Nitro Concepts S300 review

Nitro Concepts S300 kopen?

Gamestoelen hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, omdat comfortabel gamen een steeds belangrijker thema is geworden. Steeds meer nieuwe bedrijven betreden deze voorheen redelijk exclusieve markt in een poging om te voldoen aan de eisen van fervente gamers. Nitro Concepts is een vrij nieuw bedrijf aangezien ze opgericht werden in 2015. Hoewel ze nog maar een paar jaar oud zijn, heeft het bedrijf tot nu toe met de hulp van hun Duitse ontwerpteam zes verschillende gamestoellijnen geïntroduceerd. Ervaren gamers en veteranen uit de textielindustrie hebben hun kennis van ergonomie gebruikt om comfortabele stoelen voor allerlei gamers te ontwerpen en op de markt te brengen. Volgens Nitro Concepts zelf is hun doel om tot de top van de industrie te behoren door echt te luisteren naar de feedback van alle gebruikers. Of ze dit doel ook waarmaken zal je onder andere ontdekken in deze Nitro Concepts S300 review.

goedkope gamestoel review nitro concepts s300

 

De S300 gebruikt het bijna alomtegenwoordige ontwerp van de kuipstoel en integreert basisergonomie tegen een lage prijs. Hij wordt geleverd in acht verschillende kleurencombinaties. Ondanks zijn betaalbare prijskaartje, onderscheidt de S300 zich op een paar manieren waardoor hij nog verleidelijker is in vergelijking met andere gamestoelen met een vergelijkbaar prijskaartje. Deze stoel is bekleed met stof en de zitvlakken zijn breed genoeg ondanks de verhoogde randen. Het stalen frame en de klasse 4 gasveer maken het mogelijk om iemand te ondersteunen met een gewicht tot 135 kg en de S300 is ook gecertificeerd met een DIN EN 1335 Duitse bureaustoel certificering, die Duitse bedrijven een ‘groen licht’ geeft om deze stoel te gebruiken in hun kantoren. Volgens Nitro Concepts zijn er niet veel gaming stoelen die aan de eisen van deze certificering kunnen voldoen.

Lees ook onze review van de Vertagear SL5000.

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Nitro Concepts S300

Positief

 • Prijs
 • Bouwkwaliteit
 • Brede afmetingen
 • Zachte stoffen bekleding
 • Voldoende vulling
 • Verstelbare en afneembare nek- en onderrugkussens
 • Verstelbare afmetingen
 • Stalen frame
 • Schommelmechanisme
 • 3D-armleuningen
 • Acht verschillende kleuropties

Negatief

 • De armleuningen schuiven erg makkelijk naar achteren en opzij
 • 135 graden kanteling
 • Het schommelmechanisme is stijf
 • Mogelijk is het moeilijk om de stof schoon te maken

 

Specificaties van de Nitro Concepts S300

 • Zittingbreedte: 57 cm
 • Zittingdiepte: 56 cm
 • Totale hoogte (incl. onderstel): 128 – 140 cm
 • Breedte van de rugleuning (schouderhoogte): 53 cm
 • Breedte van de rugleuning (onderrug): 56 cm
 • Rugleuning verstelbaarheid: 90° – 135°
 • Verstelbaarheid van de armleuningen: 3D
 • Gasveer: klasse 4
 • Maximaal gewicht (gebruiker): 135 kg
 • Schommelmechanisme: Ja, maximaal 14 graden

 

Verpakking en inhoud

Bij verpakkingen van stoelen is een ding zeker: ze zijn enorm groot. Dus toen de koerier ons vertelde dat er een enorm pakket onderweg was, begonnen we meteen plaats te maken voor een andere stoel. De afmetingen van het S300 pakket zijn 88 cm x 68 cm x 38 cm en het gewicht is 27,5 kg. Zoals je je kunt voorstellen, is het verplaatsen van dit pakket een taak voor twee personen. De verpakking is bruin, maar heeft in het midden een zwarte streep. De S300 is afgebeeld op zowel de voor- als achterzijde, samen met de naam en het logo van het bedrijf en de modelserie van de stoel. Aan beide zijden is ook basisinformatie over het product aangebracht. Sommige krassen zijn zichtbaar, vooral op de bovenkant, wat betekent dat de kartonnen doos hardhandig vervoerd is.

