Secretlab Titan Evo 2022 Review

De Secretlab TITAN Evo is een reuzensprong ten opzichte van het 2020 model en de ultieme gamestoel voor je game-opstelling.

Secretlab heeft zijn naam gemaakt met het maken van premium gamestoelen voor gamers. De 2020 Omega en Titan stoelen waren een knaller, en dit jaar combineert het nieuwe 2022 model de beste eigenschappen van beide om een verbluffende update van het vorige model te brengen.

De nieuwe TITAN Evo is breder en comfortabeler en komt met coole nieuwe functies als CloudSwap armleuningen en een magnetisch kussen voor je hoofd. Hij heeft ook een ton verschillende stof- en lederkleuropties, en hoewel de prijs misschien wat veel is, zul je deze stoel voor een lange tijd hebben en geen spijt krijgen van je aankoop.

Vergelijk prijzen bij:

Secretlab Titan Evo Review Overzicht:

Heb je geen tijd om de volledige review te lezen? Geen zorgen, hier is een high-level overzicht van een paar dingen die we goed en niet goed vonden aan de Secretlab Titan Evo, na deze stoel gedurende meer dan een maand getest te hebben. Voor meer details en diepgaande gedachten over elk van de genoemde punten, lees hieronder verder. 

Wat we goed vonden
 • Grote upgrade ten opzichte van 2020
 • Zeer comfortabel en ondersteunend
 • Verbeterde bekledingsopties
 • Verbeterde lendensteun
 • Meerdere maatopties
Wat we minder vonden
 • Kostprijs
 • Armleuningen voelen nog steeds gammel aan
 • Magnetisch hoofdsteunkussen kan los aanvoelen

Specificaties en kenmerken

 • Verbeterde bekledingsopties
 • Secretlab Koudhardend Schuim
 • Volledig metalen 4D armleuningen
 • Kantelen en recline
 • Verstelbare lendensteun
 • Magnetisch Memory Foam Kussen

Vergelijk prijzen bij:

Onze inzichten & beoordeling

Laten we nu beginnen met onze eigenlijke beoordeling van de stoel. We splitsen de zaak op in een aantal hoofdcategorieën die je volgens mij moet overwegen als je de beste  gamestoel wilt kopen.

Voor wie al een oudere Secretlab Titan of Secretlab OMEGA stoel heeft, brengen we enkele verschillen met de nieuwe Titan Evo serie onder de aandacht, om je te helpen beslissen of een upgrade de moeite waard is, of dat je als nieuwe koper een paar centen wilt uitsparen door het oudere model te kopen.

Bouwkwaliteit

Secretlab TITAN Evo 2022 bouwkwaliteit

Bij de aankoop van een gamestoel is waarschijnlijk de belangrijkste factor om te overwegen de algemene bouwkwaliteit van de stoel. Als je meer dan € 400 in een stoel investeert, wil je er zeker van zijn dat hij van eersteklas materialen gemaakt is en goed in elkaar zit, zodat je er nog jaren plezier van hebt.

Wat de bouwkwaliteit betreft, heeft Secretlab naar onze mening altijd aan de top gestaan onder de gamestoelen. Je betaalt beslist een meerprijs in vergelijking met andere merken gamestoelen, maar we zijn ervan overtuigd dat de stoel je nog jaren zal bijstaan.

In tegenstelling tot de meeste goedkopere gamestoelen die je op Amazon vindt, gebruikt de Secretlab Titan Evo een dichter schuim, dat Secretlab hun Cold-Cure schuim noemt, en dat veel langer meegaat zonder door te zakken. Bovendien gebruiken de Secretlab stoelen hoogwaardige bekledingsmaterialen, die minder snel afbladderen of schilferen.

Afgezien daarvan is de stoel gewoon goed gebouwd. Alle onderdelen passen netjes en strak in elkaar zonder losse of gammele onderdelen, wat uiteindelijk op lange termijn voor de beste zitervaring zorgt. Er is een flinke hoeveelheid staal gebruikt in het frame en onderstel van de stoel, wat hem zwaar en duurzaam maakt. En hoewel er wat kunststof onderdelen gebruikt zijn voor de armsteunen en hendels, voelt niets goedkoop aan alsof het zal breken.

