Noblechairs EPIC review

De Noblechairs EPIC gamestoel kopen?

WE hebben we de mogelijkheid gehad om twee gamestoelen van Noblechairs uit te testen, de ICON en EPIC serie. In deze Noblechairs EPIC review zullen we het laatste model bespreken, welke een bekleding heeft die er uitziet als echt leer (in een ander artikel zullen we de ICON serie bespreken). Deze gamestoel is gemaakt van 100% veganistisch, PU-kunstleer. Dit betekent dat de stoel goedkoper is dan modellen met echt leer en toegankelijker is voor een grotere groep gebruikers.

 

noblechairs epic gamestoel review


Omdat veel gamesessies vereisen dat je vele uren achter elkaar voor een monitor zit, zijn de juiste randapparatuur, zoals een goed toetsenbord en muiscombo en een comfortabele stoel, natuurlijk van groot belang.

Vergelijk prijzen nu bij:

Een ergonomisch ontwerp dat de rug ondersteunt is waar alle gamers naar zoeken. Naast een ergonomisch ontwerp kan elk detail, hoe klein ook, er toe doen. Noblechairs geeft aan dat het bedrijf toegewijd is aan het produceren van gamestoelen die een superieur ontwerp hebben, met verbeterde ergonomie en comfort. De gelijkenis met stoelen in dure luxe- en sportwagens voegt verschillende esthetische bonuspunten toe. Noblechairs gaf voor deze Noblechairs EPIC review aan dat al hun producten volgens DIN EN 1335-1/2 getest en gecertificeerd zijn. Dit betekent dat hun stoelen gebruikt kunnen worden in kantoren in Europa. Persoonlijk waren we niet op de hoogte van een Europese norm voor stoelen. Het lijkt erop dat er tegenwoordig voor alles een standaard is.

noblechairs epic gamestoel review kopen

Aangezien er verschillende behoeften en budgetten zijn, heeft Noblechairs drie verschillende soorten EPIC gaming stoelen uitgebracht. Er is de Epic kunstleer versie, de Epic Special Edition en het vlaggenschip model, de Epic echt leer versie. De nepleer en Special Edition modellen zijn de goedkoopste met een vanaf prijs van ongeveer €350 en voor het model met echt leer betaal je gemiddeld rond de €550.

Zal deze EPIC kunstleer gamestoel ons weten te verrassen? Je ontdekt het antwoord op die vraag in deze Noblechairs EPIC review.

 

Positieve en negatieve eigenschappen van de Noblechairs EPIC

Positief

 • Goede prijs voor een goede game-/kantoorstoel
 • Comfortabel
 • Vrij goede bouwkwaliteit
 • Kwalitatief PU-leder
 • Ziet er mooi uit
 • Volledig verstelbare armleuningen
 • Twee kussens voor onderrug- en neksteun meegeleverd
 • Kwalitatieve zwenkwielen
 • DIN EN 1335-1/2 gecertificeerd

Negatief

 • Het maximum ondersteunde gewicht kan voor sommige gebruikers te laag zijn
 • Ook de armleuningen moeten met PU-leer (of een ander materiaal dat er mooier uitziet dan wat nu gebruikt wordt) worden bekleed
 • Het zitgedeelte moet breder zijn voor meer gezette gebruikers

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste kenmerken van de Noblechairs EPIC

 • Zittingbreedte: 56 cm
 • Totale hoogte (incl. onderstel): 131 – 141 cm
 • Breedte van de rugleuning (schouderhoogte): 54,5 cm
 • Breedte van de rugleuning (onderrug): 52 cm
 • Rugleuning verstelbaarheid: 90° – 135°
 • Verstelbaarheid van de armleuningen: 4D
 • Gasveer: klasse 4
 • Maximaal gewicht (gebruiker): 120 kg
 • Afmetingen van Pakket: 84 x 38 x 70 cm
 • Nettogewicht (stoel): 27 kg
 • Schommelmechanisme: Max 11°

review gamestoel noblechairs epic kopen

 

 

Verpakking en inhoud

Enkele dagen geleden kregen we een telefoontje van onze koeriersdienst om ons op de hoogte te stellen van een enorm pakket van 29 kg dat was aangekomen. We wisten meteen dat het een gamestoel was. Er waren meerdere personen nodig om de doos te verplaatsen en in het kantoor te te krijgen vanwege de vrij grote afmetingen (84 cm x 38 cm x 70 cm).

