Goedkope vs dure gamestoelen: De verschillen

De markt voor gaming uitrusting wordt gedreven door marktafdelingen. Bedrijven blijven hun gaming muizen, gaming toetsenboden en ook gamestoelen promoten met leuke termen, zoals keuze voor gamers, nummer een voor esports of leidende technologie. De waarheid is echter dat het meeste van dat gezegd wordt om hun producten te promoten en klanten met minder kennis hun producten te laten kopen. De echte voordelen en nadelen van bepaalde producten zijn vaak verborgen in het donker en de meeste gamers kunnen niet een goed product kopen.

Dit is vooral moeilijk bij gamestoelen. Hoe kan je besluiten of een bepaalde stoel goed of gewoon dure rotzooi is? Er zijn bepaalde details waar je naar moet kijken en we zullen je door deze begeleiden in dit artikel.

Stalen raamwerk

Het belangrijkste waar je naar moet kijken is duurzaamheid. Als een stoel alleen maar gemaakt is van hard plastic, dan kan hij mogelijk niet het gewicht van een gamer jaren achter elkaar ondersteunen. Goede gamestoelen worden met een stalen raamwerk aan de binnenkant gemaakt.

Aluminum base

De meeste gamestoelen hebben alleen maar een base die gemaakt is van hard plastic of (erg vaak) nylon. Aangezien het gewicht van de hele stoel op de base zal rusten, is nylon niet een ideale keuze. Goede gamestoelen, zoals bijvoorbeeld de DXRacer Iron Series hebben een aluminium of stalen base.

Duurzame wielen

Hetzelfde geld voor de wielen. Al het gewicht van de stoel en de persoon rusten op deze (vaak) kleine wielen. Goede stoelen hebben verstevigde wielen, bij voorkeur gemaakt van kwalitatieve materialen.

Aanpasbare armleuningen

Wat is erger dan te ver van je toetsenbord afzitten, omdat je stoel niet goed onder je bureau past? Dit kan een realiteit worden als je de armleuningen niet aan kan passen. Goede gamestoelen hebben aanpasbare armleuningen. die zelfs in meerder richtingen gedraaid kunnen worden.

Foutloos bedekkingsmateriaal

Sommige gamestoelen hebben zichtbare rimpels in hun bedekkingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld rond de hoofdsteun of met leer bedekte stoelen. Goede gamestoelen zullen altijd perfecte vakmanschap en een soepele bedekking hebben.

Vakmanschap

Nu we het over vakmanschap hebben: de algehele bouwkwaliteit onthult vaak goedkope constructiemethodes of ontwerpfouten.

 

Gamestoel .com
Logo