Needforseat Maxnomic Commander review

PC enthousiastelingen spenderen vaak een hoop tijd aan het zitten voor hun systemen. We spenderen honderden euro’s aan monitors, grafische kaarten en processors zonder er bij na te denken, zodat we de best mogelijke ervaring kunnen hebben. Maar waarom kiezen veel van ons ervoor om in goedkope en ongeschikte stoelen te zitten tijdens lange gaming sessies? Als je lichaam je tempel is, verdiend het dan niet de beste troon waar je in kan zitten? Er zijn twee vooruitstrevende bedrijven die deze stoelen maken, DXRacer en Needforseat, alhoewel er ook veel kleinere spelers te vinden zijn op de markt. DXRacer was een pionier op het gebied van stoelen voor gamers, maar Needforseat is snel de strijd aan gegaan en beweert materialen van betere kwaliteit en een superieure comfort te bieden.

Vandaag nemen we een kijkje naar de Needforseat Maxnomic Commander S BWE (Black & White editie) en besluiten of de gamestoel voor gaming en PC enthousiastelingen de hoge prijs van €359 waard is.

 

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Veel aanpassingsmogelijkheden
 • Ziet er geweldig uit
 • Erg duurzaam

Negatief

 • De vering om achterover te kantelen is te sterk
 • Een aantal kleine problemen met de kwaliteitscontrole

 

Introductie

Het lijkt dat gaming chair fanatiekelingen kiezen voor DXRacer of Needforseat. In dit geval is Needforseat de krachtige startende onderneming en DXRacer de gevestigde elite in de industrie. Wij hebben een DXRacer stoel gebruikt en vonden de kussen van het zitje een beetje dun, alhoewel we een van de Formula series gebruikte, welke voor maar €289 verkrijgbaar is. De Maxnomic Commander S heeft ongeveer twee keer zoveel zacht materiaal als de DXRacer Formula serie op zowel het zitje als de rugleuning, hij heeft een knop om de ondersteuning voor de onderrug aan te passen in plaats van een kussen en de armleuningen kunnen op een aantal manieren aangepast worden om de positie van je armen precies goed te krijgen.

De Needforseat Maxnomic Commander S heeft de volgende features:

 • Geïntegreerde, vrij aanpasbare ondersteuning van de onderrug
 • Geïntegreerde stevige buisvormige stalen frame met elastische riemondersteuning
 • Kwalitatief schuimkussen
 • ‘4D’ zachte armleuningen
 • Vrij aanpasbare rugleuning die tot 67 graden kantelt
 • Stevige, duurzame aluminium base. 70 diameter
 • Dekkingsmateriaal: Kwalitatief PU leer (duurzaam vinyl)
 • Maximale belasting van 150 kg

Gedurende de jaren hebben we standaard bureaustoelen met een hoge rugleuning gekocht die in eerste instantie er erg goed uitzagen, maar snel veranderde in een kwetsbaar skelet van uitstekende buizen en ingezakte schuim. We gaan er van uit dat veel van jullie hetzelfde hebben gedaan. We kochten uiteindelijk een Herman Miller, welke erg weinig features had, maar erg stevig en duurzaam was. Alhoewel er verscheidene factoren en overwegingen zijn die we verderop in dit artikel zullen bespreken, hebben we de Needforseat Maxnomic Commander S nu maanden achter elkaar gebruikt en zijn nog niet terug gevallen op de Herman Miller.

Needforseat Maxnomic Commander S

 

Uitpakken en in elkaar zetten

De Commander S BWE werd geleverd in een grote witte doos. Het uitpakken en in elkaar zetten ging erg soepel, afgezien van het moment dat de rugleuning van de gamestoel vastgemaakt moet worden. Dit vereist een hoop vaardigheid als je dit alleen doet, maar Needforseat geeft in de instructies ook aan dat twee mensen vereist zijn voor de assemblage. Wij hebben echter één persoon de stoel in elkaar laten zetten en hij had geen problemen en binnen een uur stond de stoel klaar.

