DXRacer stoel kopen gids & reviews

De DXRacer stoel is één van de meest bekende gamestoelen beschikbaar en wordt elke dag populairder, maar is er een goede reden voor dit? We zullen onze bevindingen met je delen in deze gids en aangeven waarom een DXRacer stoel kopen een goede keuze is.

Het is alvast belangrijk mee te geven dat de DX Racer meer een gamestoel voor de PC is. Het ontwerp past gewoon beter bij een bureau, uiteraard is deze gamestoel ook prima te gebruiken voor console gaming.

In onze eerdere gamestoel koopgids hebben we al duidelijk aangegeven dat elke gamer een ander lichaam heeft, dus gewoon elke willekeurige DXRacer stoel kopen, is niet een van de slimste dingen die je kan doen. Sommige personen zijn klein, andere zijn lang en sommige zijn dikker (het kan iedereen ovecerkomen). Elke DXRacer gamestoel is ontwikkeld om te passen bij een bepaald lichaamstype, dus elke gamer kan (in theorie) de beste DXRacer stoel voor zijn/haar figuur kopen. Aangezien het een beetje moeilijk is om de perfecte stoel voor je eigen gewicht en lichaamsafmetingen te vinden, zullen we je de perfecte DX Racing chair / stoel laten zien in deze gids!

Vergelijk prijzen nu bij:

Welke DXRacer is de beste voor mij?

dx racer chair logo

Nou, hoe vind je de beste DXRacer stoel voor je? Ten eerste moet je je eigen gewicht en lichaamsafmetingen weten. Zodra je dat gedaan hebt hoef je alleen maar een kijkje te nemen naar de tabellen hieronder, die de lichaamsgewicht en -afmetingen limieten voor elke DXRacer stoel laten zien!

DXRacer afmetingen tabel

De eerste stap voor het kiezen van je DXRacer stoel dient altijd kijken hoe lang je bent te zijn. Afhankelijk van je lichaamsafmeting moet je de DXRacer series uitkiezen die perfect bij je past:

DXRacer afmetingentabel

DXRacer gewichtslimiet tabel

Zodra je de DXRacer series gekozen hebt die bij je lengte past, wordt het tijd om eerlijk naar je gewicht te kijken. Kies afhankelijk daarvan een DXRacer stoel die bij je past:

dxracer gewichtstabel

Als je deze 2 makkelijke stappen uitgevoerd hebt (en een van de stoelen bij je past), zou je nou moeten weten welke DXRacer series het beste voor je werkt. Dat was de eerste stap. Nu wordt het tijd om uitgebreider te kijken naar alle DXRacer series!

Waar moet je opletten?

dxracer stoel rugleuning

Als je de verschillende DXRacer stoelen met elkaar vergelijkt, dan kan je niet echt zeggen dat er één model is die het beste is, ze zijn allemaal uitstekend. Deze keuze hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur en je afmetingen. Sommige stoelen zijn beter voor lange of gezette personen dan anderen.

dxracer armleuning

Het volgende erg belangrijke punt waar je op moet letten bij het kopen van een gamestoel is de bekleding en bij de DXRacer heb je twee keuzes, PU-leer en textiel. Dit is wederom een persoonlijke keuze, maar als je veel zweet dan kan je beter voor textiel dat ademt kiezen, in plaats van imitatieleer.

De laatste stap is een uitstraling en stijl zoeken die het beste bij je kamer en smaak past. Als je niet zo van het bombastische houdt, dan kan je voor een simpele kleur en model kiezen, maar ook voor personen die van uitspringende kleuren houden is er genoeg keuze.

Overzicht DXRacer Series

Dit zijn de kernfuncties die alle DXRacer series hebben:

FunctieUitleg
Kanteling tot 135 gradenAls je een kleine pauze nodig hebt tijdens lange gamesessies, dan kan je de rugleuning tot 135 graden achterover kantelen – wat perfect is voor die power nap tussen wedstrijden!
Stalen raamwerkElke DXRacer stoel is gebouwd met een super stevig stalen raamwerk in het zitje en de rugleuning, zodat zelfs de zwaarste gamers ondersteund kunnen worden.
Hoofdsteun en onderrug kussenElke DXRacer gamestoel wordt geleverd met twee stoelen om je eigen zitpositie nog meer aan te passen: een voor de hoofdsteun en een voor de onderrug.

DXRacer gamestoelen: Series en modelgids

Negen modelseries om ze allemaal te overheersen: dit zijn de DXRacer modellen in detail!

DXRacer Formula (F-Series)

De Formula Series (ook wel F-Series)  van DXRacer is de meest bekende DXRacer stoel voor eSports: deze begon zelfs de hele rage! Je kan hem bij meerdere eSports wedstrijden wereldwijd zien en fungeert vaak als de officiële gamestoel voor bekende teams. De Formula Series was ontwikkeld voor de gemiddelde gamer, maar ideaal gezien moet je aardig klein zijn – aangezien de gemiddelde hoogte zo’n 1,75 meter moet zijn. Als je langer bent, dan is een Tank Series of Iron Series logischer. Als de Formula Series echter bij je past, dan is het een geweldige gamestoel en mijn persoonlijke favoriet. (lees hier onze uitgebreide DXRacer Formula review)

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Formula SeriesGemiddeld1,80 meter90 kgv.a. €219
DXRacer Formula gaming bureaustoel

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Drifting (D-Series)

De DXRacer Drifting Series lijkt aardig veel op de Formula, maar is iets comfortabeler dankzij een dikkere vulling. Dankzij dit en het diepere zitgedeelte, voelt hij wat comfortabeler dan andere stoelen. De Drifting ondersteund ook een hoger gewichtslimiet dan de F-Series.

