Corsair T1 Race review

De Corsair T1 Race kopen? Lees deze review.

Corsair is erg bekend in de IT-wereld, wat logisch is omdat ze inmiddels rond de twintig jaar aanwezig zijn en hun producten meestal kwalitatief zijn. We hebben verschillende Corsair-producten gebruikt, zoals onder andere koelers, toetsenborden, behuizingen, SSD’s en PSU’s en de meeste daarvan hebben een zeer goede indruk op ons achtergelaten. Dus we hebben natuurlijk hoge verwachtingen als het gaat om dit bedrijf. De markt van de gamestoelen die Corsair wil betreden is een gloednieuw slagveld voor het bedrijf en begint aardig verzadigd te worden, omdat steeds meer merken willen profiteren van het geld dat in deze sector is te verdienen, wat betekent dat Corsair iets moet bieden dat innovatief en degelijk is om door te dringen tot de top. In deze Corsair T1 Race review zullen we uitgebreid bespreken of ze dit gelukt is.

gamestoel corsair t1 race review kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

Je hoeft maar vluchtig naar de T1 Race gamestoel te kijken om vast te stellen dat echte racestoelen de inspiratie zijn geweest voor het hele ontwerp. De bekledingen van de zitting en rugleuning hebben een ruitvormig naaipatroon en de textuur lijkt op die van zitvlakken in auto’s.

De twee belangrijkste materialen die bij de meeste T1 oppervlakten worden gebruikt zijn polyurethaanschuim (koudschuim) en PU-leer, terwijl hard plastic voor de armsteunen en het onderstel wordt gebruikt. Er wordt ook massief staal gebruikt voor de frames van de rugleuning en de zitting, de gasveer en enkele kleine onderdelen. De T1 Race gamestoel is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (zwart, blauw, rood, geel en wit), waarbij de zwarte versie niet wordt gecombineerd met een andere, terwijl alle andere kleurvarianten worden weergegeven als strepen aan de linker- en rechterzijde van de zitting en rugleuning, een brede streep op de rugleuning en vijf driehoeken aan de onderkant van de stoel. Op ergonomisch gebied is er een hendel onder het zitgedeelte voor hoogteverstelling, en een andere hendel aan de rechterkant van het zitgedeelte maakt het mogelijk de kanteling van de rugleuning te verstellen.

gamestoel kopen corsair t1 race review

De armleuningen zijn 4D en voorzien van drie knoppen. We kunnen de hoek en verticale/horizontale positie aanpassen en de armleuningen naar voren of achteren bewegen. Voor de belangrijkste onderdelen van de stoel geldt een garantie van twee jaar. Corsair beweert dat de T1 Race gaming stoel is getest op het gebied van ontstekingsweerstand van sigaretten en lucifers.

Wij hebben meer dan vijf verschillende gaming en bureaustoelen in ons kantoor. Ze zijn allemaal van verschillende fabrikanten, dus hun verschillen zijn opvallend. Tijdens de beoordeling en evaluatie van een stoel is het echter niet mogelijk om een volledig objectieve mening te geven. Er zijn te veel verschillende lichaamstypes en behoeften, waardoor stoelen vaak over de hele linie een andere indruk achterlaten bij verschillende gebruikers, maar we zullen proberen zo expressief mogelijk te zijn. De uiteindelijke beslissing om een stoel te kopen is altijd aan de eindgebruiker en heeft te maken met zijn/haar budget. Een algemene vuistregel als het gaat om gamestoelen, is dat je meestal krijgt wat je betaalt, dus verwacht niet dat een zeer betaalbare stoel van hoge kwaliteit is of een goede ergonomie biedt.