Inhoud

De inhoud van de stevige kartonnen doos is goed beschermd, omdat alles bedekt is met een plastic folie.

Het pakket bevat het volgende:

 • Zitgedeelte
 • Rugleuning
 • Onderstel
 • Armleuningen (2x)
 • Kantelmechanisme
 • Gereedschapsdoosje

De inhoud van het gereedschapsdoosje is als volgt:

 • Wielen (5x)
 • Hydrauliek
 • Hydraulische hoes (voor bescherming tegen stof)
 • Zijafdekkingen (2x)
 • M8-schroeven (4x)
 • Kruiskopschroeven (2x)
 • Sluitringen (8x)
 • Inbussleutel

 

Assemblage

De montage is een heel eenvoudige procedure als je je aan de bijgeleverde instructies houdt. Als je de stoel liever alleen monteert, duurt het 20 tot 25 minuten, maar als je iemand anders bij je hebt om je te helpen, wordt het hele proces zeker veel gemakkelijker. Het nam ons ongeveer 15 minuten om de stoel volledig in elkaar te zetten (we wisten hoe we het moesten doen, omdat we al eerder een gamestoel van Noblechairs in elkaar hadden gezet), waarbij de tweede persoon gewoon de schroeven uitdeelt en het hele proces in de gaten hield in plaats van te helpen.

gamestoel kopen noblechairs epic review
Aan de onderkant van het zitgedeelte bij het schommelmechanisme zit een sticker met een waarschuwing. Zoals de waarschuwing aangeeft, moet je dit mechanisme niet aanraken tijdens het kantelen, omdat je anders je vingers flink kan verwonden. Dit schommelmechanisme blijkt erg snel te zijn en werkt nogal heftig met andere onderdelen, dus wees extra voorzichtig tijdens het gebruik.

 

Details

De kleur van de stoel is voornamelijk zwart, wat de kleur is waar de meeste managers meestal de voorkeur aan geven. De rode stiksels zien er erg mooi uit op het zwarte materiaal. Ook de omlijsting van het zitgedeelte met een zwarte strook van zacht velours dat op suède lijkt is een mooie toevoeging.

Er is meer dan één embleem om iedereen te laten weten dat dit een product van Noblechairs is; er is een aluminium label met het logo van Noblechairs op de rugleuning, hun kroonlogo op de hoofdsteun en een goudkleurige combinatie van zowel hun logo als kroon in rood lettertype aan de rechterkant van de zitting. Het enige wat onze op dit gebied trok tijdens deze Noblechairs EPIC review, is dat het aluminium label niet goed uitgelijnd is.

noblechairs epic review gamestoel kopen

 

Het hele contactvlak – het gedeelte waar je inzit, inclusief de rugleuning – is bekleed met premium PU-kunstleder. Dit materiaal is synthetisch polymeer gemaakt van polyurethaan (PU). Het bedrijf heeft aangegeven dat de gebruikte procedures kenmerken bieden die vergelijkbaar zijn met echt leer. Voor geschiedenisliefhebbers werd dit materiaal voor het eerst ontwikkeld in 1937 in Leverkusen, Duitsland. PU werd op beperkte schaal toegepast als vliegtuigcoating tijdens de Tweede Wereldoorlog. Noblechairs claimt dat dit specifieke materiaal ook in eersteklas auto’s zit. De dikte bereikt 1,5 mm, waardoor het 25-60 procent dikker is dan de materialen op andere gamestoelen. In vergelijking met echt leer is PU-imitatieleder veel gemakkelijker te reinigen en koeler.

review noblechairs epic gamestoel

Onder de PU synthetische bekleding komen we vormvast koudschuim tegen dat is bedekt met een ergonomisch gevormde stoffering, waardoor het zitgedeelte van de stoel stevig is. De hoge dichtheid van 55% schuim met open cellen zorgt ervoor dat het gebied waarin je zit na langdurig gebruik zijn vorm behoudt en een lichaamsgewicht tot 120 kg kan dragen. Het schuim is ook ontworpen om ergonomisch en ademend te zijn en in staat om voor de klimaatregeling te zorgen, dat is in ieder geval wat de fabrikant zegt. Onze ervaring met de stoel heeft aangetoond dat deze ergonomisch is, maar we kunnen niet bevestigen of de stoel in staat is om het klimaat te reguleren, omdat we de stoel alleen gebruikten in een omgeving waar de temperatuur optimaal gereguleerd wordt.

