Is dit de beste race bureaustoel?

Je bent waarschijnlijk een fan van video games en je zit waarschijnlijk uren achter je monsterachtige systeem. Je denkt over het algemeen niet na over hoe veel geld je apart wilt leggen voor een goede game stoel of race bureaustoel. Je betaald echter zonder problemen ruim €1000 voor de nieuwste computer met een high-end grafische kaart. Mogelijk investeer je zelfs in een gaming keyboard en muis voor de ultieme speelervaring. Een race bureaustoel kan echter de algehele ervaring bepalen.

Gamers die vele uren achter elkaar gamen hebben een ding gemeen: rugpijn. Als je de juiste gaming chair hebt voor PC gaming, dan zal uren achter je computer zitten je geen ongemak geven.

Als je af en toe video games speelt, dan kan je wel weg komen met een normale bureaustoel, maar als je een hardcore gamer bent, dan zal je extra comfort zeker op prijs stellen. Meer dan 10 uur achter elkaar op een stoel zitten die niet comfortabel is zal je geen volledige voldoening geven. Daarnaast zal een goedkopere, comfortabele stoel snel verslijten.

Niet alle bureaustoelen zijn ontworpen van gaming desktops. Deze zorgen er vaak voor dat je achter over gaat hangen, maar wanneer je de computer gebruikt, dan leun je zeer waarschijnlijk naar voren. Het spelen van video games op een PC is niet hetzelfde als het uitvoeren van taken in je kantoor. Dit komt simpelweg door het feit dat je andere delen van je lichaam gebruikt.

Een geweldige race bureaustoel heeft mogelijk hetzelfde design als een standaard bureaustoel, maar met meer aanpassingsmogelijkheden, zoals de hoogte van de armsteunen, mogelijkheid om verder achter over te kantelen, schuifmechanisme voor het zitje en de hoogte van het zitje. Het is belangrijk dat je niet te veel probeert te besparen ten koste van kwaliteit. Goedkope stoelen houden het niet lang uit en dat is waarom een high-end versie het tientallen jaren volhouden.

Nu je begrijpt waarom je een kwalitatieve race bureaustoel nodig hebt, is de volgende vraag hoe je de beste kan vinden en wat de beste op dit moment is.

 

Comfort

Gamestoelen hebben maar een primair doel en dat is je zoveel mogelijk comfort geven tijdens lange gamesessies. Ze zijn niet bedoeld voor kantoorwerk. Als je je zwaar verdiende geld gaat spenderen aan een goede race bureaustoel voor de PC, dan wil je dat deze comfortabel is tijdens een videogame marathon. Wanneer je verschillende gaming chairs aan het vergelijken bent, dan moet je de comfort overwegen, aangezien het een belangrijke rol speelt bij het bereiken van een optimale game ervaring.

Race Bureaustoel kopen

 

Ergonomie

Ergonomie is meer dan alleen comfort. Musculoskeletale aandoeningen (MSA) kunnen ontstaan wanneer je dezelfde taak continu uitvoert. Als je op een ergonomische gamestoel zit, dan kan je deze aandoeningen vermijden. Je kan het niet veroorloven om de ergonomie te verwaarlozen als je van plan bent om uren achter elkaar te gamen. Niet goed zitten, vooral tijdens een lange periode zal het risico op een MSA vergroten, zoals pijn in de onderrug, carpaletunnelsyndroom, tendinitis, epicondylitis (tennisarm), rotatorenmanchet syndroom en schouder verwondingen.

Je kan niet vertrouwen op een standaard bureaustoel, omdat deze niet gemaakt is voor gaming. De meeste gaming chairs worden geleverd met betere ergonomie. Ze maken het mogelijk om een optimale hoogte voor handen, polsen en ogen in te stellen, waardoor onnodige stress op je lichaam voorkomen wordt. De beste ergonomische race bureaustoel zou je dus de mogelijkheid moeten geven om je positie op elke mogelijke manier aan te passen, zodat dit bij je lengte en lichaamstype past. Hij zou ook geleverd moeten worden met ondersteuning voor de onderrug om je rug te beschermen. Mogelijkheden om te kantelen zijn geweldig voor het lange tijd in een zelfde houding zitten.

Laten we eens uitgebreid een kijkje nemen naar de ergonomische features van gamestoelen. De eerste: ondersteuning voor de onderrug.

