Bekijk hier de bestverkochte Arozzi gaming chairs volgens:

Gamestoel .com
Logo