Gaming headset: Turtle Beach Elite 800 vs Astro A50 review

De Astro A50 gaming headset en de Turtle Beach Elite 800 gaming headset worden door vele gamers gezien als de beste headsets. In deze vergelijking zetten we de twee naast elkaar om te kijken welke beter is.

Turtle Beach Elite 800 vergelijken bij:

Astro a50 vergelijken bij:

 

Prijs

Beide headsets zijn te koop voor zo’n €299, alhoewel je mogelijk mooie deals kan vinden tijdens de vakantieperiodes.

 

Platform

De Astro A50 werkt op zowel een Xbox One als een PS4, waarbij de Turtle Beach specifiek ontworpen is voor de PS4, maar met een Microsoft Chat Adapter ook zal werken op de Xbox One. De Elite 800 is volledig draadloos en de Astro A50 is nog afhankelijk van een draad naar de controller.

 

Astro Gaming A50 draadloos gaming headset – Features

De Astro A50 ziet er geweldig uit. Er is ook een iets nieuwer A50 model uitgebracht die onderdelen van chroom heeft. Of je nu voor de speciale of de standaard editie kiest, ze zien er beide erg mooi uit en passen perfect bij elke gaming opstelling. Onze mening is echter dat de afwerking over het algemeen niet zo mooi is als de Elite 800.

De mic kan je aantrekken of terug duwen om deze te activeren en deactiveren. Het linker kopstuk heeft een standaard 2,5mm jack uitgang en micro USB om op te laden. Het rechter kopstuk heeft het primaire volume, aan/uit knop en de EQ preset knoppen, waar 3 verschillende modes voor zijn.

De kopstukken kan je draaien voor comfort rond de nek wanneer je ze niet gebruikt of wanneer je reist of ze op moet bergen. De kwaliteit van het gebruikte materiaal is erg goed en wordt geleverd met een mooie standaard met mix amp waar opt in en out poorten, USB poorten, AUX poort en de Dolby en aan/uit knoppen gevonden kunnen worden.

Een kritiekpunt is dat de verbinding die vereist is om de Xbox One te verbinden met de controller voor mic chat op de lange termijn gevoelig is voor schade. Dit komt grotendeels door de slechte Xbox One adapter. Door de erg korte kabel en de slechte kwaliteit van de Xbox One adapter is het in onze ogen onvermijdelijk dat dit in de toekomst een keer problemen op gaat leveren. Hij moet ook opgeladen worden via een micro USB ondanks de indrukwekkende standaard. Dit is een enorm ongemak ten opzichte van de oplaadstandaard van de Elite 800.

Goedkoopste Gaming Headset kopen

 

Turtle Beach Elite 800 – Features

De Elite 800 heeft een grote hoeveelheid features, maar het primaire voordeel is de volledige draadloze oplossing die aangeboden wordt aan gamers. Na onze ervaring door het gebruik van vele headsets kunnen we simpelweg niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dit is en het is onvermijdelijk dat dit de standaard voor de toekomst wordt.

Dit gaming headset werkt naast draadloze connectiviteit ook via Bluetooth, wat inhoudt dat je je smartphone kan verbinden, zodat je inkomende gesprekken kan beantwoorden tijdens de gameplay. De headset zal ook erg slim het game geluid dimmen wanneer je het gesprek aanneemt, zodat je degene die belt goed kan verstaan en zodra het gesprek beëindigd is zal de volume automatisch weer teruggaan naar de originele stand.

Het rechter kopstuk van de Elite 800 heeft chat volume en preset knoppen en op het linker kopstuk kan je de game volume, aan/uit knop en Bluetooth knop terug vinden.

In tegenstelling tot de Astro A50 heeft de Turtle Beach Elite 800 vele preset opties. In elke primaire preset modus (zoals muziek of gaming) zijn er ook een aantal sub opties. Deze maken het mogelijk om je ervaring af te stellen op basis van de media die afgespeeld wordt. Een voorbeeld hiervan is een super human gehoor optie in de game preset, welke je omgevingsbewustzijn tijdens het spelen van bijvoorbeeld Call of Duty Black Ops 3 verbetert.

De Ear Force Media Hub is de accessoire waarmee je toegang hebt tot al deze opties en als je een Android apparaat hebt kan je deze opties ook met je apparaat besturen. Het is teleurstellend dat iOS apparaten niet ondersteund worden en het is zeker een belangrijk iets om in overweging te nemen als je tussen de twee headsets moet kiezen.