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Drifting SeriesGemiddeld1,85 meter115 kgv.a. €299
DXRacer Drifting gaming stoel

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Racing (R-Series)

De DXRacer Racing Series is ook gebaseerd op de F-Series, maar biedt een breder zitgedeelte voor gamers die extra ruimte aan de zijkanten nodig hebben (een beetje zoals het vliegen met Economy Plus in plaats van Economy). Hij heeft ook draaibare armsteunen: alhoewel ik dit nooit heb hoeven te gebruiken, is het een mooie functie om te hebben.

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Racing SeriesBreed1,75 meter90 kgv.a. €279
gaming chair DXRacer Racing R-Series

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer King (K-Series)

Koningen hebben tronen nodig, bij voorkeur een erg grote! De DXRacer King Series is de perfecte keuze voor de gamers die wat zwaarder zijn. Dankzij het hogere maximale gewicht (135 kg) en de enorme zitbreedte, zouden zelfs twee gamers in de K-Series kunnen zitten – of eentje die momenteel erg gezet is.

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
King SeriesBreed1,90 meter135 kgv.a. €409
DXRacer Racing R-Series gamestoel

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Wide (W-Series)

De DXRacer Wide Series heeft een super wijd zitgedeelte (uiteraard). Hij is niet gemaakt voor de zwaargewichten onder ons, maar voor iedereen die lekker in zijn/haar stoel wil relaxen tijdens het gamen. Als je echter zwaarder bent, dan kan je beter de DXRacer King of Tank Series kopen.

ModelnaamZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Wide SeriesWijd (duh)1,85 meter115 kgv.a. €439
gaming chair DXRacer Wide W-Series stoel

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Iron (I-Series)

Ik ben Iron Man! Nee, dit is niet Black Sabbath – maar een van de nieuwere modellen van DXRacer. De Iron Series is de opvolger van de Formula en heeft zelfs een beter stalen raamwerk voor extra duurzaamheid en een hoger maximale gewichtslimiet. Hij heeft ook een aluminium base van 5-sterren voor nog meer duurzaamheid. De Iron Series is een uitstekend alternatief voor de F-Series. (lees hier onze uitgebreide DXracer Iron review)

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Iron SeriesBreed1,90 meter135 kgv.a. €349
gamestoel DXRacer Iron I-Series

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Classic (C-Series)

De DXRacer Classic voelt meer aan als een klassieke bureaustoel; het design is minder opvallend en overdreven, zodat hij ook in het kantoor van een dokter zou kunnen staan zonder op te vallen. Het zitgedeelte is meer plat in plaats van het typische ergonomische design, waar sommige gamers misschien de voorkeur aangegeven, omdat ze er meer aan gewend zijn. De hoofdsteun is ook anders dan andere DXRacer stoelen, aangezien deze een speciale U-vorm kussen heeft om je hoofd te ondersteunen. Dankzij al deze features voelt hij meer universeel aan, dus het is een betere keuze als meerdere personen met verschillende afmetingen hem gebruiken.

ModelnaamZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Classic SeriesGemiddeld1,90 meter135 kgv.a. €379
DXRacer Classic C-Series gaming stoelen

DXRacer Tank (T-Series)

Net als de King Series, is de ‘Tank’ de perfecte keuze voor de gamers die momenteel flink gezet zijn: hij heeft een maximaal gewichtslimiet van 200 kg en maximale hoogte van 2 meter, wat de T-Series een echte tank maakt, waar zelfs NBA-spelers comfortabel in kunnen zitten. De afmetingen van de aluminium base zijn ook 20% groter en de wielen zijn zelfs 30% groter.

Meer InfoZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Tank SeriesBreed2,00 meter200 kgv.a. €549
DXRacer Tank T-Series gamestoelen

Vergelijk prijzen nu bij:

DXRacer Sentinel (S-Series)

De DXRacer Sentinel is een van de meest universele DXRacers op de markt; hij is geschikt voor de meeste lichaamsafmetingen en heeft een aardig hoog gewichtslimiet van 160 kg, terwijl het zitgedeelte en de rugsteun nog steeds ergonomisch zijn. De Sentinel kan echter momenteel een beetje moeilijk om te vinden zijn, maar hij biedt een uitstekende waarde voor de meeste gamers.