Inhoud

Alle inhoud is goed beschermd met plastic folie en extra schuim.

Het pakket bevat het volgende:

 • Rugleuning stoel
 • Zitgedeelte van de stoel met armleuningen (2x) voorgemonteerd
 • Vijfspaaks onderstel
 • Kantelmechanisme/hoogteverstelling
 • Klasse 4 gasveer
 • Hydraulisch systeem-/stofbescherming
 • Zwenkwielen (5x)
 • Zijafdekkingen (2x)
 • Nekkussen
 • Onderrugkussen
 • Een geïllustreerde gebruikershandleiding (één pagina)
 • Inbussleutel (1x)
 • Bouten met sluitringen & veren (4x)
 • Bouten (2x)

 

Assemblage

Als je niet te veel tijd en inspanning wilt besteden aan de montage, raden we aan om een tweede persoon erbij te halen. Om te beginnen draaien we het vijfspaaks onderstel ondersteboven om de zwenkwielen te monteren. Als de zwenkwielen op hun plaats zitten, draaien we het vijfspaaks onderstel op de juiste manier om de gasveer te plaatsen en hier doen we de stofkap overheen. Het zitgedeelte komt hierna en moet ondersteboven worden gedraaid omdat je de vier bouten met de bijgeleverde inbussleutel moet losdraaien om het kantelmechanisme te installeren. Een pijl op het kantelmechanisme wijst naar voren, dus voordat je de schroeven vastdraait, moet je ervoor zorgen dat deze in de juiste richting wijst. Vervolgens plaats je het zitgedeelte op de gasveer.

review nitro concepts s300 gamestoel

Vergelijk prijzen nu bij:

De rugleuning is daarna aan de beurt. Aan weerszijden van de rugleuning bevinden zich twee bouten die met een inbussleutel moeten worden verwijderd. De openingen in de rugleuning moeten uitgelijnd zijn met de openingen in de metalen beugels van het zitgedeelte. Zorg ervoor dat je niet aan de hendel trekt waarmee je de hoek van de rugleuning verstelt, omdat de beugel dan zeer abrupt naar achteren beweegt, waardoor je geraakt en gewond kunt raken. Om die reden is er ook een waarschuwingslabel op de beugels aangebracht, dat je moet doorsnijden om bij de openingen voor de bouten te komen.

De vier bouten moeten nu weer in hun oorspronkelijke positie worden gedraaid om de rugleuning vast te zetten. Plaats tot slot de twee plastic onderdelen bovenop de metalen beugels door ze stevig in te drukken.

 

Eerste indruk van de Nitro Concepts S300

De Nitro Concepts S300 is vrij breed en lijkt robuust. De rugleuning heeft voorgevormde randen, maar het contactoppervlak is comfortabel genoeg voor meer gezette spelers. Het zitgedeelte heeft ook voorgevormde randen, maar is even breed als de rugleuning. We hebben voldoende gamestoelen voorbij zien komen met PU-bekleding of leder, maar modellen met materiaal zoals deze zien we niet vaak.

De Nitro Concepts S300 is geheel bekleed met textiel. Onze ervaring heeft geleerd dat een textielbekleding het zweten vermindert, maar is ook moeilijker om schoon te maken. De tijd zal het uitwijzen of dit het geval is hier.

beste gamestoel kopen nitro concepts s300

Een detail dat onze aandacht trok zijn de passende, decoratieve plastic strips van het vijfspaaks onderstel. Het voelt ook alsof er veel schuim met een hoge dichtheid is, waardoor dit een stoel is met een vrij zachte vulling vanwege de enorme hoeveelheid.