 

Ondersteuning voor de onderrug

De meeste personen gaan naar voren hangen nadat ze een paar uur zitten, waardoor de richting van de natuurlijke curve van je ruggengraat een tegenovergestelde houding aanneemt. Als een gevolg belast je je onderrug. Een race bureaustoel met ondersteuning voor de onderrug zal dit probleem oplossen. De meeste budget bureaustoelen hebben een vaste ondersteuning voor de onderrug, dus deze moet je eerst uittesten voordat je ze gaat kopen.

Een alternatief is dat je voor een gaming chair kiest met een aanpasbare ondersteuning voor de onderrug. Deze kunnen voldoen aan de behoefte van verschillende gamers. Je kan de druk op je discus verminderen, zolang de stoel constant het onderste gedeelte van je ruggengraat kan ondersteunen, zelfs in een gekantelde positie.

 

Controle over het achterover kantelen en een klik mechanisme

Als je werkt achter de computer, zoals typwerk, dan wil je dat de stoel rechtop blijft staan, zodat je een goede houding aan kan houden. Wanneer je echter PC games speelt, dan wil je je onderrug laten rusten door lichtjes naar achter te leunen, terwijl je ruggengraat een goede houding aan blijft houden. Als je wilt dat dit werkt, dan moet je controle hebben over het achterover kantelen en een klik mechanisme hebben. Met de controle kan je de druk van de rugleuning bepalen, zodat je de ideale kantelhoek hebt. Daarna kan je deze positie vast zetten door deze te vergrendelen. Op deze manier pas je de rugleuning van een gamestoel aan.

Controle over de kanteling is net zo belangrijk als ondersteuning voor de onderrug. Constant in dezelfde houding zitten terwijl je uren aan het gamen bent is slecht. Achterover kantelen geeft je rug niet alleen wat rust, maar kan ook de belasting op je ruggengraat en discus verlichten. Het is een goed idee om regelmatig achterover te leunen. Voor computer gaming heb je een stoel nodig die je kont plat houdt in een gekantelde positie.

Goedkoopste Race Bureaustoel

 

Aanpasbaar schuifzitje

Bij duurdere stoelen heb je vaak een schuifmechanisme voor het zitje. Het maakt niet uit hoe lang je bent, je kan altijd een optimaal niveau voor onderdijbeen ondersteuning bereiken. Als je je dijbenen goed wilt ondersteunen, dan zou er een klein gat tussen de achterkant van je knieën en de rand van de stoel moeten zitten. Als je te diep zit, dan zal je het oncomfortabel vinden, aangezien je veel druk op de achterkant van je knieën uitoefent. Daarnaast ondersteunt deze positie je dijbenen niet, waardoor de belasting op de tussenwervelschijf die op dit moment je lichaam ondersteunt vergroot wordt.

Om de belasting te verminderen kan je naar voren hangen of iets naar voren gaan zitten. In beide gevallen elimineer je niet de druk die uitgevoerd wordt op de tussenwervelschijf met de hulp van de rugleuning. Je profiteert in andere woorden niet optimaal van de rugleuning.

Een schuifmechanisme maakt het mogelijk om het zitje aan te passen op basis van de lengte van je dijen. Door je zitje naar voren of naar achteren te schuiven kan je de comfort en ondersteuning van je race bureaustoel optimaliseren, ongeacht je lengte. Dit is een pluspunt, aangezien er niet veel stoelen ontworpen worden voor kleinere gamers. Dit is ook gunstig voor personen met een groter achterwerk. Je hoeft het zitje maar een klein beetje naar voren te schuiven.

 

Armsteunen

Vaste armsteunen zijn niet ideaal voor gaming doeleinden. De kans is namelijk groot dat ze je houding zullen benadelen. Met te hoge armsteunen zal er te veel druk op je schouders uitgeoefend worden, terwijl te lage steunen ervoor zorgen dat je naar voren gaat hangen om je armen te ondersteunen. Als je ze te ver weg zet, dan rusten ze zeer waarschijnlijk op je ellebogen waardoor het risico op het cubitaletunnelsyndroom verhoogt wordt. Wanneer ze te dichtbij staan, dan heb je moeite om in en uit de stoel te komen.

Zonder de mogelijkheid om de diepte en rotatie van de armsteunen te bepalen, kom je mogelijk te dichtbij het bureau, wat je aanmoedigt om naar voren te hangen. Ook wil je mogelijk niet achter over hangen, omdat je je niet comfortabel voelt met de niet aanpasbare armsteunen.

