Beste game chair kopen

Zowel serieuze gamers als game enthousiastelingen hebben de laatste jaren interesse in een game chair. De game chair was eerst maar een technologische gadget, maar vandaag de dag is het een essentieel product voor iedereen die een geweldige game ervaring wil hebben.

Gamestoel TOP 5:

legende:   = 150€ of lager  | €€ = 150€ – 300€ | €€€ = 300€ en meer

RangNaamPrijsReview
1DXRacer Iron€€€lees review
2Playseat Evolution€€€lees review
3AKRacing Rush€€€lees review
4X-Rocker€€€lees review
5Arozzi Torretta€€lees review

De historie van game chairs

Video games waren in de eerste jaren van deze eeuw erg beperkt vanwege de beperkingen van de technologie en de aanpassingen over de aarde. Maar dankzij steeds meer beschikbaarheid van het internet en de vrije markt, spendeerden steeds meer mensen tijd aan videospelletjes. Dit hielp de game industrie om grotere investeringen te doen en grotere technologische stappen te maken. Elk aspect van de game werd kritisch beoordeeld om te zien hoe het verbeterd kon worden. Aspecten zoals graphics en audio waren de eersten die significant verbeterd werden. Dit werd snel gevolgd door een verbeterde respons en accuraatheid van de respons. Nieuwere vormen van geavanceerde game consoles werden uitgebracht en deze werden snel vervangen door nog betere versies.

Terwijl games significant verbeterden was er één aspect van het gamen dat een lange tijd niet veranderde, de stoel. Het duurde echter niet lang dat serieuze gamers begrepen dat comfort noodzakelijk was. Het was duidelijk dat een meer comfortabele positie een groot verschil maakte in hun gameprestaties. Stoelen in game clubs waren beter dan degene die ze thuis gebruikten, maar deze waren erg duur. Daarnaast konden dit soort stoelen thuis ook niet echt gebruikt worden, omdat ze vaak een hoop ruimte in beslag namen en een hoop inspanning om ze neer te zetten. Veel mensen begonnen in plaats van de conventionele stoelen, zitzakken te gebruiken terwijl ze aan het gamen waren. Ze waren flexibeler dan de conventionele stoelen, want de zitpositie kon nu aangepast worden afhankelijk van de gamer en zitzakken konden ook makkelijker verplaatst worden. Nu dat de voordelen duidelijk en de behoeften geïdentificeerd waren, begonnen veel bedrijven stoelen te ontwikkelen die speciaal voor gamers gemaakt waren.

 

Game chairs voor de echte gamer

Beste game chair kopenGamers die het echte gevoel van de game willen ervaren, spenderen een hoop tijd aan het kiezen van de beste grafische kaart, audiosystemen, game monitoren, etc., maar er zijn nog steeds veel over die meer willen. Terwijl de games de beste technologieën hebben en vliegensvlug reageren op je commando’s, kan de omgeving waar je de game speelt een wereld van verschil maken in hoe je van de ervaring geniet.

De ergonomie van een stoel waar je op zit is één van de factoren die erg belangrijk is voor de game ervaring. Beeld je maar eens in dat je in een gehurkte positie zit en een game speelt waarvan verwacht wordt dat je volledige controle hebt, niet echt de beste game ervaring! De ergonomie van een stoel beïnvloedt niet alleen de game ervaring, maar is ook erg belangrijk voor de algehele gezondheid van een gamer. Het is noodzakelijk dat een persoon die lange tijd achter een computer of voor een televisiescherm zit, in de juiste positie zit voor een optimale prestatie.

 

Ergonomie van de stoel

Het is wetenschappelijk bewezen dat de zitpositie een directe invloed op de gezondheid van de persoon die de stoel gebruikt heeft. Dit is nog meer het geval bij een gamer of iemand die een kantoorbaan heeft en vele uren achter een computer zit. Vele fysiologische ziektes zoals artritis en het carpale tunnel syndroom zijn direct gerelateerd aan de zitpositie van een persoon.

Eén van de meest belangrijke aspecten van de ergonomie van een stoel is hoe recht je er in zit. De ruggengraat zou altijd in een rechte positie moeten staan. De stoel zou de persoon in staat moeten stellen om met de benen in een hoek van 90 graden te zitten en goede ondersteuning voor de armen bieden. Een goede ondersteuning van de onderrug is voor de lange termijn ook erg belangrijk. Iedere persoon heeft verschillende verhouding en we hebben het hier niet alleen over de lengte en het gewicht, maar ook over lengte van de armen en de benen. De stoel zou het mogelijk moeten maken om alles op basis van deze aspecten aan te passen.

