Trust GXT 322 review

Ga je de Trust GXT 322 kopen? Lees dan snel onze review.

Er zijn een aantal geweldige gaming headsets voor zowel de pc als console. Veel van deze hebben echter ook een prijs waarvoor je je bankrekening moet plunderen. Luxe functies gaan gepaard met een passende prijs, wat sommige personen soms af kan schrikken. Als je een beperkter budget hebt, dan zijn er echter nog genoeg goede headsets te vinden. We hebben onlangs de Trust GXT 322 uitgetest en alhoewel zijn look niet bepaald creatief is, is dit wel een solide gaming headset voor een goede prijs. In deze Trust GXT 322 review zullen we hem onder de loep nemen.

trust gaming headset trust gxt 322 review

 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Trust GXT 322

Positief

  • Lichtgewicht
  • Beschikbaar in vier uitvoeringen (waaronder een in onze ogen mooie camo-uitvoering)
  • Geschikt voor pc, Xbox, PS4 en Nintendo Switch
  • Korte kabel perfect voor gebruik met controllers

Negatief

  • Vrij groot
  • Microfoon is niet afneembaar
  • Stof op de oorschelpen kan na lange sessies ongemakkelijk beginnen te worden

Belangrijkste kenmerken

 

Wat we fijn vonden aan de Trust GXT 322

De prijs is het eerste wat geweldig is aan deze gaming headset, want voor rond de €35 kan je hem al in huis halen. De prijzen van de verschillende uitvoeringen kunnen een beetje uiteenlopen, maar het verschil is niet groot.

Vergelijk prijzen nu bij:

Dit is een zogenaamde ‘closed-back’ (gesloten) headset met een vrij traditioneel ontwerp, maar als je iets wilt dat meer schreeuwerig is, dan heb je ook de keuze uit een camo-uitvoering. Je krijgt een eenvoudig scrollwiel voor het volume en een schakelaar om de microfoon te dempen, welke beide op de linker oorschelp zitten. De microfoon kan niet verwijderd worden, maar kan wel uit de weg worden geklapt als hij niet in gebruik is en is flexibel genoeg om hem goed voor je mond te plaatsen.

gaming headset review trust gxt 322

De headset zelf is echt licht en redelijk comfortabel. De vulling op de oorschelpen is dik en zacht en geeft je een goede pasvorm rond je oren. Het is een traditioneel ontwerp met een eenvoudige verticale aanpassing aan beide kanten van de headset.

De GXT 322 is universeel en ondersteunt de Xbox One, pc, PS4 en Nintendo Switch. Voor de console sluit je de headset met de 3,5 mm kabel aan op de controller, terwijl je voor de pc de meegeleverde splitterkabel gebruikt voor de aparte microfooningang en hoofdtelefoonuitgang. Op de Xbox One betekent dit in ieder geval dat je de ingebouwde audiomixer kunt gebruiken om je game- en chatbalans te regelen.

De bijgevoegde 3,5 mm kabel is ook vrij kort, dus als je aangesloten bent op een controller hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel draait of in de knoop raakt. Hij geeft je precies genoeg lengte om de controller comfortabel vast te houden zonder aan de headset te trekken.review trust gxt 322 gaming headset

Geluidskwaliteit is basis, maar van goede kwaliteit. Er is hier geen ondersteuning voor virtueel surroundgeluid, maar er is wel een sterke bas om die explosies te voelen en een behoorlijk helder geluid met voldoende detail. De microfoon klinkt niet zo goed en heeft geen ruisonderdrukking, maar is prima voor de chat.

 

Wat we niet fijn vonden aan de Trust GXT 322 

Deze headset van Trust is groot. Gelukkig is hij volledig van plastic gemaakt en niet erg zwaar, maar je zal waarschijnlijk eerst goed na moeten denken of je hem in je rugzak wilt doen om mee te nemen (niet alleen om de afmetingen, maar ook de plastic constructie die niet een hoop misbruik zal kunnen weerstaan). Je kan hem ook niet in elkaar vouwen.

trust gxt 322 gaming headset review

De microfoon is ook permanent bevestigd aan de headset, waardoor de kans klein is dat je hem zal gebruiken als normale koptelefoon. Muziek klinkt prima, maar persoonlijk zouden we nooit de deur uitgaan met een koptelefoon die een vaste microfoon heeft.

review trust gxt 322 gaming headset gamestoel

Het grootste minpunt heeft betrekking op de stof van de hoofdband en oorschelpen. Dit heeft een ietwat ruwe textuur, niet zacht zoals velours of kunstleer. Na een lange sessie kan het erg irriterend worden voor de huid. Als je van plan bent om een tijdje te spelen, las dan af en toe een pauze in om je hoofd een beetje rust te geven (wat sowieso een goed idee is tijdens het gamen, ongeacht of je een gaming headset gebruikt of niet).

 

Conclusie van de Trust GXT 322

Als je op zoek bent naar een budgetheadset met een goede kwaliteit, dan kunnen we de Trust GXT 322 zonder problemen aanbevelen, zolang je bereid bent om af en toe een pauze in te lassen om irritatie van je huid te voorkomen.

De keuze van de stof is echt het enige grote minpunt, want voor de prijs is deze gaming headset echt goed. Het geluid heeft een goede kwaliteit en biedt voldoende volume, de kabel raakt niet in de knoop en voor iedere persoonlijkheid is er wel een uitvoering beschikbaar (van schreeuwerig tot discreet). Het was fijn geweest als je de microfoon kon verwijderen, maar gezien de kwaliteit van de rest kunnen we dit door de vingers zien. Dit is een gaming headset zonder poespas, precies waar veel gamers naar zullen zoeken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gamestoel .com
Logo