Het bepalen van de hoogte van de armsteunen komt mogelijk niet vaak voor. Zorg ervoor dat je gamestoelen zoekt met aanpasbare armsteunen of inklapbare die kunnen voorkomen dat ze je in de weg zitten.

Een ideale gamestoel heeft zogenaamde 4D armsteunen, zodat je de breedte, rotatie, hoogte en diepte kan bepalen. Niet alle armsteunen zijn hetzelfde. Sommige leunen mee wanneer je achterover leunt, terwijl andere recht blijven staan. Het is onaangenaam om video games te spelen wanneer de armsteunen mee leunen wanneer je achterover gaat hangen. Wanneer je ze echter goed instelt, dan kunnen ze de druk op de rug en knieën iets verlichten wanneer je uit de stoel stapt.

 

Hoofdsteun

Een hoofdsteun ondersteunt je hoofd voornamelijk tijdens lange gamesessies, zonder chronische pijn in je nek en ruggengraat te veroorzaken. Het verhoogt ook je comfort wanneer je games speelt waar niet veel actie in zit.

Beste Race Bureaustoel

 

Stoel

De optimale hoogte van een stoel is belangrijk. Dit kan namelijk je rug goed ondersteunen met de rugleuning en je dijen ook, terwijl je voeten comfortabel op de grond kunnen rusten. Als je te laag zit, dan oefen je te veel druk uit op je achterwerk. Als je te hoog zit, dan kan je bijna de stoel niet bewegen. Computer gaming chairs hebben vaak een pneumatische cilinder die het mogelijk maakt om de hoogte van de stoel te bepalen.

Als je de juiste ondersteuning voor je bovenrug wilt hebben, dan zouden je schouders gelijk moeten staan aan de bovenkant van de stoel. Dit zorgt ook voor ontspannend achterover leunen.

Kies niet voor een race bureaustoel als je erg brede schouders hebt. Deze kuipstoeltjes hebben vaak zijkanten die naar voren gebogen zijn en je schouders vaak naar voren duwen, waardoor verwondingen veroorzaakt worden. De meeste manager stoelen met een hoge rugleuning kunnen je schouderbladen pijn doen. Deze zijn dus niet ergonomisch, tenzij je nauwe schouders hebt.

 

Bekleding

Verkijk je niet op de belangrijkheid van de bekleding. Als je de verkeerde materialen uitkiest, dan zal je comfort daar onder lijden tijdens het spelen van games gedurende een lange tijd. Je moet de beste gamestoel uitkiezen met het juiste materiaal dat bij je lichaamstemperatuur past. Het is uiteindelijk namelijk de comfort dat telt. Er zijn drie soorten: leer, maas en stof.

 

Leer

Als je het snel koud hebt, dan is leer een effectief materiaal om warmteverlies te voorkomen. De kwaliteit van het leer zou goed moeten zijn. Goedkope leren stoelen zijn niet duurzaam. Ze verzakken namelijk na verloop van tijd, waardoor je achterwerk wegglijdt en je pijn in je onderrug krijgt. Als je een leren gamestoel in een omgeving plaats zonder air conditioning of climate control, dan zal deze de kamertemperatuur aannemen. Tijdens heet weer zal het dus zeer onaangenaam zijn in een leren race bureaustoel.

 

Maas

Als je overmatig zweet, een hoop warmte genereert of in een tropische omgeving woont, dan moet je voor maas kiezen. De ademende eigenschappen helpen je om koel te blijven.

Alhoewel je mazen gamestoelen mogelijk minder comfortabel zal vinden dan leren stoelen tijdens lange gamesessies, ondersteunen ze je rug wel beter. Vandaag de dag bieden fabrikanten vaak stof of leer als optionele bekleding voor mazen stoelen. Deze stoelen zijn goedkoper dan de leren modellen.

 

Stof

Stof wordt gezien als een compromis tussen leer en maas. Het is goedkoper dan leer en meer comfortabel dan maas gedurende lange gamesessies. De onderhoud en duurzaamheid van deze modellen komen echter totaal niet in de buurt van leer of maas.

