Gaming keyboard kopen gids

Gaming keyboards zijn een variatie van het traditionele QWERTY keyboard die ontworpen zijn om serieuze PC gamers de bovenhand te geven in competitieve gaming scenario’s. Alhoewel ze niet vereist zijn voor gameplay, vereenvoudigen ze bepaalde functies en bieden ze gamers de mogelijkheid om hun gameplay aan te passen om aan hun specifieke gaming doeleinden en behoeften te voldoen. Er zijn een verscheidenheid aan gewenste features, design elementen en aanpassingsopties die gebruikers zouden moeten overwegen voordat ze een gaming keyboard kopen gaan.

Onze Gaming Keyboard TOP 5:

RangGame Keyboard
1Razer BlackWidow Chroma
2Logitech G910 Orion Spectrum
3Corsair Strafe RGB Silent
4Razer DeathStalker
5Logitech G510S
[/geoip_detect2_show_if] [geot country=”Belgium”]
RangGame Keyboard
1Razer BlackWidow Chroma
2Logitech G910 Orion Spectrum
3Corsair Strafe RGB Silent
4Razer DeathStalker
5Logitech G510S
[/geoip_detect2_show_if]

 

Gaming keyboard kopen gids:

Belangrijke features wanneer je een gaming keyboard kopen gaat

Welke features je het liefst wilt hebben in een toetsenbord hangt grotendeels af van de games die je speelt. Er zijn verscheidene features beschikbaar die je gameplay verbeteren.

 

Gaming features van een gaming keyboard

Sommige features geven de gamer de mogelijkheid om de computer te besturen zonder de gameplay te beïnvloeden. Dit zijn features waar gamers van profiteren en niet beschikbaar zijn in andere soorten keyboards.

 

Game modus

Game modus is een speciale instelling op game keyboards die de Windows knop vergrendelt, zodat je geen toegang hebt tot de desktop tijdens de gameplay. Dit voorkomt dat de gebruiker tussen de desktop en de game schakelt en vermindert het risico significant dat je per ongeluk de game afsluit door op de verkeerde knop te drukken of doordat je er tegen aanstoot met je muismat.

 

Draadloos

Sommige van de beste gaming keyboards op de markt zijn ontworpen om draadloos met de PC te verbinden. Deze draadloze toetsenborden gebruiken Bluetooth technologie om te communiceren tussen een kleine chip die verbonden is met de PC via USB en het keyboard. Dit geeft je de mogelijkheid om weg te lopen van het computerbureau en op een bank of in een gamestoel te gaan zitten zonder dat je de game af hoeft te sluiten.

 

Mediatoetsen

Mediatoetsen zijn extra toetsen op het toetsenbord die de gebruiker de mogelijkheid geven om het volume te verhogen of verlagen, muziek te starten van multimediaspelers, tussen liedjes te schakelen en andere mediafuncties te beheren zonder dat je de game af hoeft te sluiten.

Gaming Keyboard

 

Anti-ghosting

Anti-ghosting schakelt toetsen uit die in de buurt van commandotoetsen zitten. Soms kan je als gamer erg enthousiast worden en op meerdere toetsen te drukken in plaats van alleen de commandotoets. De anti-ghost feature voorkomt dat het drukken op extra knoppen voor ghost of spook commando’s gezorgd wordt of de gameplay aangepast wordt. Het geeft je ook de mogelijkheid om meerdere commandotoetsen tegelijkertijd te activeren. Een standaard toetsenbord zal niet informatie ontvangen van meer dan drie of vier toetsen tegelijkertijd, maar een kwalitatief gaming keyboard zal commando’s van wel 10 toetsen tegelijk accepteren.

 

Prestatie indicatorpaneel

Prestatie indicatorpanelen geven de gebruiker informatie over zowel de prestaties van de computer (zoals CPU belasting en beschikbare RAM) als gameplay statistieken (zoals beschikbare munitie en het huidige vaardigheidsniveau). Dit paneel is over het algemeen gemaakt van een LCD scherm aan de bovenkant van het toetsenbord.

 

USB en koptelefoon extensies

USB en koptelefoon extensies maken het mogelijk om een koptelefoon en microfoon op het toetsenbord aan te sluiten in plaats van de PC. Dit beperkt het aantal kabels die in de weg kunnen zitten van je game controle en welke de afstand dat je vanaf je PC kan zitten beperkt.

 

Verstevigde toetsen

Sommige gaming toetsenborden hebben verstevigde toetsen die gemaakt zijn van metaal of harder plastic op plekken die veel gebruikt worden. Dit zijn over het algemeen de W, A, S, D en spatiebalk.

 

Design elementen van een gaming keyboard

Gamers kunnen last krijgen van tendinitis, carpaletunnelsyndroom en andere gezondheidsproblemen in hun polsen en vingers als een gevolg van het langdurig gebruiken van het toetsenbord. Er zijn verscheidene design features die gaming keyboards kunnen hebben en die ze meer ergonomisch maakt.