 

Positieve en negatieve eigenschappen van de Corsair T1 Race

Positief

 • Degelijke prijs
 • Visuele details worden consequent toegepast
 • Uitstekend naaiwerk
 • Levendige kleuren
 • Verstelbare afmetingen
 • Gemakkelijk rollende wielen
 • Kussens voor onderrug- en neksteun
 • Gemakkelijke montage

Negatief

 • 120 kg gewichtslimiet
 • 2 jaar garantie is te weinig voor het geld
 • Rugleuning gaat niet helemaal naar voren
 • Mensen die niet zo lang zijn zullen de plaatsing van de bedieningshendel mogelijk lastig vinden
 • PU-leer is niet ademend, waardoor je sneller zweet
 • Het harde plastic dat op sommige plaatsen werd gebruikt lijkt niet van de beste kwaliteit te zijn
 • Sommige gebruikers zullen het misschien niet prettig vinden dat de wielen te gemakkelijk rollen
 • Geen schommelmechanisme

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste kenmerken van de Corsair T1 Race

 • Zittingbreedte: 56 cm
 • Zithoogte: 32 – 42 cm
 • Breedte van de rugleuning (schouderhoogte): 56 cm
 • Rugleuning verstelbaarheid: 90° – 180°
 • Verstelbaarheid van de armleuningen: 4D
 • Gasveer: klasse 4
 • Maximaal gewicht (gebruiker): 120 kg
 • Afmetingen van pakket: 88 x 69 x 35 cm
 • Nettogewicht (stoel): 24 kg

 

Verpakking en inhoud

Onze koeriersdienst belde ons op een ochtend op om te vragen of we een stoelenwinkel gingen openen. Dit was een onverwachte vraag, dachten we, maar een andere stoel met onze naam op de verpakking was net binnengekomen, dus vandaar de vraag. Het pakket laat duidelijk de inhoud zien, wat goede reclame van Corsair is. De doos is 88 x 69 x 35 cm groot, wat vrij groot is en bijna 26 kg weegt. Er waren dus minstens twee mensen nodig om de stoel naar ons kantoor te verplaatsen.

corsair t1 race gamestoel gaming review kopen

Inhoud

De inhoud is goed beschermd en alles is bedekt met een plastic folie. De gasveer is apart verpakt in een kartonnen doos.

Het pakket bevat het volgende:

 • Onderstel van de stoel
 • Rugleuning
 • Zitting
 • Armleuningen (2x)
 • Klasse 4 gasveer
 • Wielen (5x)
 • Hydrauliek
 • Beschermkappen zitting (4x)
 • M8-inbussleutel
 • Bevestigingsschroeven (2x)
 • Gebruikershandleiding in acht verschillende talen

 

Eerste indruk en assemblage

Er is een geïllustreerde gebruikershandleiding die meer op een boek lijkt, omdat het in acht verschillende talen is geschreven en Corsair biedt ook een korte instructievideo over hoe je de gamestoel in elkaar moet zetten. Omdat we experts zijn geworden in het samenstellen van stoelen, dachten we dat we de handleiding niet hoefden door te lezen en de video niet hoefden te bekijken.

Zoals gewoonlijk kozen wij voor de volledig zwarte versie, die ook een zakelijke uitstraling heeft. De kwaliteit van de kleuren maakte meteen een positieve indruk op ons. Toen zagen we de armleuningen die eruitzagen alsof ze van koolstofvezel waren gemaakt, maar toen we de beschermende folie verwijderden, realiseerden we ons dat ze van plastic waren, met een patroon dat op koolstofvezel lijkt. Toch voelt de textuur superieur aan en past mooi bij de algehele uitstraling. De PU-leer bekleding van de stoel is aantrekkelijk en lijkt van goede kwaliteit te zijn. Maar dat zullen uiteraard eerst zelf moeten beoordelen tijdens deze Corsair T1 Race review. Daarom evalueren we elke gamestoel minstens een maand, waarbij meer dan drie mensen hem bekijken en hun bevindingen en meningen aan het eind van het proces met ons delen.

review gamestoel corsair t1 race

Omdat bijna alle schroeven voorgemonteerd zijn, hoefden er maar een paar worden vastgeschroefd tijdens deze Corsair T1 Race review. Maar toen alles in elkaar zat, kwamen we tot de conclusie dat de gasveer niet goed werkte en dat er een probleem was met de wielen. We hebben onmiddellijk contact opgenomen met Corsair om erachter te komen dat alles beschreven stond in de handleiding die we besloten om niet te lezen, met een speciale waarschuwing voor de gasveer.