De afmetingen van de stoel zijn min of meer verstelbaar. De hoogte kan 131-141 cm bedragen en de rugleuning heeft een hoogte van 87 cm. Het zitgedeelte heeft een breedte van 56 cm en is 56,5 cm diep. We vonden de zitting vrij breed en comfortabel voor ons lichaamstype, maar meer gezette personen hebben mogelijk meer ruimte nodig om in te zitten. In een soort van meditatiehouding zitten tijdens het gamen of werken is ook geen probleem. Op ergonomisch gebied zijn er ook genoeg dingen om te ontdekken.

noblechairs gamestoel noblechairs epic review

De hoogte vanaf de grond is natuurlijk instelbaar, variërend van 49,5 cm tot 59,5 cm. Onder het zitgedeelte zit een in hoogte verstelbare klasse 4 gasveer, die aan de voorkant van de stoel naar een schommelmechanisme leidt dat tot elf graden kan worden versteld. Zitposities kunnen worden versteld met een hendel tussen de rugleuning en het zitgedeelte. Kantelstanden kunnen dynamisch worden versteld met de bedieningsknop onder de stoel. De verstelbaarheid van de stoel gaat verder met de mogelijkheid om 360 graden te draaien.

De hoek tussen de rugleuning en het zitvlak is instelbaar van 90° tot 135°. Om de gewenste kanteling in te stellen gebruik je gewoon de hendel met de handgreep, rechts van het zitgedeelte. Op deze manier kan de stoel ook “ingeklapt” worden, wat het plaatsen in de kofferbak of het opbergen heel eenvoudig maakt. Als je moe bent, kun je de hendel omhoog trekken en ver naar achteren leunen of de stoel juist in de naar voren leunende stand zetten.

noblechairs epic kopen review gamestoel

De 4D-armleuningen zijn volledig naar rechts, links, boven of beneden verstelbaar. Het enige negatieve dat we hier konden bedenken met betrekking tot de bouwkwaliteit, is dat de armleuningbekleding is gemaakt van PU (polyurethaan materiaal). Aangezien Noblechairs zo hamert op de superieure vormgeving van de Epic stoel, kunnen we dit detail niet door de vingers zien. Ook de armleuningen konden met kunstleer worden bekleed, waardoor de hele stoel er veel luxueuzer uit zou zien.

Het stalen en aluminium chassis kan gebruikers met een gewicht tot 120 kg ondersteunen. Het onderstel van de stoel heeft een vijfspaaksvorm en een matzwarte poedercoating. Tot slot zijn er vijf kwalitatieve wielen met glanzende zwarte details bevestigd aan het onderstel. Deze rollen makkelijk op elk oppervlak.

Vergeleken met andere stoelen die we tot nu toe hebben gebruikt, zijn de stoelen van Noblechairs over het algemeen harder. Zowel de zitting als de rugleuning voelen hetzelfde aan. Maar over het geheel genomen levert de combinatie wel het gewenste resultaat op. Je kunt uren in de EPIC gamestoel zitten zonder je ongemakkelijk te voelen.

noblechairs epic gamestoel kopen

Meer dan vier verschillende personen probeerden deze stoel gedurende een redelijk lange periode uit (meer dan twee weken) voor deze Noblechairs EPIC review en we gebruikten allemaal zowel het zitgedeelte als de rugleuning anders. Een wilde haar benen in een meditatiepositie plaatsen, terwijl de rest ofwel de voorkeur gaf aan achterover leunen of gewoon ontspannen door te schommelen. De twee meegeleverde kussens (voor de nek en onderrug) speelden een grote rol om onze verschillende zithoudingen comfortabel te maken. Het nekkussen kan alleen volledig worden gebruikt door mensen boven een bepaalde hoogte, omdat het te hoog zit voor iedereen onder de 1,65 meter.