 

Details

Rugleuning

Zoals eerder vermeld, heeft de S300 het ontwerp van een kuipstoel. Hoewel we dit bekende stoelontwerp vaak zijn tegengekomen verschilt dit vaak een beetje van stoel tot stoel en de S300 is geen uitzondering. Comfort is het eerste wat elke potentiële koper in gedachten heeft bij de aanschaf van een gamestoel en de Nitro Concepts-serie biedt dat.

De rugleuning was het eerste onderdeel dat we zagen toen we het pakket opende. We waren verrast door de royale rugleuning. De breedte van de rugleuning is 53 cm op schouderhoogte, 56 cm op onderrughoogte en 87 cm lang. De rugleuning heeft verhoogde randen, en hoewel we in eerste instantie dachten dat deze verhoogde randen beknellend zouden kunnen aanvoelen, draaien ze een beetje naar buiten, wat betekent dat bijna de hele rugleuning beschikbaar is voor gebruik terwijl je er tegenaan leunt.

review gamestoel nitro concepts s300

Ook de vulling van de rugleuning is indrukwekkend; er is niet alleen een hoop aanwezig, maar het voelt ook comfortabel aan. De Nitro Concepts S300 maakt gebruik van een ademende koudschuim bekleding en een geïntegreerd H.E.A.T-systeem (Health Enhancing Adjustment Technology [gezondheidsbevorderende aanpassingstechnologie]) om het comfort te maximaliseren en zweet te minimaliseren, vooral tijdens warme dagen. De rugleuning is verstevigd met een stalen frame, waardoor de S300 ondersteuning biedt voor iemand met een gewicht van maximaal 135 kg.

De stoffering van textiel is bijna volledig vrij van een naaipatroon en bijna het hele contactoppervlak is zwart. Het naaiwerk is perfect en heeft dezelfde kleur om er zeker van te zijn dat het bij het algehele kleurschema van de stoel past.

Met behulp van een hendel aan de rechterkant van de basis van de stoel kan de rugleuning 90-135 graden worden versteld. We hebben al genoeg gamestoelen met een rugleuning gezien die meer dan 135 graden kunnen kantelen voor een meer ontspannen lichaamshouding. Wij zijn echter van mening dat de meeste gamers liever elders een dutje doen.

beste gamestoel nitro concepts s300 review

Het uitgesneden ontwerp bovenaan de hoofdsteun liet een goede indruk op ons achter. Deze plastic openingen hebben een ontwerp dat we nooit eerder zijn tegengekomen en bieden ruimte voor de elastische banden van het nekkussen.

Het logo van het bedrijf komt twee keer voor op de rugleuning: als heldere stiksels op de hoofdsteun en gestempeld op de elastische riemen.

 

Zitting

Het zitgedeelte is net zo ruim als de rugleuning op het gebied van ruimte bieden voor gebruikers met een gewicht tot 135 kg. Voor extra ondersteuning is de zitting voorzien van een stalen frame. Het zitgedeelte is 57 cm breed, wat je een bruikbaar zitgedeelte van 47 cm geeft. Er lijkt meer vulling dan op de rugleuning, waardoor dit gedeelte erg comfortabel is om te zitten en het lijkt ook stevig en duurzaam genoeg om zijn vorm en gevoel te behouden op de lange termijn. De zitting is ook bedekt met ademende textiel en koudschuim voor een betere luchtstroom en minder zweten, wat, zoals eerder aangegeven alleen maar bevestigd kan worden door tijd en gebruik.

nitro concepts s300 review gamestoel kopen

Hoewel de zitting net als de rugleuning voorgevormde randen heeft, steken deze naar buiten, waardoor de gebruiker een groter zitvlak heeft. De hoogte van de stoel kan worden versteld via een hendel aan de rechterkant, bijna onder de metalen beugel van de stoel, wat naar onze mening niet echt een optimale plaats is voor zo’n hendel. Dezelfde hendel kan worden gebruikt voor de kantel-/vergrendelfunctie. De hoogte van de stoel, inclusief het onderstel, kan variëren van 128-140 cm, wat vrij hoog is. Als de hoogte van de stoel op zijn maximum is ingesteld, kunnen mijn voeten de grond niet raken omdat ik vrij klein ben. Op maximale hoogte is de S300 is een van de hoogste stoelen die we ooit hebben gezien, waardoor het een geweldige keuze voor lange gebruikers is.