Voor een goede werking van de gasveer moet de rode beschermkap eerst worden verwijderd voordat deze aan het onderstel van de stoel wordt gemonteerd. Bovendien hadden we de wielen in het onderstel moeten plaatsen door stevig te drukken. Afgezien van deze twee eenvoudige maar zinvolle instructies die we hebben gemist, was de montage snel en eenvoudig, omdat we alleen de wielen in het vijfspaaks onderstel hoefden te steken en de rugleuning en het zitgedeelte aan het onderstel hoefden te bevestigen.

corsair t1 race review gamestoel

De kunststof beschermkappen van de stoel voelen onhandig aan en zullen je tijdens de montage waarschijnlijk hoofdpijn bezorgen. We zijn er zelfs in geslaagd om de kunststof verbindingsstukken te beschadigen door onze inspanningen om die beschermkappen te monteren op de gaten aan weerszijden van de stoel. Gezien onze slechte ervaring begrijpen we waarom er twee extra sets meegeleverd worden. Om deze beschermkappen goed vast te maken, moet je ervoor zorgen dat ze uitgelijnd zijn, anders zal je een paar minder hebben. Voor de goede orde: we hadden uiteindelijk een paar minder omdat de verbindingsstukken van de kappen afgebroken waren. We waren niet in staat om dit goed te bevestigen, zelfs na het verwijderen van de kapotte rechterkap en het plaatsen van de tweede. De beschermkap aan de rechterkant kwam elke keer los als iemand naar achteren kantelde.

Tot slot moeten we tijdens deze Corsair T1 Race review vermelden dat het enige gereedschap dat we gebruikten een M8-inbussleutel was die Corsair meegeleverd had. We hebben de inbussleutel gebruikt voor de vier schroeven onder de zitting en de twee schroeven aan de zijkanten.

 

Een primeur voor Corsair

Omdat dit de eerste gamestoel van Corsair is, verwachtte we dat de kwaliteit uitstekend zou zijn. Om eerlijk te zijn is er niets vernieuwend aan het ontwerp en het lijkt erop dat Corsair zich met dit product vooral richt op normale gebruikers, in plaats van de high-end liefhebbers. Om enorme hoeveelheden van de T1 Race gamestoel te verkopen, is Corsair erin geslaagd om een gemeenschappelijk ontwerp te combineren met een mooie textuur, en dat voor een lagere prijs dan de meeste gamestoelen. Toch verwachten/hopen we dat de volgende gamestoel van Corsair innovatiever en meer high-end zal zijn.

corsair t1 race kopen review

De kleur van de stoel is voornamelijk zwart, maar de gele details zijn degene die voor de indruk van deze stoel zorgen. Met deze kleuren zal deze stoel nooit in een kantooromgeving te zien zijn. Deze kleurencombinatie is ongetwijfeld voor gaming- of thuisomgevingen. Het enige wat ontbreekt aan de T1 Race is de RGB-verlichting. Tot slot is er meer dan één logo dat ons herinnert aan het merk van deze stoel.

Het eerste logo bevindt zich aan de voorzijde, op de hoofdsteun; een grote, maar nauwelijks te herkennen, geïntegreerde Corsair naam en logo. Een grote witgestikte combinatie van zowel het logo als de naam van het bedrijf staat op de achterkant van de hoofdsteun. Er is ook een zwarte textiellabel met de naam en het logo van het bedrijf in een wit lettertype. Rechts van het zitgedeelte en onder de hendel van de rugleuning zit een nauwelijks te onderscheiden gravering met de naam en het logo van Corsair.

De afmetingen van de stoel zijn verstelbaar, de hoogte van de zitting varieert van 42-32 cm en de rugleuning is 95 cm hoog en 56 cm breed.