Omdat de rugleuning vrij hard is, helpen de twee meegeleverde kussens bij het aanpassen van de ergonomie van de stoel aan de behoeften van de gebruiker. Optimale onderrugsteun moet echter zowel verticale als diepte aanpassingen mogelijk maken. Dit is vooral belangrijk als de gebruiker problemen heeft met de onderrug, een bepaald gewicht heeft of als een stoel door meer dan één persoon wordt gebruikt (niet tegelijkertijd). Om nog preciezer te zijn, moet de rugleuning op en neer kunnen schuiven, zodat de curve van de rugleuning in de ronding van je onderrug past. Momenteel is alleen het onderrugkussen vrij verstelbaar om je onderrug optimaal te ondersteunen.

review noblechairs epic gamestoel kopen

Op het gebied van koude en warme omgevingen, handhaaft de synthetische bekleding zijn temperatuur zonder enig ongemak te veroorzaken. We moeten hier echter benadrukken dat de temperatuur tijdens deze Noblechairs EPIC review nooit boven de 24 °C uitkwam, omdat we een eigen klimaatregeling hebben.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ons oordeel over de Noblechairs EPIC

Dagelijks brengen we talloze uren door in het kantoor, dus natuurlijk wordt een goede stoel altijd gewaardeerd. Als het gaat om het investeren van een groot bedrag aan dergelijke randapparatuur, dan moet niemand aarzelen om dat te doen, want comfort en gezondheid gaan voor alles. Het is beter om meer uit te geven aam een goede gamestoel dan aan een dure CPU of GPU, althans dat is onze mening. Een ergonomisch ontworpen stoel kan rugklachten helpen voorkomen of in ieder geval verlichten. Al met al is de EPIC gaming stoel erin geslaagd om al onze behoeften te voldoen.

Het comfort dat deze EPIC gamestoelen bieden is onbetwistbaar. Het hebben van een gaaf uitziende stoel zoals deze in de werk- of gameruimte kan je zeker een onderscheidend gevoel geven. De prachtige details, die misschien klein zijn, maar nog steeds opvallen, spelen een belangrijke rol bij de EPIC serie stoelen een van de mooiste stoelen voor zowel game- als kantoorgebruik te maken. Een perfect product bestaat echter niet en we liepen tijdens deze Noblechairs EPIC tegen verscheidene minpunten aan, welke we hieronder zullen delen.

De EPIC gamestoelen zijn niet ontworpen voor gebruikers met overgewicht vanwege het gewichtslimiet van 120 kg. Noblechairs moet ook meer aandacht besteden aan de deklaag van de armsteunen. Aangezien elk ander detail tot in de puntjes is verzorgd met een focus op kwaliteit, zien de armleuningen van PU er goedkoop uit vergeleken met de rest van de stoel, ondanks de kwaliteit nog steeds goed is. De rugleuning moet als onderdeel van het ergonomische ontwerp ook op en neer kunnen worden geschoven. Ook konden we het verkeerd uitgelijnde label in het midden niet waarderen, aangezien de kwaliteitscontrole dit had moeten zien. Bij zo’n dure stoel wil je dit soort problemen zeker niet zien opduiken.

Als je niet van de zwarte kleur houdt van de gamestoel die we tijdens deze Noblechairs EPIC review hadden, dan zijn er vijf andere modellen met verschillende kleurencombinaties om uit te kiezen. Ze kosten allemaal hetzelfde, dus de keuze is aan jezelf om een gewenste combinatie te kiezen. Vergeleken met de lederen editie van dit model (welke veel duurder is) zijn wij van mening dat de PU lederen versie de beste waarde voor het geld biedt. Tot slot willen we erop wijzen dat geld dat wordt uitgegeven aan randapparatuur dat gamen of zelfs werken comfortabeler maakt, zeker geen geldverspilling is en de gamestoelen van Noblechairs zouden zeker weten op je verlanglijstje moeten staan op dit gebied.

Vergelijk prijzen nu bij:

Tags:

Gamestoel .com
Logo