 

Voordelen van game chairs

Game chair kopenGamechairs worden niet langer gezien als een luxe. Voor een echte gamer is dit onderdeel net zo essentieel als alle andere onderdelen die bijdragen aan een volledige game ervaring. Games zijn interessant, ze laten verschillende aspecten van de persoonlijkheid van iemand zien en veel personen besteden veel tijd aan het spelen van games. Serieuze gamers begrijpen hoe belangrijk het is om het juiste gereedschap te gebruiken bij alle aspecten van het gamen. Het is niet zo raar dat ze net zoveel aandacht besteden aan de game chair, omdat het zo’n belangrijk onderdeel van de hele ervaring is. Naast de gezondheidsvoordelen bieden gamechairs comfort en behendigheid om de game ervaring te verbeteren om zodoende de prestaties van de gamer te verbeteren. Hieronder hebben we de meest belangrijke redenen opgenoemd waarom gamechairs zo populair zijn geworden.

 

Comfort

Of je nu een actieve gamer, een game ontwikkelaar of een persoon bent die de computer elke dag lang gebruikt, er is geen twijfel over mogelijk dat comfort zeer belangrijk is. Je raakt vaak snel je concentratie kwijt wanneer je aan het verzitten en draaien bent als de zitpositie niet comfortabel is. Een game chair biedt de beste extra’s om er voor te zorgen dat de gebruikerservaring de prestaties verbeterd en niet een vieze smaak in de mond achterlaat.

 

Interactieve game ervaring

Als je echt de inleef mogelijkheden van een game wilt ervaren, dan is er geen betere manier om dat te doen met behulp van een game chair. Eén van de meest voorkomende kenmerken van een gamechair is de mogelijkheid om te schommelen, terwijl sommige andere een voetstuk hebben waar je je voeten op kan laten rusten. Weet je nog dat door de simpele vibratie van de gamecontrollers de terugkoppeling werd verbeterd en zodoende de game ervaring ook verbeterde? Veel gamechairs hebben extra’s zoals vibratie en surround geluid om je nog meer in te laten leven in de game.

 

Technologie

Net als elk aspect van het menselijk leven, heeft de technologie in de ontwikkeling van gamechairs ook grote stappen gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld het mechaniseren van de bewegingen zijn, draadloze surround speakers of zelfs de mogelijkheid om met een WiFi te verbinden. Fabrikanten doen er alles aan om de technologische ontwikkelingen bij te houden, zodat de veeleisende gebruiker nooit op zoek gaat naar meer.

 

Gemak

Veel gamechairs hebben specifieke mogelijkheden om verschillende soorten gamecontrollers op te bergen en sommige bieden zelfs de mogelijkheid om controllers zoals joysticks of stuurtjes vast te maken aan de stoel.

 

Vermaak

Gamechairs kunnen ook voor een hoop andere vormen van vermaak gebruikt worden. Dit kan bijvoorbeeld het luisteren naar je favoriete symfonie zijn of een film kijken. Beeld je eens in dat je comfortabel midden in de actie zit!

 

Ruimte

Veel gamechairs kunnen in elkaar gevouwen worden wanneer ze niet gebruikt worden. Daarnaast worden ook de beste ontwerp principes gebruikt, zodat een game chair zeer flexibel is en erg weinig ruimte in beslag neemt, vooral vergeleken met de andere soorten stoelen die beschikbaar zijn.

 

Prijs

Door de steeds grotere hoeveelheid personen die een game chair gebruiken, zijn de productiekosten flink naar beneden gegaan. Dit betekend dat de gemiddelde gebruiker veel meer keuze heeft op het gebied van comfortabele en ergonomische gamechairs, maar niet direct een gat in de portemonnee hoeft te branden.

 

Voordelen van een game chair

Terwijl de ontwikkeling van game chairs vooral begon als een manier om gamers meer comfort te bieden, heeft men nu veel meer dan dat bereikt. De gamechairs van vandaag de dag bieden niet alleen de beste ergonomische ondersteuning, maar zijn een volledig onderdeel van de game ervaring geworden. Iedereen die een geavanceerde videogame heeft gespeeld terwijl hij of zij in een standaard stoel thuis zat en vervolgens in een goed passende game chair, zal getuigen dat er een wereld van verschil is tussen de twee. Het is zonder twijfel dat de populariteit en het groeiende bereik van de gamechairs ervoor heeft gezorgd dat een veel grotere groep mensen geniet van videospelletjes door het een echt memorabele ervaring te maken. De groeiende marktomvang van de gamechairs is bewijs van het feit dat mensen wereldwijd, onafhankelijk van de leeftijd en ras, de voordelen van het gebruik van een gamechair realiseren.