 

Polssteun

Polssteunen zijn zachte gebieden aan de basis van het toetsenbord die de toetsen ondersteunen tijdens het typen. Ideaal is polssteunen die je los kan maken, alhoewel sommige designs mogelijk permanent zijn. Er kunnen gescheiden polsondersteuningen zijn voor de linker- en rechterhanden of een enkele polsondersteuning die de hele basis van het toetsenbord bedekt.

 

Gespleten toetsen design

Een gespleten toetsendesign is over het algemeen gedeeltelijk rond in vorm en splijten het toetsenbord door de helft. Het idee is dat het gespleten design makkelijker voor de polsen is, omdat de polsen van de de persoon die typt niet naar binnen draaien om toegang te krijgen tot bepaalde toetsen. Als je echter niet goed bent in typen, dan kan het lastiger worden om met het toetsenbord te werken, aangezien de vingers niet over de helft kunnen gaan om de andere hand te helpen.

Beste Gaming Keyboard Kopen

 

Aanpassingsmogelijkheden

Er zijn een aantal features op een gaming keyboard die je aan kan passen. Dit geeft je de mogelijkheid om de functie van een toetsenbord aan te passen om aan bepaalde behoeften te voldoen.

 

Aanpasbare behuizing

Toetsenborden met een aanpasbare behuizing kunnen aangepast worden voor cosmetische redenen. Deze feature maakt het mogelijk om de behuizing rond te toetsen te verwijderen en het standaard zwart te vervangen met luipaard print, neon kleuren en andere designs.

 

Programmeerbare toetsen

Programmeerbare toetsen (welke soms G toetsen genoemd worden) kan je aan het zijkant van het toetsenbord vinden en geven gebruikers de mogelijk om specifieke functies te koppelen aan deze extra toetsen. Zo kan je bijvoorbeeld de knop voor het openen van de map verbinden aan een toets en een andere aan het schakelen tussen wapens. Dit versnelt meer complexe functies in gameplay en kan je als gamer een significant voordeel geven ten opzichte van personen die door lange menu’s moeten scrollen om deze opties te bereiken.

 

Verplaatsbare toetsen

Sommige game toetsenborden geven gebruikers de mogelijkheid om toetsen los te maken en op een andere plek op het toetsenbord te plaatsen. Dit betekent dat je kan kiezen voor bijvoorbeeld een alfabetische lay-out of het Dvorak design. Het verwijderen van deze toetsen moet over het algemeen gedaan worden met speciaal gereedschap. Dit gereedschap wordt soms meegeleverd, maar moet in andere gevallen aangeschaft worden.

 

Backlight aanpassen

Veel gaming keyboards hebben backlights die de mogelijkheid om in het donker te gamen verbeteren. Bij sommige toetsenborden kan je ook de kleur van het licht aanpassen of verschillende kleuren aan bepaalde gebieden van het scherm koppelen.

 

Hoe een gaming keyboard kopen?

Wanneer je een gaming keyboard kopen gaat moet je overwegen wat voor soort games je het vaakst gaat spelen en welke features je het meeste voordeel geven over de concurrentie of de controle over de gameplay. Zoek op het internet naar recensies van gebruikers en experts om de specifieke features en functies van elk keyboard te ontdekken. Selecteer een keyboard die het dichtst in de buurt komt van je behoeften en je speelstijl. Zoek naar een toetsenbord die een verlengde garantie heeft, positief ontvangen is door andere gebruikers en gemaakt is door een bekende specialist in de game branche.

Goedkoopste Gaming Keyboard Kopen

 

Conclusie Gaming keyboard kopen

Wat je als gamer echt nodig hebt in een keyboard is grotendeels gebaseerd op persoonlijke voorkeur en hangt grotendeels af van welke games je speelt en hoe je deze graag speelt. Als je meerdere uren per dag aan het gamen bent, dan is de ergonomie een belangrijkere feature dan wanneer je een uur per dag speelt. Voor spelers die diepgaande oorlogsspellen spelen is het programmeren van G toetsen cruciaal, maar het is minder belangrijk voor minder actieve games. Je zou een gaming keyboard kopen moeten die features heeft die het belangrijkste voor je zijn, aangezien de persoonlijke voorkeur het belangrijkste is tijdens het beslissingsproces. Vergeet tot slot ook niet om een goede gamestoel en andere randapparatuur te kopen om je game ervaring compleet te maken. Veel succes met het vinden van het beste gaming keyboard!

 

LEES OOK: Game laptop kopen? Dit zijn de 5 beste.
LEES OOK: Hoe een Game Monitor kopen?
LEES OOK: Beste game muis kopen tips.
LEES OOK: Gaming stoel TOP 5 kopen tips

Gamestoel .com
Logo