Beste Race Bureaustoel kopen

 

Beste race bureaustoel

Gaming stoelen voor de PC die ondersteuning voor de onderrug, aanpasbare armsteunen, kantel mogelijkheden, hoofdsteun en schuifbare zitjes aanbieden, zorgen voor een juiste houding tijdens lange gamesessies. Ze voorkomen dat je een MSA krijgt. Echte gamers zitten uren achter elkaar achter hun computer. Het is nooit een goed idee om een goedkope race bureaustoel te kopen die niet voor een goede houding kan zorgen. Als je van plan bent om vaak uren achter elkaar te gamen, dan moet je tenminste een paar honderd euro opzij leggen om een goede gamestoel te kopen die alle essentiële onderdelen van ergonomie bevat.

Wanneer je een verscheidenheid aan keuzes hebt, dan kan het ontmoedigend of overweldigend zijn om de ultieme gaming chair vast te stellen. Met de uitgebreide uitleg van de bovenstaande features zou je recensies van verschillende gamestoelen moeten lezen en bepalen of deze stoelen voldoen aan de bovengenoemde eisen. Met al deze informatie kan je een weloverwogen keuze maken.

Maak je geen zorgen om de hoge aanschafprijs. Waarom?

  • Slechte stoelen vallen vaak na een paar jaar al uit elkaar, waardoor je een nieuwe moet kopen, wat de kosten verhoogt.
  • Dure stoelen worden nooit oud. Ze hebben hetzelfde design als het eerste model dat uitgebracht werd.
  • Een echt goede race bureaustoel houdt het tenminste tien jaar uit. Zelfs als je tussen de €500 en €1000 spendeert aan een gamestoel, moet je kijken hoeveel je er eigenlijk aan spendeert tijdens de gehele levensduur. We durven te wedden dat je veel meer uitgeeft aan grafische kaarten, muizen, toetsenborden, speakers, headsets, behuizingen, SSDs en monitors vergeleken met de totale kosten van een goede gamestoel.
  • Beeld je eens in hoeveel je moet betalen voor een chiropractor om je rug weer goed te krijgen. Je zal een hoop geld besparen die je anders kwijt zal raken aan je herstel na flinke rugproblemen.

Je gaat waarschijnlijk niet voor de goedkoopste optie wanneer je een gaming desktop samenstelt en de accessoires uitkiest. Dus waarom zou je wel besparen op een stoel, tenzij je je rug en achterwerk niet wilt beschermen tegen een MSA?

Na het bekijken van vele gamestoelen en het vergelijken van features, zijn dit onze aanbevelingen.

 

Beste dure race bureaustoel

De fabrikanten ontwikkelen bureaustoelen om gebruikers te helpen bij het aanhouden van een juiste houding. Als je een gamer bent, dan moet het meer dan alleen je houding zijn. Je zal verscheidene bureaustoelen vinden met interessante features. Ze zullen echter wel een flink gat achterlaten in je bankrekening.

De beste stoelen voor volwassenen zijn ontworpen voor marathon gaming zonder problemen voor je lichaam te veroorzaken. Als je van plan bent om veel uren achter een bureau te zitten, dan zou je niet twee keer na moeten denken om flink te investeren in een goed meubelstuk. Als je het niet erg vindt om meer dan €1000 te spenderen aan een gamestoel, dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar de Steelcase Gesture bureaustoelen.

Steelcase Gesture Race Bureaustoel

 

Steelcase Gesture

De Steelcase Gesture is geïnspireerd door hoe je lichaam beweegt en biedt verscheidene aanpassingsmogelijkheden aan voor unieke houdingen tijdens het gebruik van elektronische apparaten, waarbij PC gaming geen uitzondering is.

Hij biedt een uniek ergonomisch design om elk risico op een verwonding van je rug, polsen, schouders en armen te voorkomen. Hij is daarnaast ook geschikt voor gamers van verschillende afmetingen en lichaamstypes waarbij comfort altijd voorop staat.

Zelfs als je een verkeerde zithouding of je benen in de meest onmogelijke posities hebt, kan je nog steeds comfortabel zitten in de Gesture. Dit komt omdat de randen zacht zijn, de rugleuning gekanteld kan worden en de armleuningen kunnen bewegen als de menselijke arm. Je kan de knoppen voor al deze aanpassingen vinden aan de rechterkant van de stoel en je kan ze precies zo instellen als je wilt.

Als je problemen met je onderrug hebt tijdens het spelen van computer games, dan kan de Gesture dit aanpakken. Voor extra ondersteuning hoef je alleen maar de onderrug ondersteuning naar boven of beneden te schuiven.