De Turtle Beach Ear Force Elite 800 wordt geleverd met een goed ontworpen standaard, welke ook de gaming headset op kan laden. Dit houdt in dat je niet hoeft te klungelen met kabels om je gaming headset op te laden.

Het basis station heeft voor de rest 2 micro USB opt in en out poorten, AUX poort en de magneet welke je gaming headset automatisch op zal laden.

 

Uitstraling

We zijn een fan van de uitstralingen van beide headsets en welke er beter uitziet is echt een subjectieve beslissing. Dit is dus echt een voorkeurskwestie.

De Astro A50 is beschikbaar in verschillende versies, zoals de Halo en Xbox One versie, dus je hebt de keuze uit verschillende opties die mogelijk bij je smaak en game opstelling passen. Ze worden beide geleverd met indrukwekkende standaarden en zien er duidelijk uit dat je waarde voor je geld krijgt, maar zoals we eerder al aangaven is de afwerking van Elite 800 in onze ogen net iets beter.

De A50 heeft een microfoon en die van de Elite 800 is ingebouwd, dus dat is ook iets wat je moet overwegen. De Elite 800 lijkt het beste bij een PS4 te passen gezien het consistente kleurschema. Beide zien er erg mooi uit in hun standaarden wanneer je ze niet gebruikt. Persoonlijk is de Astro A50 qua uitstraling in zijn geheel iets mooier, maar de Elite 800 is ook zeker indrukwekkend.

Gaming Headset kopen

 

Functionaliteit

De Astro A50 heeft 3 presets en dit zal voor de meeste personen genoeg zijn. Aangezien de verkoopprijs echter niet mis is voor deze speciale game accessoires, denken we dat de Elite 800 iets meer waarde voor je geld geeft in deze categorie.

Bij de Elite 800 heb je niet alleen de standaard presets, maar ook nog eens opties in elke preset om je ervaring aan te passen. Tijdens onze testen gebruikte we bijna nooit meer dan zes geluidsinstellingen, maar met zoveel geluidsopties en instellingen beschikbaar moeten we wel toegeven dat je er erg makkelijk toegang toe hebt via je smartphone (alleen Android echter).

Met de Elite 800 heb je ook nog eens de stem uitschakeling feature en de ingebouwde Bluetooth waardoor je muziek af kan spelen en inkomende gesprekken kan beantwoorden.

Het oplaadmechanisme laat ook zien dat Turtle Beach over gebruiksgemak en lange termijn gebruik heeft nagedacht, aangezien oplaadkabels en verbindingspoorten op de lange termijn vatbaar zijn voor schade. De oplaadstandaard is een geweldige feature van de Elite 800 en bevordert en verbetert de functionaliteit van de gaming headset.

Een groot frustratiepunt van de Elite 800 zijn de drukplaten op elk kopstuk, aangezien ze iets te gevoelig zijn. Het is geen probleem wanneer je in een game zit, maar op het moment dat je van plan bent om het volume of de geluidspreset aan te passen bestaat er het risico dat je op iets drukt wat je helemaal niet wilt. Oefening baart kunst en het wordt steeds makkelijker, maar in het begin kan het erg frustrerend zijn.

Alhoewel we toegeven dat de Elite 800 beter scoort in deze categorie, vinden we ook dat de Astro A50 voldoende functionaliteit biedt voor een gaming headset met deze prijs. De Elite 800 biedt gewoon extra en geavanceerde functionaliteit.

 

Geluid en microfoon

Beide headsets geven je uitstekende Digital surround geluid, waarbij Astro voor Dolby Digital Surround geluidstechnologie heeft gekozen en Turtle Beach voor DTS: X 7.1 Surround geluid.

Het is erg lastig om te bepalen welke van de twee het beste geluid biedt, maar als we echt moeten kiezen, dan zouden we wederom voor de Elite 800 kiezen en dan voornamelijk vanwege de Bluetooth functionaliteit en het solide basis bereik. Het verschil is wederom klein en het is meer een voorkeurskwestie dan een technische. Veel personen geven inderdaad aan dat de Astro A50 het beste geluid van de twee heeft en we zouden hier ook prima mee in kunnen stemmen. We vinden echt dat het positionele gevoel van het geluid van de A50 erg goed is, maar het geluid van de Elite 800 was ook van topkwaliteit en laat je volledig inleven in de game wereld.

Het is dus echt een subjectieve beslissing welke de beste geluidskwaliteit biedt, maar we vinden echt dat beide geweldige audio aanbieden.