Als je een serieuze gamer of een enthousiaste gamer bent die de games wil ervaren op de manier zoal bedoeld is, dan zou een game chair een essentieel product op je boodschappenlijstje moeten zijn. Er is een grote verscheidenheid aan gamechairs beschikbaar, wat van zitzakken tot zeer geavanceerde bewegingsgevoelige gamechairs gaat. Met de groeiende populariteit zijn er niet alleen veel opties beschikbaar, maar ook in verschillende prijsklassen. Iedereen die op zoek is naar een game chair kan de verschillende lijsten op het internet bekijken en de gamechair uitkiezen die het beste bij zijn of haar wensen en behoeften past.

Gamechairs bieden de meest gezochte game ervaring, terwijl ze ervoor zorgen dat er niks tussen jou en je favoriete game komt, alhoewel, misschien een flesje bier die je in de bekerhouder van je game chair kan plaatsen!

 

Onze top 5 game chairs

GT Omega PRO Racing Chair

GT Omega PRO Racing game chairDe GT Omega PRO Racing Office Chair Black combineert uitstekende luxe met geweldige prestaties. Het frame is van aluminium en de wielen zijn van het beste kwaliteit, waardoor deze stoel zeer stevig is.

De game chair biedt een exceptionele ondersteuning van de rug en heeft verwijderbare kussens voor extra ondersteuning van het hoofd en de onderrug. Door het unieke design past het perfect om het lichaam, biedt het geweldige schouder ondersteuning en is de gamechair zelfs geschikt voor personen die redelijk gezet zijn. De gamechair heeft uitstekende kantel opties, met de mogelijkheid om 90 of 180 graden achterover te kantelen voor een vlug dutje als je dat wilt. Aanpasbare armsteunen zorgen ervoor dat je je niet meer zorgen hoeft te maken over voldoende ondersteuning voor je armen.

Met een elegant maar erg aantrekkelijk ontwerp kan je de GT Omega PRO Racing ook prima in je kantoor gebruiken. Je zal niet langer tegen de lange uren opkijken! De stoel is bedekt met zwart en groen synthetisch leer en heeft een maximale capaciteit van 120 kg. Deze game chair kan je makkelijk verplaatsen en de GT Omega PRO Racing is een must als je op zoek bent naar stijl, maar nog wel wilt kunnen genieten van alle extra’s.

 

Hi-BagZ Gaming Zitzak

Hi-BagZ Gaming ZitzakDe Hi-Bagz is de meest gezochte gaming zitzak op Amazon en met de hoogste waardering. Het comfort niveau van de gamer is het meest belangrijke bij dit ontwerp. Het heeft een hoge rug die de juiste rug en nek ondersteuning biedt. De zitzak is gemaakt van het meest kwalitatieve kunstleer met een speciale reliëfvorming. Aangezien het gemaakt is van kunstleer kan je de zitzak makkelijk onderhouden. Alles wat je morst en alle vlekken kan je makkelijk schoonmaken door er met een vochtige doek of spons over heen te wrijven.

De unieke ergonomische kenmerken zorgen voor een zeer aangename ervaring of je nu je favoriete game speelt, tv kijkt of een boek leest. Hi-BagZ is verkrijgbaar in een XL size en heeft maar ongeveer 1 vierkante meter nodig. Je kan de zitzak makkelijk verplaatsen en is al gevuld met EPS korrels die een erg hoge dichtheid hebben, zodat je een lange tijd comfortabel kan zitten. De zitzak is erg sterk gemaakt om veelvuldig gebruik te weerstaan met een erg elegante uitstraling. De Hi-BagZ is beschikbaar met een dubbele rits en genaaid waarbij ze er alles aan hebben gedaan om de naden dicht te houden.

Een must wanneer je op zoek bent naar een economische, maar stevige en comfortabele stoel om van je favoriete games te genieten. Je hoeft de zitzak alleen maar op je favoriete plek neer te zetten en er in te zakken en je zal erg blij zijn met je beslissing om deze zitzak te kopen.