De zit- en rugleuningzones hebben een massief stalen frame met compacte schuimvulling. Het hele gebied waarmee je in aanraking komt – zitting en rugleuning – is bekleed met PU-leder met een geel ruitvormig naaipatroon. Langs de zitting lopen twee gele strepen met een 3D-print die op koolstofvezel lijkt. De gele strepen bevinden zich ook op de rugleuning, terwijl een andere bredere gele streep op de hoofdsteun zit.

PU-leder wordt vaak gebruikt voor verschillende meubels, omdat dit het mogelijk maakt om knoeipartijen en andere ongewenste dingen makkelijk schoon te maken. Als het goed wordt onderhouden, kan kunstleer erg lang meegaan, en we mogen de lagere productiekosten natuurlijk niet vergeten, wat het grootste voordeel is. Als PU-leer of een ander type van kunstleer echter wordt gebruikt in plaats van de echte, dan is het belangrijk dat de kwaliteit echt goed is om ervoor te zorgen dat het lang mee gaat.

 

Aanpassingsmogelijkheden

Een gamestoel grondig inspecteren houdt ook in dat naar de ergonomische eigenschappen wordt gekeken. De twee meest instelbare variabelen van deze stoel zijn de hoogte en de kanteling van de rugleuning, die je kunt verstellen met behulp van de hendels onder de rechterkant van de zitting.

Met de eerste hendel kan de rugleuning worden gekanteld. De hoek tussen rugleuning en zitting is traploos verstelbaar door de hendel omhoog te trekken. We kwamen tijdens deze Corsair T1 Race review een fout tegen bij het plastic materiaal aan de zijkant van de hendel die in de buurt zit van de gasveer. Er zaten namelijk een aantal bramen langs de randen.

gamestoel review corsair t1 race

Je kunt een punt kiezen tussen 90° en 180°. De rugleuning kan bijna helemaal naar achteren vallen. Ook de kantelfunctie kan met een kantelvergrendeling tot 10° worden versteld, maar we hebben geen schommelmechanisme gevonden.

De volgende hendel bevindt zich aan de achterkant van het zitgedeelte en is voor de kantelvergrendeling en de hoogteverstelling van de stoel. De maximale hoogte van de stoel is 42 cm. Voor kleinere mensen die maar 1,65 m lang zijn, vonden we de hendel waarmee de hoogte versteld kon worden in een lastige positie zitten. Het is ongemakkelijk om de hendel in de juiste stand te zetten, omdat hij ver naar beneden en naar achteren zit. Langere mensen die deze stoel gebruikten, vonden de plaatsing echter prima.

De stoel is uitgerust met gevulde armsteunen voor comfort en ondersteuning met 4D-bewegingen. De armleuningen kunnen verticaal, horizontaal en van voor naar achter worden versteld en je hebt ook de mogelijkheid om de hoek van de armleuningen te verstellen met mechanische bedieningselementen. Ook de armleuningen hebben zoals eerder aangegeven een koolstofvezel uitstraling, wat de stoel een extra moderne uitstraling geeft die het geheel mooi aanvult. Tot slot is het mogelijk om de stoel 360 graden te draaien.corsair t1 race kopen gamestoel review

Onder de zitting zit een klasse 4 gasveer, die verantwoordelijk is voor alle hoogteverstellingen. De stoel wordt geleverd met een hard plastic vijfspaaks onderstel om het geheel een beetje lichter te houden en in een poging om de productiekosten te verlagen. Het onderstel bestaat uit vijf grotere en vijf kleinere gegraveerde driehoeken. De kleinere driehoeken hebben dezelfde gele kleur als op de rest van de stoel.

De wielen van de stoel zijn van nylon. Corsair beweert dat wielen zijn die zwaar gebruik aan kunnen en niet bewegen wanneer je dat niet wilt. De meeste gebruikers die deze stoel tijdens deze Corsair T1 Race review een aantal dagen hebben uitgeprobeerd, gaven echter aan dat de wielen heel makkelijk rolde, wat voornamelijk te wijten is aan het feit dat de stoel licht is, omdat het onderstel van plastic is en er niet veel staal wordt gebruikt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Details

De kap van de rugleuning aan de achterkant van de stoel ziet er vanaf een bepaalde afstand uit alsof hij van koolstofvezel is gemaakt, wat bij het hele designconcept past.