De mic van de Astro A50 moet je voor je mond trekken, terwijl die van de Elite 800 ingebouwd is. Dus op het gebied van gebruiksgemak is de Elite 800 misschien beter, maar de helderheid van het geluid van de Astro A50 is net iets beter. Sommige gamers klagen over het ietwat gedempte en ver klinkende geluid van de Elite 800. Er is echter een groot verschil in helderheid wanneer je de A50 met de Xbox One en PS4 gebruikt en we denken dat dit mogelijk door de voice channeling van de Xbox One adapter komt.

Op het gebied van microfoonkwaliteit is de Astro A50 waarschijnlijk net iets beter, maar gezien het ingebouwde gemak van de microfoon van de Elite 800, zouden we ook prima voor de Elite 800 kunnen kiezen en het kleine verschil in kwaliteit accepteren. We begrijpen echter dat sommige personen het fijn vinden om een aanpasbare microfoon te hebben. Wederom zal het vooral een persoonlijke voorkeur zijn.

Beste Gaming Headset kopen

 

Batterijduur

Dit is in onze ogen een gelijkspel. Bij de Elite 800 behaalde we een batterijduur van zo’n 10 uur tijdens het eerste gebruik, maar dit zal grotendeels afhangen van hoeveel de Bluetooth en actieve ruisreductie moeten werken. We behaalden vergelijkbare tijden met de Astro A50 en kunnen dus niet echt een winnaar uitkiezen. Een ding dat we wel op willen merken is dat de Astro A50 geen batterij-indicator heeft, wat een slechte keuze is in onze ogen.

 

Conclusie 

De Turtle Beach Elite 800 wordt geleverd met alle toeters en bellen welke het Astro A50 gaming headset niet heeft. De Elite 800 is zeker weten stukken beter dan de Ear Force Stealth 500P van Turtle Beach op alle fronten. Maar als een geheel vinden we dat de Astro A50 een uitstekend gaming headset is die je zeker niet zal teleurstellen.

Op papier biedt de Elite 800 zeker weten meer aan en na beide uitgebreid gebruikt te hebben, zouden we als we moesten kiezen voor de Elite 800 gaan.

Dit zijn een aantal tekortkomingen van de Astro A50 ten opzichte van de Elite 800:

 • De Elite 800 heeft een betere afwerking dan de Astro A50, alhoewel de uitstraling grotendeels een subjectieve beslissing zal zijn.
 • Er zijn erg weinig knoppen en features vergeleken met de Elite 800.
 • Er zijn maar drie geluidspresets.
 • Geen geluid EQ.
 • Geen Bluetooth connectiviteit.
 • Ondanks de mooie standaard is er een micro USB kabel vereist om de A50 op te laden.
 • Geen audio feedback.
 • Geen batterij-indicator.
 • Weinig firmware updates.
 • Geen uitgebreidere garantie mogelijk.

Ondanks de bovenstaande lijst, denken we echter dat de beslissing te subjectief is om een winnaar uit te kiezen. Sommige personen hebben mogelijk totaal geen interesse in de toeters en bellen die aangeboden worden door de Turtle Beach Elite 800 en willen in plaats daarvan een gaming headset met solide geluidsmogelijkheden en een heldere microfoon. De Astro A50 past zeker bij die criteria en we begrijpen zo’n keuze volkomen. We raden iedereen aan die een gaming headset wil kopen om eerst goed te overwegen wat ze zoeken en vervolgens de geboden features daarbij aan te sluiten.

Objectief gesproken kunnen we stellen dat een persoon die beide met elkaar vergelijkt, makkelijk tot een keuze kan komen dat de Astro A50 een net iets betere gaming headset is en we denken zeker dat de volgende factoren de Astro A50 bovenaan zouden plaatsen:

 • Hij is lichter.
 • De instelling is veel eenvoudiger.
 • Er is meer definitie in de chat en het geluid (we voelen dat de A50 een beter positioneel gevoel geeft ten opzichte van de Elite 800).
 • Hij is comfortabeler (we hebben hem lange tijd gebruikt zonder ongemak en dat geldt ook voor brildragers).
 • Geweldige verbindingskwaliteit, geen enkele storing.

Beste Gaming Headset

Zoals je kan zien zijn er dus duidelijke verschillen tussen de twee modellen en afhankelijk van je voorkeuren zal je voor de een of de ander kiezen. We hopen in ieder geval dat je aan de hand van dit artikel een keuze kan maken. Vergeet tot slot ook niet om een goede gamestoel en andere gaming randapparatuur te kopen om op en top te kunnen genieten van je games.

Turtle Beach Elite 800 vergelijken bij:

Astro a50 vergelijken bij:

Gamestoel .com
Logo