De S300 is uitgerust met een schommelmechanisme met een hoek tot 14 graden. De spanning van de kanteling kan worden versteld via een knop onder het zitgedeelte. De zitting is volledig bedekt met zwart. De stiksels op de basis van het zadel zijn ook zwart en erg goed gedaan. Je vindt geen bedrijfsnaam of logo op het zitgedeelte.

 

Armsteunen

Tijdens deze Nitro Concepts S300 review zagen we de enkele knop op de armleuningen, waardoor we aannamen dat deze 2D waren. Bij het uitproberen van de S300 kwamen we er echter achter dat de armleuningen wel degelijk 3D zijn. De armleuningen van polyurethaan zijn in hoogte verstelbaar, terwijl de steunen tot 15 graden naar voren en achteren schuiven en naar binnen en naar buiten bewegen. De afmetingen van de gedeeltes waar je armen op rusten zijn standaard en omdat er genoeg vulling is zijn beide comfortabel.

 

Hydrauliek

Onder het zitgedeelte zit de klasse 4 gasveer. Deze kan iemand met een gewicht tot 135 kg dragen en is ook verantwoordelijk voor alle hoogteverstellingen.

 

Onderstel en wielen

Het vijfspaaks onderstel is gemaakt van nylon en lijkt stevig. Op elk van de vijf randen zit een decoratieve strook van kunststof in dezelfde kleur als op de andere gebieden van de stoel, waardoor het bij de esthetica van de rest van de gamestoel past.

gamestoel kopen nitro concepts s300 review

De wielen zijn 50 mm breed en zijn gemaakt van hard nylon met een polyurethaan bedekking, waardoor deze erg stil zijn. De wielen hebben een kleinere diameter dan die van de meeste stoelen, wat niet voor problemen lijkt te zorgen bij deze stoel.

 

Meegeleverde kussens

Twee kussens, één voor neksteun en één voor onderrugsteun, zijn bij de verpakking inbegrepen. Omdat er geen onderrugsteun in de rugleuning is geïntegreerd, belooft een groot, zacht, met stof bekleed kussen steun te bieden aan de rug en bekken.

gamestoel nitro concepts s300 review

Het onderrugkussen heeft zowel de naam van het bedrijf in zwarte stiksel als het vlamlogo in rood stiksel. Het wordt geleverd met elastische banden met snelspanners, die door de openingen van de hoofdsteun en de opening in het onderste deel van de rugleuning gaan.

Het kleinere kussen is voor neksteun en is ook met stof bekleed. Het heeft elastische banden die door de gaten van de hoofdsteun gaan. Aangezien het de kleinste van de twee meegeleverde kussens is, heeft het alleen het vlamlogo van het bedrijf in zwart stiksel om te passen bij dat van de hoofdsteun.

