DXRacer Formula review

Als je een game fanatiekeling bent of een kantoorbaan hebt, dan lijkt het mij logisch om te denken dat een comfortabele en stevige stoel voor een goede houding en met voldoende aanpassingsmogelijkheden op je must-have lijstje staat. Nou in deze DXRacer Formula review zal ik uitzoeken of deze gamestoel aan alle bovengenoemde criteria voldoet.

De DXRacer stoel is een sensationeel ontworpen gaming stoel met een scala aan functies. Je kan hem voornamelijk online kopen (bestellen) via de website van DXRacer, maar er zijn uiteraard ook andere verkooppunten. De website is vrij eenvoudig en makkelijk om te navigeren.

Verzending wordt snel gedaan met een gemiddelde verzendtijd van een tot twee dagen. De stoel is verkrijgbaar vanaf €289.

De stoel wordt geleverd in een grote kartonnen doos met een maximumgewicht van 30 kg. Daarnaast is er een handleiding welke je zal helpen om de stoel redelijk snel en recht toe, recht aan in elkaar te zetten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DXRacer Formula review:

Functies

Nu kom ik bij het belangrijkste onderdeel van deze review – de functies.

DXRacer Formula gaming chair stoelTen eerste is het design van de stoel prachtig. Na hem in elkaar gezet te hebben zal je zien dat nauwkeurig en voorzichtig designwerk is uitgevoerd om een eerste klas ervaring te bieden. Het volledige exoskelet van de stoel is een metallic stalen frame om stevigheid en ultieme comfort te bieden. De kwaliteit en veiligheid blijkt uit het feit dat de stoel en zijn accessoires 72 strikte kwaliteitstesten zijn ondergaan (volgens de website).

De armleuningen zijn niet metallic, maar ze zijn wel gemaakt van kwalitatief plastic dat erg hard en dik is. De armsteun is gemaakt van een veerkrachtig oppervlak en hij is speciaal ontworpen om aanpasbaar te zijn voor een positie die comfortabel is voor de gebruiker door zachtjes op en neer te schuiven.

Als je een groot deel van de dag gebruikt maakt van een computer, dan is een ergonomische werkplek opstelling erg belangrijk. De DXRacer stoel is uitgerust met een verstelbaar systeem (hendels voor het aanpassen van de hoogte en kanteling) en geïmporteerd hydraulisch systeem. De hoogte kan aangepast worden aan je behoeften en de hoek kan tot 170 graden achterwaarts versteld worden.

Daarnaast heeft de stoel ook een 12 graden schommelende base, welke speciale plekken voor je voeten hebben en de wielen hebben een raceband stijl. Het framewerk van de base is gemaakt van metallic aluminium, wat de stevigheid in principe garandeert. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de ergonomie van de stoel, om ervoor te zorgen dat een bijna perfecte houding wordt geboden door je ruggenwervel te ondersteunen, wat een perfect verhouding en optimale structuurcurve biedt.

Beste DXRacer Formula Review

Het materiaal dat gebruikt is om de stoel te bedekken bestaat uit geavanceerde race kwaliteit geïmporteerde polyurethaan (PU) gemengd met zwaar ABS (thermoplastisch polymeer), wat voor fermheid, veiligheid en duurzaamheid zorgt. Het materiaal is ontworpen om te lijken op en het gevoel te geven van leer, wat zeer waarschijnlijk nog meer toevoegt aan de uitstraling van de stoel. Deze bekleding is strak, glad en waterbestendig, voor het geval je per ongeluk je drankje morst.

Vergelijk prijzen nu bij:

Andere extra, maar zeer gave functies zijn de verwijderbare onderrug en nekkussens. Deze kussens kunnen makkelijk bevestigd worden via banden en kunnen ook makkelijk verwijderd worden wanneer je ze niet wilt gebruiken. Deze kussens hebben de neiging om je houding in de stoel te verbeteren, waardoor de geassocieerde rug- en wervelproblemen voorkomen worden.

Voor personen die geïnteresseerd zijn in verschillende kleuren anders dan het standaard zwart, zijn er ook nog roze, groene, rode, gele, oranje en grijze kleuropties, zodat je in een stoel met je favoriete kleur kan zitten.

 

Voordelen van de DXRacer Formula

  • Het ontwerp, adembenemend. Genoeg gezegd;
  • Samen met de extra kussens kan de stoel wonderen verrichten voor je rug en wervelkolom;
  • De ergonomie van de stoel is werkelijk waar geweldig;
  • Het uitgebreide aanbod is een bonus voor je smaak en decoratie in je huis;
  • Tal van aanpassingen op de stoel helpen om ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk zit.

 

Nadelen

  • Als je gewend bent aan comfortabele sponsachtige stoelen, dan vind je de DXRacer stoel mogelijk aardig stijf en het duurt mogelijk even voordat je er aan gewend raakt;
  • De prijs is mogelijk niet voor iedereen weggelegd, aangezien de stoel niet echt in een budget categorie valt en wordt misschien gezien als een luxe aanschaf voor sommige personen;
  • De armleuningen missen extra vulling en voelen mogelijk oncomfortabel aan wanneer je je voorarm op het plastic oppervlak rust.

Goedkoopste DXRacer Formula Review

Conclusie van deze DXRacer Formula review

De DXRacer gamestoel is een niet verrassend kwalitatieve stoel, die vooral geschikt is voor kantoorwerkers en gamers. Is hij de prijs waard? Zeer waarschijnlijk wel. Aanbeveling? Koop hem en ervaar het zelf.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK: Welke DXRacer stoel kopen?

Gamestoel .com
Logo