GT Omega vs DXRacer: Welke is de beste?

Zoals je misschien wel is opgevallen lijken de GT Omega en DXRacer erg veel op elkaar en beide worden geleverd met aanpasbare hoofdsteunen en onderrug ondersteuning. Dus GT Omega vs DXRacer? Blijf lezen om erachter te komen wat de belangrijkste verschillen en de algehele mening van elke stoel is.

 

Zijn er verschillen en zo ja, wat zijn ze?

Het korte antwoordt is, ja er zijn verschillen. Het zou niet mogelijk zijn om de DXRacer een stuk duurder op de markt te brengen dan de GT Omega als het bedrijf precies dezelfde stoel zou bieden. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat DXRacer de eigenaar is van de fabriek waar de stoel geproduceerd wordt. Dat klopt, “van de uitvinding naar design naar creatie tot levering” volgens een medewerker van DXRacer. Zoals de meeste andere gamestoel bedrijven heeft GT Omega niet hun eigen fabriek, dus deze stoelen zijn meer dertien in een dozijn en heeft een lagere kwaliteitsstandaard.

Het feit dat DXRacer gamestoelen geproduceerd worden in hun eigen fabriek, betekent dat ze je extra aanpassingsmogelijkheden en speciale bestellingen kunnen bieden, waarbij ze je een aangepaste stoel kunnen geven die geschikt is voor lengtes van 190cm en zelfs nog meer. Ook betekent het feit dat ze hun eigen fabriek hebben dat ze hun kwaliteitsbeloftes kunnen volbrengen, wat de stoelen geweldig voor een klant maakt, omdat een kwalitatief product gegarandeerd wordt.

GT Omega kopen

Daarnaast maakte DXRacer, voor de gamestoel markt te betreden, racestoelen die gebruikt werden voor Forza en vergelijkbare voertuigen. Dit betekent dat ze veel meer ervaring in de industrie hebben dan GT Omega, omdat ze veel langer aanwezig zijn.

Na wat we hierboven vermeld hebben, lijkt het ons duidelijk dat beide stoelen gemaakt zijn voor compleet verschillende materialen en een andere kwaliteit bieden. Dus de volgende stap is de beslissing welke de juiste voor je is.

 

Een recensie van iemand die beide stoelen aardig lang gebruikt heeft

De GT Omega is goedkoper, maar hij kraakt, voelt niet stevig aan, het vinyl materiaal voelt smakeloos aan en hij is erg hard en lang niet zo comfortabel als de DXRacer. Het materiaal slijt ook snel. Na de eerste 6 maanden gebruik had ik al scheuren in die van mij en het frame in een van de schouder ondersteuningen is ook gebogen. Mijn DXRacer heb ik nu bijna net zo lang als mijn GT Omega, ongeveer 2 jaar en ik heb er geen problemen mee gehad. Het grootste gedeelte van de feature standaard is een hoop beter, waaronder aanpasbare armleuningen, een 360 graden kantelfunctie en een geweldig schommelend zitje. De wielen en frames kan je niet met elkaar vergelijken en de onderrug ondersteuning voelt veel beter dan bij mijn GT Omega. Ik heb geen problemen met mijn frame of materiaal en de vulling van de stoel is veel zachter en meer comfortabel en verslaat de GT Omega gemakkelijk. Al met al is DXRacer gewoon zoveel beter dan een GT Omega.

 

Maar is de DXRacer zoveel beter dan de GT Omega? (Genoeg om het hogere prijskaartje te rechtvaardigen?)

Nu gaan we terug naar de eigenlijke vraag die we in dit artikel willen beantwoorden: GT Omega vs DXRacer – Welke is het beste? En nog belangrijker, welke het beste is voor je persoonlijk?

Zoals je misschien wel uit dit artikel hebt kunnen halen, denken we dat de DXRacer de beste gamestoel op de hele markt is. Maar na dit gezegd te hebben, denken we nog steeds dat de GT Omega Pro een geweldige gamestoel is en zijn prijs is veel redelijker en toegankelijker, wat het een geweldige keuze maakt voor personen die een goede gamestoel willen, maar niet meteen hun bankrekening willen plunderen om er eentje te kopen. Als je geen beslissing kan maken tussen de twee en denkt dat je de stoel niet heel veel zal gebruiken, dan is de GT Omega Pro misschien beter geschikt voor je behoeften. Veel succes met beslissen!

LEES OOK: Welke DXRacer stoel kopen?

Gamestoel .com
Logo