We willen graag opmerken dat de meegeleverde instructies uitstekend waren. Ze bevatten een kleurenboekje met accurate en beschrijvende assemblage foto’s bij elke stap. Het boekje dat meegeleverd wordt bij de Commander S is hetzelfde als bij alle andere stoelen van de Maxnomic serie, dus de foto’s geven mogelijk niet het exacte model weer, maar de verschillende kleuren en patronen werkte niet afleidend tijdens de assemblage, aangezien elke stoel hetzelfde design heeft.

 

Indrukken tijdens het in elkaar zetten

Alhoewel het in elkaar zetten duidelijk en relatief simpel was, merkte we een aantal negatieve dingen op met betrekking tot de kwaliteitscontrole van de materialen en de fabricage. De zwarte verf op de base van de stoel liet op een plek los. We denken dat de gietijzeren base mogelijk een beetje roest had voordat hij geverfd werd in de fabriek, wat resulteerde in het loslaten van de verf. Het is een gebied die je niet ziet, maar desalniettemin een probleem.

Het tweede probleem was toen de rugleuning van de stoel eindelijk vast gemaakt was, dat aan een kant ongeveer 2,5 cm ruimte zat tussen de leuning en het zitje en de andere kant was gelijk. Voor een gaming chair met een prijskaartje zoals deze verwacht je dat de afstelling en constructie zo goed is als een perfect afgestelde sportwagen. We probeerde de schroeven iets los te draaien om iets meer ruimte te creëren, maar konden de uitlijning nooit helemaal goed krijgen.

Het laatste minpuntje was dat het Maxnomic logo op zowel de voor- als achterkant van de stoel er scheef opzat. We konden het imitatieleer van het voorste logo vastpakken en ongeveer recht krijgen, maar het logo op de achterkant kregen we nooit goed. Wederom geldt dat voor de prijs van deze stoel, Needforseat op het gebied van kwaliteitscontrole beter werk had moeten verrichten.

Zoals je kan zien in de foto’s is de stijl vergelijkbaar met een kuipstoeltje van een exotische auto. Het tegenstrijdige zwarte en witte patroon is de definiërende stijlvolle feature en sindsdien hebben we de stoel meerdere keren in gebruik gezien door top gamers op twitch.tv. De architectuur van de stoel is ondersteunend en stijlvol. Al met al ziet de stoel er geweldig uit en alhoewel smaken verschillen, krijgen we elke keer positieve reacties wanneer iemand deze stoel ziet staan.

Needforseat kopen

 

Needforseat Maxnomic Commander indrukken

Iedereen die geïnteresseerd is in een game stoel of pc gaming chair moet weten dat de schuim die bij deze stoelen gebruikt wordt erg stevig is. De eerste keer dat we in deze stoel gingen zitten konden we niet geloven hoe hard het was. Met de hoeveelheid schuim die gebruikt wordt zou je denken dat je in een lazy boy gaat zitten in plaats van een inklap stoeltje op een evenement, maar het leek meer op de laatste. Een van de belangrijkste details die Needforseat vergeet te vermelden aan de consumenten, is dat de schuim die gebruikt wordt bij dit soort stoelen een inwerkperiode heeft om een gelijke reactie en zachtheid te krijgen. We hebben met andere gamers gesproken en ze geven allemaal aan dat ze hetzelfde ervaren hebben tijdens het eerste gebruik en vele (waaronder ons) vonden dat pas na een paar maanden een aangename zachtheid wordt bereikt.

Momenteel zitten we iedere dag een paar uur op de stoel en we hebben ontdekt dat het zo’n drie maanden duurt voordat de schuim in het zitje en de rugleuning zo gebroken is dat het aangenaam is. De stoel is nog steeds redelijk hard, maar dankzij de geweldige ergonomie merken we niks meer van de eerste ongemakken. Onthoud dus wanneer je deze stoelen aanschaft dat deze even tijd nodig hebt voordat de schuim volledig gebroken en zacht is.