Aangezien de rugleuning niet een ingebouwde onderrugsteun heeft, zijn er twee kussens bijgeleverd om de ergonomie van de stoel nog verder aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. Nek- en onderrugkussens zijn in PU-leer gewikkeld en hebben dezelfde gele ruitvormige stiksels als de zitting en rugleuning. Het kleinere kussen is voor de neksteun, het andere, grotere kussen is voor de onderrug. Een goede onderrugondersteuning moet echter zowel verticale als diepte instelmogelijkheden bieden.

corsair t1 race review gamestoel

Het nekkussen kan op twee verschillende manieren worden bevestigd, omdat het via een mechanisme kan vastklikken dat hopelijk naar behoren zal blijven werken – de tijd zal het leren. Het onderrugkussen is ook in twee verschillende richtingen verstelbaar door de klikbare bevestigingen; naar boven en naar beneden, zodat het je onderrug optimaal ondersteunt. We merkten wel dat het leer achteraan naar beneden vouwt, precies waar de riemen doorheen gaan.

 

Gebruikservaring tijdens deze Corsair T1 Race review

We hebben de stoel lange tijd gebruikt om er uiteindelijk achter te komen dat er zweet kan ontstaan als het PU-leer de huid rechtstreeks aanraakt (bijvoorbeeld als je een korte broek draagt). Gelukkig kan zowel vet van je haar als zweet gemakkelijk worden verwijderd met een nat doekje. Omgevingstemperaturen spelen uiteraard een grote rol, omdat er geen poriën op de bekleding zitten; de zitting en rugleuning zijn niet gemaakt van een zeer ademende materiaal. Als je je zo erg in moet inspannen dat je gaat transpireren, draag dan kleren die ten minste je benen en rug bedekken.

corsair gamestoel corsair t1 race review

We hebben meer dan drie gebruikers geïnterviewd die de T1 Race stoel uitgebreid uitprobeerden tijdens deze Corsair T1 Race review en hun om feedback gevraagd, en ze hadden allemaal een andere mening. De zit- en rugleuninggedeeltes lijken ergens in het midden van zacht en hard te zitten. Het lijkt er ook op dat sommige mensen de voorkeur geven aan nauwere zittingen, terwijl anderen de voorkeur geven aan bredere zitgedeeltes. Over het geheel genomen heeft de T1 Race gaming stoel kleinere afmetingen dan andere stoelen, waardoor hij gemakkelijker in kleine gamekamers past. De T1 Race kan een lichaamsgewicht tot 120 kg aan, wat mogelijk nog iets minder dan ideaal is, omdat sommige hardcore gamers zwaarder zijn. Een hogere maximale belasting was geen overbodige luxe geweest.

 

Conclusie van deze Corsair T1 Race review

Esthetiek, comfort en de prijs spelen een grote rol wanneer personen bepalen welke kantoor- of gamestoel ze willen kopen. Corsair besloot om eerst een betaalbare speelstoel op de markt te brengen in een poging om er een aantrekkelijke optie van te maken en slaagde erin om het prijskaartje net boven de €300 te houden, wat een redelijk bedrag is voor dit product. Door het gebruik van betaalbare materialen zoals PU-leer en kunststof wordt het totale gewicht van de stoel ook laag gehouden zonder dat de structurele integriteit hoeft te worden opgegeven, omdat er nog steeds staal wordt gebruikt in de gebieden die robuust moeten zijn. Deze stoel is geschikt voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg, dus je zult helaas naar andere stoelen moeten kijken als je zwaarder bent.

corsair t1 race gamestoel kopen review

De textuur van de armleuningen lijkt op die van koolstofvezel, wat vooral in combinatie met de levendige zwart-gele kleuren en het prachtige gele stik- en diamantpatroon erg indrukwekkend is. Als je niet van de gele kleur van ons reviewmodel houdt, dan zijn er vier andere verschillende kleuren om uit te kiezen: zwart, blauw, rood of wit. We moeten echter benadrukken dat een ander kleurenschema alleen betekent dat de strepen en driehoeken op het onderstel alleen deze kleur zullen hebben. Tot slot kosten alle variaties van de T1 Race ongeveer hetzelfde, waardoor het kiezen van een specifieke kleur niets meer dan een persoonlijke voorkeur is.

