AKRacing stoel kopen review

Oké er is dus DXRacer en NeedForSeat, maar we hebben er nooit aan getwijfeld dat DXRacer één van de beste gamestoel fabrikanten is. Maar dit veranderde in 2014. Aan het einde van 2014 werd op de Gamescom, één van de grootste gamebeurzen ter wereld, de AKRacing stoel gepresenteerd. Iedereen was aangenaam verrast hoe goed deze gamestoelen waren. Mensen gaven aan dat ze direct comfortabel zaten en het was duidelijk dat DXRacer een sterke concurrent erbij had.

AKRacing is een jong merk dat opgericht is in Europa. Sinds de Gamescom beurs werd het merk steeds populairder, vooral in Duitsland, maar ook in veel andere landen. AKRacing werkt samen met verscheidene grote namen in de game wereld en dan wordt je uiteraard wel opgemerkt.

Als je nu afvraagt: Wat is beter, een DXRacer of een AKRacing stoel kopen? Dan kunnen we je vertellen dat we dit in een ander artikel uit zullen zoeken. Vandaag gaan we de AKRacing Pyro testen.

Vergelijk prijzen bij:

 

De AKRacing stoel Pyro op papier

Voordat we AKRacing stoel uit gaan testen zullen we eerst de technische eigenschappen voor je op een rijtje zetten. Deze zien er veelbelovend uit nietwaar?

 • AKRacing stoel kopen reviewAKRacing Pyro AK-6011
 • Bedekt met PU-leer
 • Zitgedeelte 36,5 x 56 cm
 • Gebruikerslengte: 170 tot 200 cm
 • Maximale gebruikersgewicht: 180 kg
 • Traploze hydraulische unit
 • 180 graden kantelbaar
 • Aanpasbare armleuningen
 • 12 graden schommeling
 • Robuust metalen frame
 • Voldoet aan EN 1335-1 en EN 1335-2
 • Incl. kussen voor de onderrug en hoofdsteun

Wij zijn persoonlijk meer van ademende textiel bekleding, aangezien dit wat beter is voor personen die veel zweten. Maar laten we eens verder kijken.

 

Uitpakken en in elkaar zetten

AKRacing stoel kopenDe doos weegt ongeveer 30 kilo en bevat de rugsteun, het voetstuk met de hydraulische unit, het zitgedeelte, armsteunen en ook een setje gereedschappen en handschoenen. De schroeven waren al lichtjes in de bijbehorende gaatjes gedaan, wat erg handig was. Onze eerste indruk is erg positief.

In ongeveer 30 minuten hadden we alles stevig vastgeschroefd en de splinternieuwe AKRacing Pyro gamestoel stond voor ons. Alle onderdelen en materialen zien er zeer waardevol uit, wat een goed teken is, want je betaald zo’n €259 voor deze AKRacing stoel. Laten we nu de gamestoel nu eens uittesten.

Vergelijk prijzen bij:

 

Uittesten

De kussens zien er erg comfortabel, maar ook erg duurzaam uit, wat een belangrijke factor is. Elk onderdeel, de rugsteun, armsteunen en zithoogte is erg makkelijk aan te passen, dus iedereen die tussen de 170 en 200 cm is zou een perfecte instelling voor zijn of haar lengte moeten kunnen vinden.

AKRacing stoel kopen reviewLaten we het nu eens over gewicht hebben. De AKRacing Pyro is geschikt voor personen tot 180 kg, wat een hoop is! Dus vooral als je wat zwaarder bent, dan is de AKRacing stoel kopen mogelijk een erg goede keuze voor jou.

Het eerste wat je opmerkt wanneer je op deze gamestoel gaat zitten, is de zachte maar sterke veren die je gewicht dragen. Vervolgens voel je dat de rugsteun langzaam achterover kantelt, wat ook erg comfortabel voelt. Daarnaast draaien de wielen ook erg soepel en stil en ze lijken erg vloer vriendelijk.

Tot nu toe doet de AKRacing stoel ons erg veel aan onze DXRacer stoel review denken en dat is zeker weten erg positief!

 

De stresstest

Je kan pas echt zien of een gamestoel goed is door hem uit te testen, dus daarom gingen we de AKRacing stoel een week uitproberen tijdens ons werk. Tijdens een normale werkdag zitten we al snel 8 uur of meer.

Om een lang verhaal kort te maken: De AKRacing stoel was fantastisch en zeker weten niet minder dan de DXRacer. Zelfs na 6, 8 of 10 uren zitten hadden we nog steeds enorm veel energie en voelde totaal geen vermoeidheid en dat is precies het verschil van een goede gamestoel. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen dat een kwalitatieve gamestoel vele malen beter is dan een spotgoedkope bureaustoel.

 

DXRacer of AKRacing stoel?

Zoals eerder gezegd zullen we dit in een ander artikel uitgebreider behandelen, maar we zullen je het meest belangrijke advies geven en in principe alles dat je moet weten je om de juiste gamestoel uit te kiezen.

Zoek een gamestoel die bij je afmetingen past! Als je dat hebt gedaan, dan hoef je alleen maar de stijl en de kleur uit te kiezen. Dat is alles, want op het gebied van kwaliteit is er zo goed als geen verschil tussen DXRacer en AKRacing.

 

Conclusie AKRacing stoel kopen review

Geweldig bedrijf, geweldig product. Wij raden zeker aan om een AKRacing stoel te kopen. Dus als je op zoek bent naar de beste gamestoel die beschikbaar is, dan kan je in principe ook de AKRacing stoel kopen, omdat deze stoelen net zo goed zijn als die van DXRacer.

Alle voordelen van de AKRacing stoel in één oogopslag:

 • Geweldige kwaliteit
 • Geweldige stijlen met veel variëteit
 • Erg stevig
 • Vloer vriendelijk
 • Past bij bijna elke lichaamsafmeting
 • Net zo goed als de DXRacer stoelen

Vergelijk prijzen bij:

Gamestoel .com
Logo