Trust GXT 707 review

De Trust GXT 707 kopen?

Trust is geen onbekende in de wereld van gamingapparatuur. Het bedrijf maakt al jaren gaming headsets, toetsenborden en muizen. Op het gebied van gamestoelen is het bedrijf nog niet zo groot. Maar daar hopen ze verandering in te brengen met een aantal GXT gamingstoelen.

Wij kregen de kans om de Trust GXT 707 te proberen om te zien wat Trust ervan heeft gemaakt. Dus hoe doet Trust het op het gebied van gamestoelen? Lees verder en wij geven je het antwoord in deze Trust GXT 707 review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Trust GXT 707

Positief

 • Algehele bouwkwaliteit
 • Zachte PU-bekleding
 • 360° verstelbaar
 • Aanpasbare afmetingen
 • Stalen frame
 • Schommelfunctie

Negatief

 • Wieltjes rollen niet erg soepel
 • Armleuning is alleen verticaal te verstellen
 • Armsteunen zakken bij te veel druk omlaag
 • De gebruiksaanwijziging voor in elkaar zetten had beter gekunt
 • De stoel is bijna niet alleen in elkaar te zetten

 

Eigenschappen

 • Afmetingen: 1260 – 1340 x 740 x 660 mm 
 • Gewicht stoel: 20.5 kg
 • Maximale gewicht: 150 kg
 • Minimale en maximale lengte gebruiker: 155-195cm
 • Armsteunen in hoogte verstelbaar
 • Rugvlak 90˚-180˚ te kantelen
 • Zitvlak kantelbaar en mogelijkheid om vast te zetten
 • Aanpasbare kussens
 • Metalenframe is robuust en stevig
 • 2 jaar fabrieksgarantie

 

Ontwerp

De Trust GXT 707 die we tijdens deze review zullen bespreken, is beschikbaar in 3 uitvoeringen; er is een zwart/grijs versie, een zwart/blauw uitvoering en je kunt hem in zwart/rood krijgen.

Trust GXT 707 review

Direct prijzen vergelijken:

Voor deze Trust GXT 707 review hebben wij de zwart met grijze stoel gekregen. De stoel ziet er goed uit maar is niet erg origineel qua ontwerp en wijkt dus ook niet erg af van de standaard gamestoel ontwerpen. Het lijkt alsof Trust heeft gekeken naar de populairste kleuren voor gamestoelen en de GXT 707 daarop heeft afgestemd. Het mooie van deze zwart/grijs versie is dat hij ook een redelijk zakelijke uitstraling heeft, wat hem voor meer mensen geschikt maakt los van gamers. Gamestoelen zitten nu eenmaal vaak beter dan gewone bureaustoelen, dus als je voor je werk de hele dag achter een bureau zit, waarom dan niet een gamestoel kopen.

gamestoel trust gxt 707 resto review

Trust heeft voor deze gamestoel naar de concurrentie gekeken. Het is bijna alsof alle gamestoelen zo’n beetje hetzelfde ontwerp hebben. Zo is er bij de Trust GXT 707 een diamantenpatroon over de stoel getrokken en worden de kleuren speels over de gamestoel verspreid. Verder zijn er de bekende rug- en nekkussens voor extra ondersteuning. Deze zijn gemaakt van schuim en voelen stevig maar toch ook zacht aan. De kussens kunnen omlaag en omhoog versteld worden of helemaal er vanaf gehaald worden.

De stoel heeft een metalen frame en de voering is gemaakt met PU leer en een elastische stof. Hij heeft een vijfspaaks onderstel waarvan de wielen zijn gemaakt van zwarte nylon. Daarnaast zijn de armsteunen gemaakt van plastic alhoewel dit er niet direct goedkoop uitziet.

trust gxt 707 gamestoel

Onze eerste indruk was (nadat we de stoel in elkaar hadden gezet) dat hij lekker comfortabel zit. De stoel is ideaal voor mensen tussen de 175cm en 190cm. Voor langere mensen kunnen we stoel niet aanbevelen omdat je rug dan een beetje krom komt te zitten.