Toch merkte we een paar minpunten op tijdens deze Corsair T1 Race review, omdat geen enkel product perfect is. Om te beginnen heeft de T1 Race gaming stoel een garantie van slechts twee jaar. We zagen ook kleine foutjes bij de plastic randen en de rechter beschermkap die af en toe los kwam. De 120 kg die deze stoel kan dragen is ook een nadeel. We moeten ook vermelden dat we de wielen van de stoel erg soepel vonden, maar ze rolden daardoor soms te makkelijk.

Op het gebied van gamen is een comfortabele en ergonomische stoel degene die gebruikers zullen kiezen uit een hoop andere. Een ergonomisch ontworpen stoel kan reeds bestaande rugpijn verlichten. We zouden onze gamesessie niet onverwacht willen inkorten vanwege plotselinge nekpijn of handspierspasmen.

gamestoel kopen corsair t1 review

Maar er is iets dat ons irriteert tijdens deze Corsair T1 Race review. Het ontwerp van de T1 Race gamestoel doet ons denken aan een heleboel andere gamestoelen die allemaal zijn geïnspireerd door de stoelen van raceauto’s. Een gamer moet wendbaar en accuraat zijn, maar het idee om op stoelen te zitten die geïnspireerd zijn door kuipstoelen in raceauto’s begint ons sinds kort een beetje te vervelen.

Iedereen attent maken op de fouten van een stoel is gemakkelijk, maar ook een idee op tafel brengen is een heel ander verhaal. Een dergelijk idee willen we dan ook aan de orde stellen door te praten over specifieke ontwerp- en materiaalkeuzes. Veel fabrikanten die slaapmatrassen ontwikkelen die echt positief bevorderen hoe we slapen, gebruiken de term “anti-zwaartekracht machine” om een matras te omschrijven dat helpt om onze wervelkolom zijn natuurlijke vorm te laten behouden wanneer we slapen. Dergelijke technologie kan bijvoorbeeld ook worden toegepast in gamestoelen. Een stoel die volledig uit netstof is gefabriceerd lijkt de perfecte keuze, omdat dit materiaal kan rekken, veerkrachtig en ademend is en de vorm van bijna elk lichaamstype aan kan nemen. Bij een stoel met polyurethaan schuim (koudschuim) is dat echter niet het geval en daarom geniet onze Ergohuman bureaustoel, die bijna uitsluitend uit netstof bestaat, nog steeds onze voorkeur, zelfs na het uittesten van zoveel kwalitatieve bureaustoelen.

Laten we het nu hebben over het ontwerp, vooral in de gameruimte. Ontwerpers kunnen ook ontwerpen met een thema uit de ruimtevaart gebruiken voor stoelen, omdat bijna de helft van de spellen tegenwoordig op de een of andere manier te maken heeft met de ruimte. Een vorm als deze met de toevoeging van passende wielen zou erg interessant kunnen zijn. Of wat dacht je van een eenvoudig, maar echt schoon ontwerp op dit gebied, omdat het voor vele uren comfortabel gamen zou zorgen. Tot slot wordt een goede stoel met extra’s ook altijd zeer gewaardeerd. Dus waarom niet net als luxe auto’s een paar verwarmingsopties toevoegen? Dat zijn alleen onze ideeën, want we zijn het beu om precies hetzelfde ontwerp van de meeste merken te zien.

Vergelijk prijzen nu bij:

Tags:

Gamestoel .com
Logo