 

Aanpasbaarheid en functionaliteit

Aanpasbaarheid van de Commander S BWE (en alle andere Maxnomic stoelen) is indrukwekkend gevarieerd en uitgebreid. Deze stoel heeft een erg lang verticaal bereik, in tegenstelling tot onze Herman Miller. Dit model is specifiek ontworpen voor langere personen en om het extra gewicht te ondersteunen is hij wijder en de schuim dikker dan bij andere modellen.

De aanpassing voor de veer om naar achteren te kantelen is echter gelimiteerd en de stoel is aardig moeilijk om achter over te kantelen wanneer hij in een bijna verticale positie staat. Als je de rugleuning aanpast en vastklikt in een positie dat de gebruiker een beetje achter over kantelt, dan kan je de rugleuning veel makkelijker naar achteren drukken, dan wanneer de stoel volledig rechtop staat. Wij hebben de rugleuning vaak recht staan en zelfs met de voeten op de grond moet je hard drukken om te kantelen. Zodra je gekanteld bent, de voeten van de grond haalt en je buikspieren ontspant, dan zal je stoel agressief terugschieten naar de start positie door de kracht van de vering.

De stoel klikt echter wel vast in een aantal posities wanneer je achterover kantelt en deze zijn best comfortabel als je je voeten ergens op kan zetten. Onthoud echter wel dat de posities die je kan bereiken mogelijk gelimiteerd zijn door de ruimte die je hebt onder je bureau.

Aan de rechterkant van de stoel zit een hendel om de stoel naar achteren te kantelen in verschillende posities. Je kan makkelijk bij de hendel komen en aantrekken en dit geeft je de mogelijkheid om bijna plat achterover te kantelen zonder achterover te vallen. We probeerde om achterover te vallen door onze voeten omhoog te plaatsen en dit lukte, maar bij normaal gebruik zal de stoel zelfs wanneer je volledig achterover kantelt veilig blijven staan.

Goedkoopste Needforseat kopen

Aan de rechterkant van de rugleuning vind je een knop om de ondersteuning van de onderrug te verstellen. Dit kan je bereiken door de knop met de klok mee of tegen de klok in te draaien. Wanneer de ondersteuning voor de onderrug bijna niet uitsteekt voelt de rugleuning redelijk vlak aan wanneer je je ruggengraat er tegen aanduwt, maar draai een klein beetje aan de knop en een balk voor de onderrug wordt naar buiten geduwd en corrigeert de houding van je onderrug. Het bereik is indrukwekkend, maar we vonden de ondersteuning aardig hard op hogere standen, omdat het schuim tussen de balk en je rug maar zo’n 5 cm dik is en dus aardig hard voelt. Al met al zijn de aanpassingsmogelijkheden voor de onderrug uitstekend en veel fabrikanten kunnen hier een voorbeeld aannemen, maar individuele smaken kunnen uiteraard verschillen.

Een gebied waar de Needforseat Maxnomic Commander echt uitblinkt, is op het gebied van de armsteunen. Deze zijn namelijk werkelijk geweldig. We hadden nooit verwacht dat we enthousiast zouden zijn over de armleuningen van een stoel, maar Needforseat doet dit precies goed. Je kan ze ten eerste op en neer bewegen. De verticale aanpassingsmogelijkheden zijn veel langer dan wat we bij een standaard bureaustoel hebben gezien. Alle stoelen die we gebruikt of geprobeerd hebben, hadden vervelende limieten qua verticaal bereik. Aan de binnenkant van de armsteunen zitten ook twee zwarte knoppen. Een maakt het mogelijk om de armsteunen naar voren of achteren te schuiven en de andere maakt het mogelijk om ze naar binnen of naar buiten te draaien. De leuning klikt in beide gevallen vast wanneer je de knoppen loslaat. Het oppervlakte is tot slot zacht, maar de binnenste rand is redelijk hard als je je ellebogen daar op rust. Het klinkt daarnaast geweldig dat de armleuningen roteren, maar wanneer je de leuningen tegen de rand van je bureau aanduwt en ze naar buiten draaien zijn ze best vervelend.