De Gesture is erg stevig en daarom wordt hij ook geleverd met een garantie van 12 jaar. Hij verslijt niet zo snel als goedkope gamestoelen.

Als je een groot deel van je leven spendeert aan PC gaming en veel investeert in hardware upgrades, dan zou je niet moeten besparen op een stoel.

 

Beste middenklasse race bureaustoel

Wanneer je deelneemt aan een marathon sessie, dan heb je een goede PC race bureaustoel nodig om je rug te beschermen. Veel gamers verkijken zich hierop. Niet iedereen kan echter een Steelcase Gesture of Herman Miller Embody betalen. Je wilt echter nog steeds een vergelijkbare comfort en ergonomische ondersteuning hebben. Het volgende alternatief is dan de DXRacer gamestoel.

DXRacer Race Bureaustoel

 

DXRacer serie

DXRacer is een officiële sponsor geworden van veel top gaming teams, zoals Fnatic, FaZe Clan, compLexity, CLG en Dignitas. Je ziet de serie ook vaak terug bij grote competities, zoals Major League Gaming, Dreamhack en World Cyber Arena. Het is dus niet zo raar dat iedere gamer een DXRacer wil hebben.

De DXRacer stoelen zijn gebaseerd op stoeltjes van race auto’s en kunnen voldoen aan de behoeften van serieuze gamers vanwege de aanpasbaarheid, het sportieve uiterlijk en de comfortabele kussens. Alle DXRacer serie stoel heeft een kuipstoel design. De rugleuningen zijn hoog en recht, waardoor ze je ruggengraat en hoofd ondersteunen.

Voor ergonomie en comfort kan je de armleuningen, hoogte en rugleuning op elke mogelijke manier aanpassen. Na lange sessies kan je bijna parallel naar achteren leunen voor een snelle power nap. De kussens bestaan uit koud schuim met een hoge dichtheid, wat de standaard is voor raceauto zitjes. Je kan tenminste 8 uur achter elkaar comfortabel zitten, niet dat we dat aanraden zonder pauze uiteraard.

Als je meerdere uren achter elkaar aan het gamen bent, dan is het zitten op een goede race bureaustoel een must. Je wilt niet dat je rug pijn begint te doen of je benen stijf worden. Het laatste wat je wilt is een chiropractor bezoeken om je rug weer in orde te krijgen omdat je op een slechte stoel hebt gezeten. DXRacer heeft verscheidene modellen die gemaakt zijn voor verschillende afmetingen en lichaamstypes.

 

Beste goedkope race bureaustoel

Als je bijna al je geld gespendeerd hebt aan de nieuwste desktop met de beste GPU, dan is de kans groot dat je geen geld meer over hebt om een uitstekende race bureaustoel te kopen. Dus je begint verscheidene budget stoelen te onderzoeken, maar geen enkele laat een goede indruk achter. Mogelijk kom je toevallig een parel tegen met een aantal acceptabele minpunten. Hij kost misschien niet minder dan €100, maar is de meest comfortabele stoel onder de €200.

 

Office Star ProGrid Back Managers Chair

De ProGrid Back Managers Chair heeft een rugleuning van maas en een comfortabel zitje. Net als bij high-end gamestoelen heb je verscheidene opties om het stoeltje aan te passen op basis van je comfort. Maar je moet een beetje tijd spenderen om de optimale standen te vinden. De armsteunen zijn waarschijnlijk niet erg duurzaam.

ProGrid Race Bureaustoel

 

Conclusie

Zodra je een race bureaustoel bezit, dan zal je hele game ervaring verandert worden. Afgezien van de prijs en de ergonomie zou je ook naar andere features moeten kijken, zoals audio, een besturingspaneel en vibraties.

Voor sommige personen is een paar honderd euro aan een gamestoel spenderen gekkenwerk, maar hij zal het mogelijk langer uithouden dan je PC. In het begin is de initiële aanschafprijs best hoog, maar na verloop van tijd zal je het voordeel merken van een goede gaming chair. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je rugproblemen krijgt, waardoor je flink kan besparen op medische kosten. Daarnaast zal hij het ook vele jaren volhouden, waardoor de aanschafprijs in een keer niet meer zo hoog is.

We hopen dat je aan de hand van dit artikel een goede gamestoel of race bureaustoel kan vinden. Mocht je al in het bezit zijn van een gaming chair, deel dan zeker hieronder je ervaringen, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren. Veel succes met je zoektocht!

Gamestoel .com
Logo