Over het geheel genomen vinden we dat Secretlab stoelen boven de rest uitsteken wat betreft de bouwkwaliteit van gamestoelen, en de nieuwe Titan Evo serie is daarop geen uitzondering.

Vergelijk prijzen bij:

Design

Secretlab TITAN Evo 2022 uitvoeringsmodellen

Een ander gebied waarop Secretlab stoelen volgens ons echt schitteren is het uiterlijk. Naar onze mening behoren Secretlab stoelen tot de best uitziende gamestoelen op de markt.

Ze hebben tientallen verschillende uitvoeringsmogelijkheden, wat betekent dat er voor elk wat wils is. Persoonlijk ben ik geen fan van het felle, flitsende “Gamer” uiterlijk en verkiezen we een stoel die er sjieker uitziet, omdat hij naar ons gevoel meer geschikt is voor productiviteit en gamen.

We kozen voor de NEO hybride kunstleer versie, die er volgens ons uitziet of hij in een hardcore spelopstelling of in een modern thuiskantoor past. De SoftWeave Plus en NAPAleer bekledingsopties doen ook goed hun best om een moderne, stijlvolle look te behouden zonder te veel over de top te gaan.

Ben je echter iemand die de voorkeur geeft aan een opzichtige gamer look, dan heeft Secretlab ook daar iets voor je. Secretlab biedt tientallen verschillende uitvoeringen voor de Secretlab Titan Evo, die gebaseerd zijn op populaire videospelletjes, eSports teams, en meer. Er zijn opties die geschikt zijn voor zo’n beetje alles. Als je iemand bent die je favoriete eSports team wil vertegenwoordigen, of een grote fan bent van een bepaald spel, dan zijn deze opties zeker iets waar je naar moet uitkijken.

Formaat opties

Secretlab Titan Evo formaat opties

Een van de meest welkome upgrades bij de nieuwe 2022 Titan Evo serie is de introductie van formaatopties. De Titan stoel uit de 2020 serie was er slechts in twee varianten; de gewone en de XL, die beide vrij groot waren.

Ben je een kleiner persoon, dan zou je moeten kiezen voor de Secretlab OMEGA stoel, die ontworpen is voor kleinere mensen maar verschillende belangrijke kenmerken opofferde, zoals de ingebouwde lendensteun en de open zitting.

Met de nieuwe Secretlab Titan Evo serie hebben ze dit aangepakt door een kleine, gewone, en XL versie te hebben om mensen van alle maten tegemoet te komen. Eindelijk kunnen ook kleinere personen genieten van de premium kenmerken van de Secretlab Titan. Dit leek een no-brainer en had al jaren geleden ingevoerd moeten zijn, maar nu is het eindelijk zover.

Vergelijk prijzen bij:

Ergonomie

Secretlab Titan Evo 2022 rugondersteuning

Als het op ergonomie aankomt, heeft Secretlab altijd een streepje voor gehad op andere race gamestoelen.

Met de nieuwe Titan Evo serie bracht Secretlab enkele broodnodige verbeteringen aan in de ergonomie ten opzichte van de stoelen uit de 2020 serie, vooral met de ingebouwde lendensteun.

De Titan Evo geeft je nu de mogelijkheid om de diepte en hoogte van de ingebouwde lendensteun in te stellen, wat een enorme upgrade is ten opzichte van het vorige model, waarvan je alleen de diepte kon instellen.

Combineer dit met het feit dat de Titan Evo in verschillende maatvoeringen wordt aangeboden, zodat je zeker een comfortabele zitpositie voor je specifieke voorkeuren zult kunnen vinden.

Een van onze grootste problemen met het oude model was dat, omdat de Titan iets te groot voor ons was, we de lendensteun nooit konden instellen op een manier die werkelijk comfortabel aanvoelde, omdat er geen hoogteverstelling was.

De Evo verhielp deze problemen en daardoor hebben we nog steeds het gevoel dat deze stoel verreweg de meest comfortabele race-stijl stoel is die we getest hebben.

Dat gezegd zijnde, zullen racestoelen in het algemeen nooit de ergonomie evenaren van een even dure ergonomische bureaustoel die speciaal bedoeld is om rechtop in te zitten. Ergonomische bureaustoelen passen meestal beter bij de natuurlijke kromming van je wervelkolom en bieden een grotere verscheidenheid aan instelmogelijkheden, wat beslist iets is om in gedachten te houden.

Wil je echter een veelzijdige gamestoel die vrij goed is voor rechtop zitten, maar je ook in staat stelt te loungen, met gekruiste benen te zitten, en helemaal achterover te leunen, dan is de Secretlab Titan waarschijnlijk de meest ergonomische ten opzichte van andere gamestoelen.

Zoals we al zeiden, zal een gamestoel meestal niet zoveel verstelmogelijkheden hebben als een speciale ergonomische bureaustoel, maar het is zeker een stap in de goede richting wat race-stoelen betreft.

Vergelijk prijzen bij:

Verstelbaarheid

Secretlab TITAN Evo 2022 kantelen

Laten we het nu eens hebben over enkele van de verstelmogelijkheden die de Secretlab Titan Evo te bieden heeft. In het algemeen durven we zeggen dat deze stoel alles biedt wat je van een premium gamestoel verwacht.

Zoals we al zeiden zal een gamestoel meestal niet zoveel verstelmogelijkheden hebben als een speciale ergonomische bureaustoel, maar het is zeker een stap in de goede richting wat race-stoelen betreft.

Armleuningverstelling

De Secretlab Titan Evo is voorzien van 4-D armleuningverstelling, wat tegenwoordig vrij standaard is bij de duurdere gamestoelen.

Je kunt ze naar boven en beneden verstellen, van links naar rechts, naar voren en naar achteren, en draaien, zodat je de vrijheid hebt de armleuningen in te stellen zoals je dat in de gegeven situatie wilt.

Als we aan het typen zijn, willen we ze meestal op gelijke hoogte met het bureau plaatsen om onze onderarmen te ondersteunen. Als we consolegames spelen met een controller, laten we er graag onze ellebogen op rusten. Als we gitaar spelen laten we ze graag zakken en schuiven ze uit de weg. Ongeacht de situatie vonden we dat de armsteunen gemakkelijk naar voorkeur versteld kunnen worden.

Bovendien zijn de verstelmechanismen soepel en stevig, wat geweldig is om te zien. Ons enige minpuntje is dat de armsteunen zelf nog wat gammel zijn.

Kantelen en terugzetten

Er is niet veel veranderd aan de kantel- en ligmechanismen in de Titan Evo. Dat gezegd hebbende, behoren ze nog steeds tot de beste die we in een gamestoel gezien hebben.

Met de kantel- en leunfunctie kun je bijna evenwijdig met de vloer liggen, wat ideaal is om te loungen, te rusten of zelfs te dutten. Zelf gebruiken we de rugleuning telkens als we achterover willen leunen en films willen kijken.

Je kunt het kantelen en achteroverleunen ook onafhankelijk van elkaar instellen met een hendel die het achteroverleunen regelt en een plastic lipje dat het kantelmechanisme vergrendelt en ontgrendelt. Je kunt ook de spanning van het kantelmechanisme regelen met een knop onder de stoel.

Ons enige kleine bezwaar hier is dat je de spanningsknop niet kunt verstellen terwijl je in de stoel zit, vanwege de plaats onder de zitting.

Afgezien daarvan hebben de kantel- en relaxfuncties van deze stoel naar ons gevoel een goede constructie en kunnen we er zeker van zijn dat we niet omvallen in onze stoel.

Comfort (Zitting, rugleuning, en armleuningen)

Secretlab TITAN Evo 2022 rugleuning

Laten we het nu eens hebben over hoe comfortabel de stoel is. We splitsen het comfort van de stoel gewoonlijk op in verschillende categorieën, waarmee je rekening moet houden als je de juiste stoel voor jezelf zoekt.

Zitcomfort

Zitcomfort is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij de keuze van een stoel, omdat hier het grootste deel van je gewicht op rust.

De zitting van de Secretlab Titan Evo gebruikt hetzelfde koudhardende schuim als het model van vorig jaar, dus het gevoel is vrij gelijkaardig. Net als bij het model van vorig jaar vonden we de zitting relatief stevig in vergelijking met de meeste andere gamestoelen die we geprobeerd hebben. Hij is steungevend, maar toch comfortabel. Verwacht alleen geen zacht, verzonken gevoel zoals je dat bij een traagschuim zitting zou krijgen.

Persoonlijk zouden we het prettig vinden als de Evo iets zachter was, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bedenk ook dat hoe stevig een stoel voor je aanvoelt, varieert op basis van je gewicht.

Een verandering van de Titan Evo ten opzichte van de 2020 serie is de eigenlijke vorm van de stoel. Voor het nieuwe model introduceerde Secretlab hun pebble seat ontwerp, dat in wezen een combinatie is van de oude Titan en OMEGA.

Hoewel de zitting nog steeds relatief open is, heeft ze toch lichte zijsteunen, zoals je die op de meeste race-stoelen vindt, hoewel lang niet zo uitgesproken.

Eerlijk gezegd waren we een beetje nerveus over dit nieuwe zitontwerp, want een van de beste verkoopargumenten van de Evo ten opzichte van de OMEGA was het open zitontwerp. Een open zitting maakt de zitting veel ruimer en maakt het mogelijk om met gekruiste benen te zitten. Daar staat tegenover dat het hebben van zij-bouten de beweging van je benen beperkt en je een veel knusser gevoel geeft.

In onze ervaring met de Titan Evo waren de zijbouten gelukkig helemaal geen probleem, omdat ze lang niet zo uitgesproken zijn als bij de OMEGA. Ook zijn ze zwaar opgevuld met koudhardend schuimmateriaal, in plaats van gemaakt te zijn van het metalen frame van de stoel, waardoor ze zacht zijn.

We ontdekten dat we nog steeds zonder problemen op deze stoel met de benen gekruist konden zitten, wat een groot voordeel is ten opzichte van de meeste race-stijl gamestoelen. Ook bij het zitten in de stoel geven de zijsteunen je wel een meer knus gevoel dan bij de vorige Titan, maar lang niet zo beperkend als bij de OMEGA door de zachte, gewatteerde zijsteunen.

Comfort in de rug

Een van de meest verbeterde aspecten van de nieuwe Titan Evo is het rugcomfort, en dat is te danken aan de vernieuwde lendensteun. Zoals eerder vermeld kun je bij de Secretlab Titan Evo nu de diepte en hoogte van de ingebouwde lendensteun instellen. Dit is een zeer welkome eigenschap, want je kunt hem nu goed instellen tot waar hij voor jou comfortabel aanvoelt, op basis van je specifieke lengte en voorkeuren.

Naar onze mening is Secretlab met de Titan de concurrentie altijd een stap voor geweest op het gebied van rugondersteuning, en deze nieuwere versie maakt de kloof alleen maar groter. De meeste merken gamestoelen kiezen voor een kussen met lendensteun, dat beduidend slechter is voor de rugsteun. Ben je iemand die gevoelig is voor rugpijn, dan krijgt de Secretlab Titan Evo beslist onze aanbeveling wat gamestoelen betreft.

Arm steun

Er is niet al te veel veranderd aan de eigenlijke armsteunen van de stoel op de Titan Evo. Wel werden magnetische, afneembare armsteunkussens toegevoegd. Dit is bedoeld om je in staat te stellen de armleuningkussens te verwisselen met kussens van ander materiaal dat Secretlab in de toekomst zal uitbrengen. We hebben pre-productie modellen gezien van gel armsteunkussens, maar we hebben nog niet de gelegenheid gehad ze uit te testen.

Afgezien daarvan zijn de armsteunen wat je van de meeste duurdere gamestoelen zou verwachten. Ze bieden 4D verstelbaarheid, wat geweldig is voor mensen die hun armleuningen graag in verschillende standen zetten voor verschillende taken. Over het geheel genomen zijn ze behoorlijk comfortabel, maar toch voelen ze een beetje gammel aan. Dit was een probleem dat we op onze vorige Secretlab Titan hadden, dus het is een beetje jammer het probleem hier weer op de Titan Evo te zien.

Comfort van de hoofdsteun

Voor de hoofdsteun gebruikt de Secretlab Titan Evo een kussen van traagschuim, dat van hetzelfde materiaal is als de vorige modellen. Het grote verschil is dat het nu magnetisch aan de stoel vastzit in plaats van met een elastische band.

Daardoor kun je het kussen gemakkelijk in elke stand zetten, of je nu je hoofd wilt ondersteunen of de achterkant van je nek wilt wiegen.

Het is een coole nieuwe nieuwigheid en maakt dat de stoel er ook een stuk beter uitziet. Ik waardeer het dat Secretlab voortdurend probeert te vernieuwen in zijn stoelen. Ons bezwaar tegen deze functies is echter dat we de magneten niet sterk genoeg vonden.
Bij het verplaatsen van de stoel merkten we vaak dat het kussen eraf viel, wat na verloop van tijd vervelend kan worden. Het is beslist geen deal-breaker, maar niettemin iets om onder de aandacht te brengen.

Vergelijk prijzen bij:

Conclusie Secretlab Titan Evo Review

Als het om race-stijl gamestoelen gaat, vinden we eerlijk gezegd dat Secretlab aan de top blijft met zijn nieuwe Secretlab Titan Evo. Hij voegde een ton aan welgekomen functies toe, waaronder een verbeterde verstelbare lendensteun, verschillende maat-opties, en een magnetisch hoofdsteunkussen. Als je het beste van het beste zoekt op het gebied van gamestoelen, en bereid bent er een meerprijs voor te betalen, dan raden we je beslist de nieuwe Secretlab Titan Evo aan boven zowat elke andere gamestoel op de markt.

9.8Expert Score
Een elite gamestoel met een bijpassend prijskaartje

De Secretlab Titan is een eersteklas gamestoel die een uitmuntende bouwkwaliteit biedt, verstelbaarheid, comfort, verschillende uitvoeringsmogelijkheden, en meerdere maatmogelijkheden.

Pro
 • Grote upgrade ten opzichte van 2020
 • Zeer comfortabel en ondersteunend
 • Verbeterde bekledingsopties
 • Verbeterde lendensteun
 • Meerdere maatopties
Min
 • Kostprijs
 • Armleuningen voelen nog steeds gammel aan
 • Magnetisch hoofdsteunkussen kan los aanvoelen

Veelgestelde vragen

Is de Secretlab Titan goed?

Secretlab handhaaft zijn positie als een van de beste gamestoel merken die er zijn, terwijl de Titan Evo 2022 het vlaggenschip is. Hij is stabiel, duurzaam, en comfortabel, waardoor hij voor elk doel geschikt is – vooral voor gamen.

Is Secretlab Titan of Omega beter?

De nieuwe uitvoering is in wezen het beste van beide werelden. Hij neemt wat goed is van de vorige Titans en de Omega lijn en levert een nieuwe en verbeterde versie. Met dat in gedachten is de Evo 2022 de betere keuze dan een Omega.

Hij is wel € 100 duurder. Maar het is het zeker waard.

Is de Secretlab Titan goed voor je lichaamshouding?

Absoluut, deze Secretlab gamestoel is gebouwd om ergonomisch te zijn. Zijn kuipontwerp zet je hele lichaam vast, en hij laat eindeloos veel verstelmogelijkheden toe. Het feit dat hij in verschillende maten verkrijgbaar is versterkt de voordelen voor je lichaamshouding nog meer.

Is de Secretlab Titan duurzaam?

Ja, de nieuwe Evo 2022 is de duurzaamste van de Secretlab stoelen tot nu toe en zit aantoonbaar dicht bij de top van de hele gamestoelen industrie. Bekijk de volledige Secret Lab gamestoel beoordeling hierboven voor meer details.

Zijn Secretlab stoelen comfortabel?

Ja, de Secretlab gamestoelen behoren tot de meest comfortabele op de markt. Ze zitten boordevol bekleding maar zijn stevig genoeg om je houding te ondersteunen zonder het gevreesde wegzakkende of wegglijdende gevoel. Bovendien zijn er keuzemogelijkheden voor verschillende maten en soorten bekleding. Extra’s zoals hoofd- en lendenkussens verhogen het comfortniveau alleen maar.

Gamestoel .com
Logo