 

DX Racer

dxracer stoelenDe DX Racer is voor de gamer die op zoek is naar de beste comfort, zonder dat het uiterlijk van de game chair daar de dupe van wordt.

Met de raceauto stijl, is de gamechair sportief en zeer stevig. Het ontwerp is erg ergonomisch en het wordt door veel personen aanbevolen die onder de indruk zijn van het hoge comfort niveau die de stoel biedt. De game chair heeft een grote verscheidenheid aan aanpassingsmogelijkheden beschikbaar, waaronder de hoogteverstelling en kantel functies. De armsteunen kunnen ook versteld worden, waardoor de gebruiker maximale controle over de zitpositie heeft.

De DX Racer wordt ook geleverd met extra verwijderbare kussens om de de rug en nek ondersteuning aan te passen. Met een kwalitatieve vulling in het zitje en de rugleuning, is deze gamechair gemaakt om je uren achter elkaar de beste gebruikerservaring te geven. De gamechair is beschikbaar in een rood/zwart ontwerp en gemaakt van 100% nylon bedekking, waardoor de stoel makkelijk te onderhouden is.

Deze game chair is getest door het Technischer Überwachungsverein (TUV) op het gebied van kwaliteit en veiligheidsnormen en de stoel biedt één van de beste opties die beschikbaar zijn voor iemand die zijn of haar kantoor of huis iets extra’s wil geven. De gamechair wordt gedemonteerd geleverd, maar is erg makkelijk om in elkaar te zetten met behulp van de gedetailleerde instructies die meegeleverd worden.

 

Swivel bureaustoel

Swivel game chairAls je op zoek bent naar een ergonomische kantoorstoel die er nog steeds goed uit ziet, dan kan dit een goede optie zijn.

De Swivel bureaustoel heeft een gevormd zitgedeelte wat optimale comfort voor de gebruiker biedt. Niet alleen het zitgedeelte, maar ook de rug- en hoofdsteun zijn comfortabel gevuld om de beste gebruikerservaring te garanderen. Deze game chair heeft een kantel functie en een hoogteverstelling.

De ontwerpers hebben van het comfort van de gebruiker hun topprioriteit gemaakt en voor een ontwerp gezorgd die er voor zorgt dat er voldoende lucht langs de rugleuning stroomt. Dit zorgt voor voldoende ventilatie, zelfs wanneer men lange tijd zit. De rugleuning past niet alleen perfect in de contouren van de ruggengraat, maar is ook groot genoeg voor een persoon die erg lang is, zodat die ook comfortabel in de gamechair kan zitten.

De Swivel chair is beschikbaar in aantrekkelijke kleuren, zoals oranje, rood, zwart en grijs en zal zeker veel aandacht trekken. Als je op zoek bent naar een kantoorstoel of een ergonomische stoel om lange uren in te gamen, dan is dit een goed gebouwde en goedkope optie.

 

X-Rocker Vision 2.1

X-Rocker Vision 2.1 game chairDe X-Rocker Vision 2.1 game chair is voor de veeleisende gamer die van een probleemloze game ervaring wil genieten. Met een erg comfortabele zitpositie, waarin je klaar bent voor een interessante game ervaring met elke console, is deze gamechair werkelijk een genot voor gamers.

De X-Rocker Vision 2.1 game chair heeft een vibrerende functie waardoor een hoog niveau van game feedback ervaren wordt. Met surround speakers die je draadloos kan verbinden en genoeg bass produceren, ervaar je werkelijk een geweldige game ervaring. De stoel wordt geleverd met een dubbele gevulde rugleuning voor de meest comfortabele gamepositie. Het is een stijlvol meubelstuk en bestaat uit ademende bekleding en zwart imitatieleer wat gemaakt is voor urenlang gebruik. De onderhoud is ook probleemloos, want vlekken kan je gemakkelijk met een vochtig doekje verwijderen.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen game ervaring of het puntje van de stoel momenten, de X-Rocker Vision 2.1 gamechair zal je de ervaring bieden waar je naar uitkijkt. De stoel wordt geleverd met een draadloze verzender om met je tv te verbinden, maar ook met iPods en iPhones. Als je op zoek bent naar een gamechair waar je lekker in achter over kan hangen voor een spannende game of om je favoriete show op tv te kijken, dan is dit zeker weten de beste keuze.

Gamestoel .com
Logo