De laatste maar niet de minste is een zacht nek kussen. Je lacht misschien om zo’n overbodige toevoeging voor een stoel die al veel zacht materiaal gebruikt. We reageerde in eerste instantie net zo, maar dit simpele zachte kussen is een van onze favoriete features van de stoel. In tegenstelling tot de DXRacer kan je de nekkussens op de gamestoelen van Needforseat veel verder omhoog en naar beneden schuiven en het zachte fleece is comfortabeler dan het imitatieleer van DXRacer.

 

Conclusie

Toen we eerst de Needforseat Maxnomic Commander S BWE binnenkregen maakte we ons wat zorgen. Deze zorgen hadden we door de slechte kwaliteitscontrole, aangezien de verf losliet, de leuning en base niet goed uitgelijnd waren en hetzelfde geld voor de Maxnomic logo’s. In eerste instantie wisten we niet dat de schuim flink wat tijd nodig had om zacht te worden en we zaten dus ook niet geheel comfortabel in de stoel. We gaven de Commander S echter een kans en nadat we de schuim in hebben laten werken, kunnen we eerlijk zeggen dat de kleine kwaliteitsproblemen onze ervaring niet verminderd hebben en het schuim is nu zo zacht dat de stoel erg comfortabel zit, zelfs wanneer je er lange tijd in zit. De stoel houdt het goed uit tijdens veelvuldig gebruik en heeft geen enkel teken laten zien dat deze aan het slijten is.

De Maxnomic Commander S is erg stijlvol met het tegenstrijdige zwart en wit design en de hoge rugsteun, maar we kunnen niet zeggen dat de stoel in de buurt komt van het ergonomische comfort dat de design experts bij Herman Miller bereikt hebben. Het zou lastig zijn om een nieuwe Herman Miller in deze vorm te vinden en met zoveel features en aanpassingsmogelijkheden voor minder dan €1000. We vinden echter wel dat het design en de features van deze stoel meer robuust zijn dan die van DXRacer, vooral met de integratie met de knop voor de ondersteuning van de onderrug.

Al met al geloven we dat de Maxnomic Commander S BWE een aardig goede waarde voor het geld biedt. De stoel heeft een scherpe stijl, het design en de componenten zijn beter dan concurrenten in dit segment en vooral na een paar maanden gebruik wordt de schuim zo zacht dat het comfortabel is.

Beste Needforseat kopen

Zou je €359 aan een gaming stoel moeten spenderen? Dat hangt af waar je naar op zoek bent. Als je een gamestoel wilt hebben die rechtstreeks uit een Lamborghini gehaald lijkt te zijn, dan zouden we ja zeggen. Als je echter iets wilt hebben dat meer conservatief en zacht is, dan is ons antwoordt mogelijk nee. Nadat we deze stoel een aantal maanden gebruikt hebben, denken we niet dat de Needforseat Maxnomic Commander S BWE de perfecte balans is van stijl, design en ergonomische comfort. Het is echter nog steeds een redelijk geweldige stoel, alleen niet perfect en waarschijnlijk het beste voor personen die 1,80 m of langer zijn. Gezien het feit hoe weinig slijtage de stoel heeft laten zien gedurende de laatste maanden, lijkt het ook dat hij het heel lang uit gaat houden. Gezien de robuuste materialen en de uitgebreide features representeert de Commander S een aardig goede waarde voor je geld. Tenzij een van de minpunten die we opgenoemd hebben een dealbreaker voor je is, kunnen we je gerust stellen dat deze stoel een goede aankoop zal zijn waar je lange tijd van zal kunnen genieten.

Gamestoel .com
Logo