ModelnaamZitbreedteMax. HoogteGewichtslimietPrijs
Sentinel SeriesGemiddeld1,95 meter160 kgv.a. €449
gamestoelen DXRacer Sentinel S-Series

Vergelijk prijzen nu bij

Hoge kwaliteitsstandaard

DXRacer stoel kopen

Op een technologisch gebied heeft de DXRacer stoel een erg hoge kwaliteitsstandaard. De hydraulische unit die gebruikt wordt is geïmporteerd uit Duitsland en zoals iedereen wel weet heeft bijna alles wat uit Duitsland komt een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Daarnaast zijn de DXRacer stoelen in Duitsland allemaal goedgekeurd door de TÜV en geloof ons dat dit zeer zware testen zijn.

Uitpakken en in elkaar zetten

De DXRacer gamestoel wordt in een redelijk grote en zware doos verscheept, maar aangezien kwalitatieve producten vaak zwaarder zijn, zien we dit als een positief punt.

DXRacer stoelen

De doos bevat de 4 belangrijkste onderdelen: Frame met voetstuk, gasveer, zitje met armleuningen en rugsteun. Een robuust setje gereedschappen en een simpele handleiding zitten er ook bij. Onze eerste impressie van de onderdelen is positief, aangezien ze er allemaal waardevol uit zien. En je krijgt zeker weten niet een IKEA gevoel wanneer je alles uitpakt.

Het duurde ongeveer 30 minuten om de DXRacer stoel helemaal in elkaar te zetten. Dit deden we in een rustig tempo en de handleiding legt alles erg duidelijk uit. Als je de stoel in je eentje in elkaar zet, dan is het af en toe wel handig om een extra paar handen te hebben, maar zelfs dan kan je de stoel erg makkelijk in elkaar zetten. Een goed begin!

Aanpasbaarheid

dxracer stoel rugleuning

De DXRacer stoel is erg flexibel. De afmetingen van het zitgedeelte en de zithoogte zijn perfect en de stoel voelt comfortabel en ergonomisch. De mogelijkheid om de armleuningen en stoelhoogte traploos te verstellen maakt het bijna voor iedereen mogelijk om comfortabel en op de juiste hoogte in deze stoel te zitten. Een klein minpuntje is wel dat je de armleuningen niet naar voren of naar achter kan schuiven. Voor ons leverde dit geen problemen op, maar als je graag volledige aanpasvrijheid wilt hebben, dan is dit wel iets om te onthouden. Je kan de stoel bijna in een horizontale positie achterover kantelen, dus als je wilt zou je er zelfs even een dutje in kunnen doen.

Uittesten

We kunnen nu natuurlijk gaan zeggen dat we ons opofferen voor jullie om deze stoel 8 uren achter elkaar te testen, maar de waarheid is dat we dit bijna elke dag doen… Dus laten we maar eens een kijkje nemen naar de uitslag. Deze DXRacer stoel is werkelijk geweldig. Zelfs na 8 uur zit je nog steeds comfortabel en je hebt totaal geen ongemakkelijk gevoel. Als je nog nooit eerder in een goede gamestoel hebt gezeten, dan zal je versteld staan van het verschil op het gebied van comfort.

beste dxracer stoel kopen review

Het ergonomische ontwerp zorgt voor een veel betere, ergonomische zithouding en een gezondere bloedstroom naar je onderlichaam, terwijl het ademende materiaal ervoor zorgt dat ongewenste zweet verminderd wordt. Het is echt geen fabeltje dat je je zoveel beter zal voelen in een kwalitatieve gamestoel zoals de DXRacer en we weten allemaal dat als je je beter voelt, je ook beter zal presteren.

DXRacer stoel

Conclusie DXRacer stoel kopen review

Hmm welk woord omschrijft de DXRacer stoel het beste… Fantastisch en geweldig! We hebben de DX racer chair uitvoerig uitgetest en we kunnen bij deze bevestigen dat een DXRacer stoel kopen een zeer goede keuze is. Het is niet toeval of een marketing verhaaltje dat elke serieuze gamer vandaag de dag een kwalitatieve gamestoel heeft. Dit komt omdat ze gewoon geweldig zijn!

Ben je op zoek naar…

  • een gamestoel die zowel comfortabel en ergonomisch is en waar je perfect in zit
  • een gamestoel die er erg gaaf uit ziet
  • een gamestoel die aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet
  • een gamestoel die gezond voor je is
  • een manier om direct beter te worden in het gamen?

Dan is een DXRacer stoel kopen het beste wat je kan doen! Deze gamestoel is zeker weten niet goedkoop, maar als je hem vergelijkt met de prijs van een kwalitatieve bureaustoel, dan is het bijna een koopje. Dit is ook een lange termijn investering, aangezien dit soorten stoelen vele jaren mee gaan.

Als je serieus wilt gamen, een pro wilt worden, gezond wilt blijven en er op een oudere leeftijd niet uit wilt zien als gollum of de Klokkenluider van de Notre-Dame, koop dan nu je eigen gamestoel. Je zal zeker weten niet teleurgesteld zijn!

Vergelijk prijzen nu bij:

10Expert Score
Allrounder

Hmm welk woord omschrijft de DXRacer stoel het beste… Fantastisch en geweldig! We hebben de DXRacer stoel uitvoerig uitgetest en we kunnen bij deze bevestigen dat een DXRacer een zeer goede keuze is.

Gamestoel .com
Logo