 

Gebruikservaring

Dit is zeker weten een grote gamestoel. De rugleuning en zithoek zijn geschikt voor gebruikers met zwaardere botten en een gewicht tot 135 kg. De S300 is gemaakt van ademende koudschuim bekleding en samen met de stoffen bekleding, biedt deze gamestoel een van de meest comfortabele zitgedeeltes die we bij gamestoelen gezien hebben. De bekleding is een mooi detail voor zowel de aanraking als de esthetiek van de stoel. De S300 zal ongeacht de omgevingsomstandigheden geschikt zijn, niet te koud of warm, zoals vaak het geval is met PU- of leerbekledingen. Je zal zeer waarschijnlijk ook geen problemen met zweet ervaren, omdat de stof ademend is.

gamestoel kopen nitro concepts s300 review (3)

Vergelijk prijzen nu bij:

Zitten in de S300 is zeker een memorabele ervaring. Allereerst is het een van onze eerste gamestoelen met een stoffen bekleding en zullen hem nu als referentiepunt gebruiken voor stoelen met vergelijkbaar materiaal. Ten tweede is de bekleding van de S300 zodanig verdeeld dat de hele zitervaring nog beter wordt, zelfs zonder de bijgeleverde kussens. Persoonlijk heb ik nog nooit een gamestoel of zelfs een bureaustoel gebruikt zonder een onderrugkussen. Tijdens het uitproberen van deze stoel heeft een collega van mij het onderrugkussen verwijderd. Zonder het zelfs maar te merken ging ik zitten om erachter te komen hoe geweldig het voelde zonder het kussen. Als dit kussen verwijderd is, kan de gebruiker nog meer gebruik maken van de zithoek van de stoel, terwijl het bekken en de rug mooi worden ondersteund door de vulling van de rugleuning.

goedkope gamestoel nitro concepts s300 review gamestoel

De armleuningen zijn 3D en daar had ik aanvankelijk geen idee van. Op een dag pakte ik haastig de armleuningen vast voordat ik ging zitten en de steunen schoven abrupt naar achteren. Toen realiseerde ik me dat ze naar voren/achter en naar binnen/buiten konden worden bewogen, wat goed is gezien de prijs, omdat het je alle ergonomische functies geeft die duurdere stoelen bieden. Maar bij het uitproberen van de stoel tijdens deze Nitro Concepts S300 review kwamen alle gebruikers erachter dat de steunen eigenlijk iets te gemakkelijk naar achteren of naar voren schoven. Daarom moet je voorzichtig zijn met het vastpakken van de steunen wanneer je snel plaats wilt nemen, omdat ze naar voren kunnen bewegen, waardoor je je evenwicht zou kunnen verliezen.

Een schommelmechanisme is altijd welkom, omdat het helpt de bloedtoevoer naar het lichaam te verhogen, het humeur verbetert en eerlijk gezegd het gevoel geeft dat we een beetje dolen tijdens het werken of gamen. Nou, de S300 heeft een schommelmechanisme, maar het werkt vreemd. Mijn collega’s en ik wegen elk minder dan 80 kg en konden tijdens deze Nitro Concepts S300 review alleen maar tijdens bepaalde omstandigheden heen en weer schommelen. De rugleuning moet voor de werking van het schommelmechanisme behoorlijk naar achteren leunen. Omdat er een knop onder het zitgedeelte zit om de spanning van de kanteling aan te passen, probeerde we dit te verlichten, maar dit had niet het gewenste effect. We hadden tijdens deze Nitro Concepts S300 review niet iemand in de buurt die meer dan 80 kg woog en kunnen daarom niet bevestigen of het schommelen makkelijker gaat bij een zwaardere persoon. En laten we eerlijk zijn, met twee personen tegelijkertijd in de stoel zitten zou waarschijnlijk niet goed aflopen voor de stoel.

nitro concepts s300 gamestoel review

De zwenkwielen hebben een diameter van 50 mm en zijn daardoor kleiner dan de meeste stoelen gebruiken. Ze rollen echter nog steeds alleen wanneer je dat wilt en niet vanzelf. Deze wielen behoren dus tot de lastigste om te bewegen die we tot nu toe zijn tegengekomen. Dat gezegd hebbende, zal het dus niet makkelijk zijn om ze laten rollen op vloerbedekking of een ongelijk oppervlak. Ik geef de voorkeur aan zwenkwielen die stabiel zijn in tegenstelling tot wielen die te snel meebewegen. De garantie van twee jaar lijkt eerlijk als je twee feiten in overweging neemt: de gebruikte stof en het lage prijskaartje van de stoel.