Gebruik

In dit gedeelte van de Trust GXT 707 review gaan we in op het gebruik van de stoel. Allereerst delen we onze ervaring met het in elkaar zetten van de stoel.

Het in elkaar zetten van de stoel bleek geen gemakkelijke klus. We zijn er ruim een uur mee bezig geweest en dat was omdat we het samen hebben gedaan. Alleen is het erg moeilijk om de stoel in elkaar te zetten omdat je de delen aan elkaar moet schroeven.

trust gxt 707 resto

Eenmaal dat de stoel in elkaar gezet was, konden we direct het comfort van de stoel ervaren. We hebben de stoel ongeveer 2 weken kunnen proberen. Tijdens deze weken hebben we gemiddeld 4 uur per dag op de stoel gezeten. De stoel is verrassend comfortabel, wat met name door het rugkussen komt, die is in hoogte verstelbaar en kun je precies zo zetten dat je rug de optimale ondersteuning heeft.

De wieltjes vallen tegen, op parket waarop wij de stoel hadden staan, rollen we wieltjes maar moeizaam. Op tapijt of andere stof zal het waarschijnlijk nog moeilijker gaan. De stoel is met ruim 20 kilo ook redelijk zwaar, wat de mobiliteit niet direct ten goede komt. Voor de prijs zou je betere wieltjes mogen verwachten, maar dit is niet zo heel belangrijk als je de stoel op een vaste plek hebt staan.

trust gxt 707 review

De rugleuning is 90 graden te kantelen. Alhoewel we dit maximaal voor de helft deden kan het voor mensen met een hoog scherm wel van toegevoegde waarde zijn. Hierbij moet je alleen opletten dat je niet omkiept als je te veel naar achter leunt. Als je namelijk wat zwaarder bent zal de stoel omvallen.

Het hoofd/nekkussentje hebben wij eigenlijk na de eerste dag er definitief af gehaald omdat deze steeds maar naar beneden gleed. Dit werd een beetje vervelend dus toen hebben we hem er maar af gehaald. Het rugkussen biedt wel de juiste ondersteuning en maakt de stoel erg comfortabel. Het vult het gat dat je bij normale bureaustoelen bij je onderrug hebt op.

Bij het gebruik willen de armsteunen nog weleens een beetje bewegen. Deze zijn niet zo solide als je zou verwachten, maar dit is enkel als je zelf veel in de stoel beweegt.

gamestoel trust gxt 707

Wat misschien wel het groote pluspunt van de stoel is, is dat je het gevoel hebt er in te “verdwijnen”, je word zowat een met de stoel wat een zeer goed gevoel geeft. De stoel is daarnaast op meerdere plekken open te maken met een rits om zo bij de kussens te kunnen komen.

Alles bij elkaar vinden we het een goede comfortabele stoel voor een goede prijs. De stoel is te krijgen tussen de 150 en 200 euro (afhankelijk van de kleur en winkel natuurlijk). Voor een dergelijke comfortabele stoel is dat geen geld, al vragen we ons wel af hoe de stoel het op langere termijn bij intensief gebruik zal doen


Conclusie van de Trust GXT 707gamestoel trust gxt 707 review

We zullen eerlijk zijn; wij hadden niet verwacht dat Trust in staat zou zijn zo’n goede en comfortabele stoel te maken. We zijn positief verrast door Trust en met name omdat ze een betaalbare stoel hebben weten te maken met een goede uistraling.

Voor de prijs van deze stoel zouden wij hem zeker niet laten staan en we kunnen hem dan ook aan iedere gamer aanbevelen. Tuurlijk, er zijn betere stoelen, maar doorgaans betaal je daar ook 200 tot 300 euro meer voor.

De Trust GXT 707 is wat prijs-kwaliteit betreft een van de beste.

We hopen dat je hebt genoten van deze Trust GXT 707 review. Laat ons weten wat jij van deze gamestoel vindt!

Direct prijzen vergelijken:

Tags:

Gamestoel .com
Logo