DXRacer Iron Series review

Na verliefd te zijn geworden op mijn Battlebull Combat gamestoel, werd ik door DXRacer benaderd om hun nieuwe Iron Series gamestoel uit te proberen. De DXRacer Iron Series is hun nieuwste gamestoel, welke extra vulling en een “4D schuivende” armleuning heeft. Ik was zeker geïnteresseerd en je leest mijn bevindingen in deze DXRacer Iron Series review.

De nieuwe Iron Series gamestoel van DXRacer leek voordat ik hem gebruikt had als een super comfortabele stoel voor die enorme gamesessies en dit bleek te kloppen. Hij is super comfortabel en ziet er ook geweldig uit.

Een van de grote voordelen van de nieuwe Iron Series gamestoel, is dat hij een grotere belasting ondersteund – tot 900 kg – maar een persoon die er op zit kan maximaal 130 kg wegen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DXRacer Iron Series review: Specificaties

DXRacer biedt de Iron Series gamestoel aan in 12 verschillende kleurcombinaties, waarbij het testmodel dat we kregen de kleuren had waar ik om gevraagd had – de prachtige blauw/zwart stijl, welke er geweldig uitziet. Er is zwart/groen, oranje/groen, rood/zwart en een heleboel andere kleurcombinaties beschikbaar.

De Iron Series van DXRacer biedt uitstekende ondersteuning voor je hele lichaam, terwijl het strakke auto racestoel geïnspireerde design behouden blijft. De meegeleverde hoofd- en onderrugsteun naast de multifunctionele besturingsunit en 4 dimensionale armleuningen, helpen je om je zitervaring af te stellen om te passen bij je persoonlijke voorkeuren.

Beste DXRacer Iron Series Review

De Iron Series valt ergens tussen de Drifting Series en de King Series. De vorm van het zitje haalt inspiratie uit de Drifting Series, maar hij is groter gebouwd. Het materiaal dat gebruikt is in het zitje van de Iron Series is een high-density, extreem duurzaam koudschuim, dat in een goede vorm blijft, zelfs na langdurig gebruik. Het stevig gelaste stalen frame, SGS gecertificeerde gas lift en de aluminium star base handgrepen kunnen een gewicht tot wel 130 kg aan.

De 3-inch PU-wielen, de multifunctionele besturingsunit en de volledig aanpasbare rugsteun (tussen de 90-135 graden) maken het mogelijk om naadloos te bewegen en makkelijk en snel aanpassingen te maken, zonder dat je op hoeft te staan.

Het bedrijf heeft hun interessante “4D schuivende armsteun” verstrekt en alle andere accessoires hebben ook 72 strikte kwaliteitstesten doorstaan. DXRacer biedt een uitstekende twee jaar garantie op hun Iron Series gamestoelen, met een nieuwe base die “ontwikkeld is door teams van buitenlandse professionals, om het erg lang vol te houden”.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beschikbaarheid en prijs

De Iron Series gamestoel van DXRacer is aardig duur met een vanaf prijs van €362 op het moment van schrijven van deze review, wat afhangt van de kleurcombinatie die je wilt.

 

DXRacer Iron Series review: Gedetailleerd kijkje

De DXRacer Iron Series wordt geleverd in losse onderdelen, welke ongeveer 15-20 minuten nodig hebben om in elkaar te zetten.

De voorzijde van DXRacer Iron Series ziet er super strak en agressief uit voor mij.

Goedkope DXRacer Iron Series Review

De vulling op de stoel is uitgebreid en dik en is super comfortabel om uren achter elkaar op te zitten.

De base van de stoel zijn vijf aluminium poten welke gebruik maken van universele 3-inch wielen. De stoel rust op een enorme 27-inch base, wat aardig wijd is – waardoor de Iron Series het enorme gewicht kan krijgen.

De armsteunen op de stoel zijn ongelofelijk comfortabel en kunnen aangepast en bewogen worden zoals je wilt.

De rest van de stoel kan worden aangepast met de hoogte, kantel positie en de hoogte van de armsteunen allemaal aanpasbaar.