 

Conclusie van de Nitro Concepts S300

Aangezien we tegenwoordig bijna allemaal online winkelen, hebben we niet de mogelijkheid om een product eerst te proberen voordat we het kopen. Uiteindelijk lezen we dan de beoordelingen van anderen en die zijn mogelijk niet altijd objectief. Persoonlijk verzamel ik het liefst feedback van meer dan drie gebruikers om een duidelijk beeld te vormen van de voor- en nadelen van een stoel, voordat ik tot slot een besluit maak. De S300 van Nitro Concepts is de eerste gamestoel van dit merk die we gebruikt hebben en het lukte hem om ons allemaal vanaf de eerste minuut positief te verrassen tijdens deze Nitro Concepts S300 review.

Zowel de rugleuning als de zithoek zijn versterkt met een stalen frame en met de klasse 4 gasveer kan deze gamestoel iemand dragen die tot 135 kg weegt. Deze stoel is breed, waardoor de gebruiker zich niet opgesloten voelt, ondanks de voorgevormde randen van zowel de rugleuning als de zitting.

nitro concepts s300 beste gamestoel review

Deze stoel maakt net als de meeste gamestoelen gebruik van het kuipstoel ontwerp, maar de gebruikte bekleding zorgt voor het positieve verschil. De ademende stof en veel vulling zorgen voor een zeer comfortabele zitgedeelte waar men uren in kan zitten zonder zich ongemakkelijk of moe te voelen en zweet is ook geen probleem vanwege het ademende materiaal. We hopen alleen dat de stof gemakkelijk kan worden gereinigd als die eventueel vuil wordt. De esthetiek van de stoel zorgt ervoor dat hij goed past bij de meeste game-omgevingen en het ziet er ook niet slecht uit in een werkomgeving, omdat zwart goed in kantoren past. Tot slot gaf iedereen die deze stoel gebruikte tijdens deze Nitro Concepts S300 review aan dat de rugleuning comfortabel was en hun rug echt steunde, zelfs zonder een onderrugkussen.

De garantie van twee jaar lijkt realistisch, omdat dit een relatief goedkoop product is dat bedekt is met een stoffen bekleding, die sneller kan slijten dan een echte leren gamestoel. Bovendien is de S300 gecertificeerd met een DIN EN 1335 Duitse bureaustoel certificering, wat het mogelijk maakt om hem ook in een zakelijke omgeving te gebruiken.

goedkope gamestoel nitro concepts s300 reviewEen verhaal heeft echter altijd twee kanten en dat is ook het geval met de S300 gaming stoel. De armsteunen glijden gemakkelijk en vaak per ongeluk heen en weer en naar de zijkanten. Het schommelmechanisme is een beetje stijf en als een gebruiker minder dan 80 kg weegt, betekent het dat de rugleuning behoorlijk achterover moet leunen om er gebruik van te kunnen maken. Wat mij ook opviel was dat de zwenkwielen moeilijker rollen dan bij andere stoelen.

Met dit alles in overweging nemend ben ik van mening dat de Nitro Concepts S300 een goede keuze is, gezien het lage prijskaartje van zo’n €250. Hij is ongelooflijk comfortabel en bevat de ergonomische functies die de meeste gamestoelen hebben, waardoor het een aantrekkelijke keuze voor potentiële kopers met dit budget.

Als je het zwarte versie niet mooi vindt, dan heeft Nitro Concepts nog zeven levendige kleurencombinaties voor dezelfde of een iets hogere vraagprijs; galactic blauw, horizon oranje, inferno rood, zwart-wit, astralgeel, atoomgroen en een speciale SL Benfica Lissabon uitgave.

Heb jij deze stoel zelf? Laat het ons weten in de comments hoe jij de stoel ervaart en in welke kleur je hem hebt gekocht!

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo