Sennheiser GSP 300 review

Van het gedegen Duitse topmerk Sennheiser mag je excellente producten verwachten. De Sennheiser GSP 300 voldoet hieraan. Het levert een exclusieve sound voor gamers met een hoge kwaliteit akoestiek. Daarnaast zijn de zeer comfortabele oorkussens van traagschuim van hoge standaard. De microfoon heeft ruisonderdrukking en beperkt het achtergrondgeluid tot het minimum. Dit is een solide en gedegen headset, een zeer aantrekkelijke optie voor gamers, zoals blijken zal in deze Sennheiser GSP 300 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Intensief

sennheiser-gsp-300-gaming-headset-reviewAudio maakt de beleving intensief, dat weet Sennheiser al jaren. Het is niet voor niets dat dit merk al decennialang in de top 5 van beste audioproducten van de wereld staat. Het levert audio-apparaten en producten voor professionals, artiesten, technici en reguliere gebruikers. De GSP 300 maakt gebruik van de innovatieve akoestische technologie. Hierdoor worden games enerverend, doordat het geluid van hoge kwaliteit is. Games worden zo realistischer en zintuigen worden aangescherpt dankzij de verhoogde basgeluiden. Dit ten voordele van de ervaring van het spel. Het fris ontwerp, de perfecte pasvorm en de eenvoudige instellingen zorgen dat jij moeiteloos lange sessies ongestoord kan gamen. Met een Sennheiser heb je dus altijd een kwalitatief audioproduct in handen.

 

Specialisatie

Sennheiser zet zich nu ook volop in op de game-industrie. Haarscherp geluid met een gedegen design lijkt op papier goed samen te gaan. Ook de combinatie met de microfoon en de volume controle maken dat deze headset alle eigenschappen van een gedroomd audioproduct hebben. Ook de gunstige aanschafprijs maakt de koop des te aantrekkelijker. De headset presteert: het levert hoge kwaliteit audio, maar de audio doet soms wat zwaarlijvig aan. Het is een vette sound, waar je van moet houden. Het design van Sennheiser is altijd sober geweest, minimalistisch. Zodoende wordt er geen ruimte gebruikt en is het een tijdloos product. De GSP 300 kent een trendy uitvoering. Het heeft een blauwe padding en een onbuigzame microfoon.

sennheiser-gsp-300Toch heeft de headset een eenvoudige uitstraling. Het heeft een praktisch karakter en oogt ongedwongen. Het is niet echt een fashion-statement die je maakt, dus qua design kan het niet echt misgaan. Je plugt een kabel voor de hoofdtelefoon en een kabel voor de microfoon in en je bent klaar om te spelen. Het is ook mogelijk de kabels in een adapter te plaatsen voor een single connectie, bijvoorbeeld een console of een smartphone. Hoogtepunt van de GSP 300 is het draagcomfort. De padding is fris, ademt en is zacht. Het kent geen drukkende sensatie en irriteert zelfs niet na uren gebruik. De Sennheiser GSP 300 is dus een aantrekkelijke headset dankzij het draagcomfort. De sound is soms wat vet, maar het is een praktisch model dat geschikt is voor diverse toepassingen.

 

Prestatie

Het is een rijk, helder geluid, bij elk type games. Een prestatie die ideaal is voor gamers dus. Soms is de audio niet verstelbaar per spel. Een cinematografisch spel kent een andere audio-instelling dan een eenvoudige shoot-em-up. De GSP 300 heeft hier nog geen oplossing voor. Echter is het wel een headset geschikt voor ieder spelgenre. De balans tussen muziek, stemmen en geluidseffecten is namelijk voldoende uitgebalanceerd. Voor deze prijsklasse is het onmogelijk een fijn afgestelde headset te verwachten die perfect aan elke eis voldoet, maar de prestatie en het comfort van de GSP 300 zijn zeer overtuigend. Ook bij muziek klinkt er genoeg diepte. Er is een helder onderscheid tussen treble- en bass-frequenties en elk instrument of elke stem kennen een duidelijk accent in het totaalgeluid.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Microfoon en aansluiting

sennheiser-gsp-300-microfoonDeze headset heeft geen USB connectie en geen software. In die zin heeft het dus ook niet veel aanvullingen of speciale opties. de 3,5 mm kabel zorgt voor de connectie met het audiosysteem. De microfoon is goed. Er is weinig achtergrondgeluid en de microfoon brengt de stem helder over. Uiteraard dient de microfoon wel in de dichte nabijheid van je mond te worden ingesteld.

 

Voordelen en nadelen

Moet ik de Sennheiser GSP 300 kopen? De Sennheiser GSP 300 kopen is aanbevolen wanneer je een praktische headset verlangt die een degelijk geluid produceert.

De voordelen:

  • Het levert een solide sound voor elk type audio en in elk gamegenre.
  • hoog draagcomfort, niet onbelangrijk voor doorgewinterde gamers.
  • prima prestaties, ondanks zijn eenvoud.
  • de GSP 300 is duurzaam en robuust, zoals alle producten van dit merk.
  • het is een betrouwbare headset mede dankzij de hoogwaardige materialen en het constante testen van Sennheiser.
  • 2-jarige garantie.

Enige nadelen:

  • de sound is vet, met een stevige laag aan bass-frequenties
  • het design is eenvoudig, niet trendy
  • de microfoon is minder flexibel

 

Conclusie Sennheiser GSP 300 review

Sennheiser levert met deze headset audioplezier zonder zorgen. De GSP 300 is een sterke uitvoering headset die verenigbaar is met vele platforms, zoals PC’s, Mac’s, tablets en consoles. De headset is simpel aan te sluiten en levert een hoge kwaliteit audio. De microfoon werkt naar behoren en is zeer geschikt voor games. Het sterkste punt is het draagcomfort, die het mogelijk maakt om urenlang te genieten van de game-belevenissen. Met deze betrouwbare en duurzame optie geniet je van een product dat solide presteert bij veelzijdige audio.

Vergelijk prijzen nu bij:

Advertisement

Gamestoel .com
Logo