De aanpassing van de rug is een racestoel-achtige handgreep, welke ik graag gebruikte.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DXRacer blijft de gamestoel markt leiden

Nu dat ik op een aantal gamestoelen heb gezeten, is het goed om terug te komen en de nieuwe stoelen te reflecteren, om te zien hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. Ik kan gerust zeggen dat de DXRacer Iron Series gaming stoel waanzinnig comfortabel is en in sommige opzichten is hij veel comfortabeler dan zijn concurrenten – wat uiteraard persoonlijk is, aangezien iedereen anders zit.

Goedkoopste DXRacer Iron Series Review

De Iron Series gamestoelen winnen met hun brede zitje, met randen die niet hoger staan dan het midden door schuim. Dit betekent dat ik met een of beide benen gekruist op deze stoel kan zitten. Ik ben een beetje vreemd uiteraard – maar ik weet zeker dat een aantal mensen die dit lezen op dezelfde manier zitten. Het is comfortabel voor het zitten van een lange periode als je een beetje flexibel bent.

Een been kruisen is geen probleem op concurrerende gamestoelen, maar twee wordt hem niet – omdat de zijkanten van het zitgedeelte meer schuim hebben, waardoor er geen ruimte is voor mijn voeten. De stoel is comfortabel, maar lange tijd je benen naar beneden laten hangen kan na verloop van tijd oncomfortabel worden.

De DXRacer Iron Series gaming stoel is ideaal voor personen die de extra ruimte aan de zijkanten willen dankzij het wijdere zitje, maar biedt ook een beetje beweging wanneer je op de stoel zit. Het is iets wat je niet mogelijk denkt te hebben totdat je het hebt en dan is het lastig om terug te gaan naar een andere stoel zonder wijd zitje.

 

Wat we fijn vinden aan de DXRacer Iron Series

Groter zitgedeelte – veel meer comfort: De Iron Series gamestoel van DXRacer heeft een van de meest comfortabele zitjes, met een royale vulling en een wijde base – waardoor je kan bewegen op de stoel en zelfs je benen erop kan kruisen.

Enorme base: Met de redelijk grote base kan je strekken zonder het gevoel te hebben dat je van de stoel afvalt. Dit is belangrijk wanneer je je benen omhoog plaatst om een YouTube video of Daredevil S2 op Netflix te kijken.

Erg kwalitatieve stoel: Wanneer je bijna €400 betaald voor een gamestoel, dan wil je niet alleen dat hij er goed uitziet, maar ook materialen met een zeer goede kwaliteit en een prachtige afwerking. Hij zal een plaatsvinden in je game gebied en constant goed voelen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat we niet fijn vinden

Ik vond de DXRacer Iron Series gamestoel erg fijn, dus ik kan er niet echt iets slechts over zeggen. De enige verbetering die ik zou willen vragen, is dat hij geassembleerd in de doos geleverd wordt… maar dat zal uiteraard niet gebeuren.

 

Conclusie van deze DXRacer Iron Series review

Al met al ben ik een grote fan van de DXRacer Iron Series gamestoel, waarbij de uitspringende feature of het “koop mij”  onderdeel van de stoel, het wijdere zitgedeelte is. Deze is niet alleen comfortabel, maar ook super wijd, waardoor je je benen kan kruisen of rond kan bewegen op de stoel.

Voor mij is dit aardig belangrijk voor die uren dat je achter je bureau of voor je televisie zit. Het klinkt misschien niet als veel, maar het is een groot deel van de zitervaring. Ik typ deze review terwijl mijn benen gekruist zijn en ik kan niet comfortabeler zitten.

De hele ervaring is geweldig, waarbij de DXRacer Iron Series gamestoel er geweldig uitziet, met een veel meer racestoel toegevoegd design. Vorige stoelen zijn door racestoelen geïnspireerd, maar DXRacer heeft alle toeters en bellen op de Iron Series gamestoel geplaatst en dit merk je.

Vergelijk prijzen nu bij:

Als je je achterwerk heerlijke rust wilt geven, dan zou de DXRacer Iron Series gamestoel bovenaan je lijstje moeten staan. Als je net als mij met je benen gekruist op een stoel zit, dan is dit een 10/10 voor je.

LEES OOK: Welke DXRacer stoel kopen?

Gamestoel .com
Logo