Beste game muis kopen? Onze TOP 5.

Alhoewel een game muis niet een essentiële gaming tool is, kunnen je prestaties en plezier in een game flink verbeteren. Voordat je een game muis kopen gaat, zou je moeten bepalen welke features je nodig hebt. Dit verandert afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en sommige game genres hebben mogelijk andere features of knoppen nodig dan andere. Sommige gamers geven de voorkeur aan een muis met een rubberen afwerking, terwijl andere mogelijk een glanzende afwerking mooier vinden. Je zou ook moeten weten wat de meest populaire merken zijn die zich specialiseren in gaming hardware, aangezien deze bedrijven mogelijk producten creëren met betere software en verstelbare features. Je kan zowel een game muis kopen in je lokale winkel als online.

Onze Game Muis TOP 5:

RangGame muis
1Razer Mamba
2Logitech G502 Proteus Spectrum
3Razer Deathadder V2
4Steelseries Sensei Raw
5SteelSeries Rival 300

 

Belangrijke features waar je op moet letten wanneer je een game muis kopen gaat

De speelstijl van elke gamer is verschillend en de beste game muis kopen hangt grotendeels af van de persoonlijke voorkeuren en vereisten.

 

Gevoeligheid

Tot een bepaald punt is een hogere gevoeligheid beter (wat weergegeven wordt met DPI of CPI). DPI refereert aan dots per inch, terwijl CPI refereert aan characters per inch. Een hogere gevoeligheid betekent dat je de muis minder hoeft te bewegen om de cursor een bepaalde hoeveelheid op het scherm te verplaatsen. Dit is vooral handig bij snelle schiet en ren games of wanneer je een erg grote monitor hebt. Een lagere DPI is beter wanneer je een precieze controle moet hebben, zoals bij FPS games.

Een hoge gevoeligheid (5.000 DPI of hoger) vereist een erg vaste hand en maakt de muis onpraktisch voor gebruik met desktop applicaties. Dit kan je makkelijk oplossen door voor een muis te kiezen waarvan je de gevoeligheid aan kan passen. Deze feature maakt het mogelijk om via sneltoetsen op het toetsenbord of de muis tussen verschillende gevoeligheidsinstellingen te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld schakelen tussen volledige gevoeligheid wanneer je aan het gamen bent en dit lager zetten wanneer je met applicaties werkt. Standaard optische muizen hebben vaak een vaste DPI van 800, terwijl de DPI instellingen op een game muis kan variëren tussen 100 en 8.200.

Beste Game Muis Kopen

 

Programmeerbare knoppen

Een game muis met programmeerbare knoppen geeft je de mogelijkheid om deze te koppelen aan specifieke functies of acties (een macro uitvoeren). Het drukken op de knop van een muis vervangt een toetsaanslag of meerdere toetsaanslagen. Deze functie maakt een makkelijkere gameplay mogelijk en veel gebruikers vinden dat meer knoppen beter zijn. De meeste fabrikanten tellen de linker-, rechter- en middelste muisknop als programmeerbare knoppen. Alhoewel je ze aan kan passen, wordt dit bijna nooit gedaan, dus deze knoppen zou je van het totaal af moeten trekken. Hetzelfde geldt voor tweehandige muizen die aan beide kanten duimknoppen hebben. De knoppen aan de tegenovergestelde kant van de duim van de gebruiker zijn nutteloos en zou je van het totaal af moeten trekken.

 

Acceleratie

Acceleratie wordt uitgedrukt in G krachten. Eén G is gelijk aan 9,8 meter per seconde. Deze feature beïnvloedt de vaardigheid van de muis om zo snel te bewegen als de gebruiker de muis beweegt. Een hoge acceleratie wordt vaak gebruikt met lage tot medium DPI instellingen om een hoge accuraatheid en snelheid te bieden wanneer dat nodig is. Bijna alle game muizen accelereren sneller dan hoe snel een persoon de muis kan bewegen, dus een supersnelle acceleratie is onnodig wanneer je een game muis kopen gaat.

 

Sensors

Optische sensors beginnen overbodig te worden bij game muizen en worden vervangen door laser sensors. De laatste zijn accurater en hebben snellere reactietijden.

 

Polling rate

Een polling rate van een game muis refereert aan hoe vaak de muis input zoekt en rapporteert. Hoe hoger de polling rate, hoe vaker de muis naar input zoekt en hoe beter de muis dus reageert. De polling rate wordt gemeten in Hertz (Hz). Een normale muis heeft over het algemeen een polling rate van 125 Hz. Dit betekent dat de muis 125 keer per seconde naar input zoekt. Game muizen hebben vaak een polling rate van 250, 500 of 1.000 Hz. Een hogere polling rate zal ervoor zorgen dat de batterij van een draadloze muis sneller leeg raakt.

 

Profielen

Het overgrote deel van de gaming muizen slaan configuraties op in profielen. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om snel en makkelijk tussen profielen te wisselen wanneer ze een andere soort game gaan spelen. Deze informatie wordt over het algemeen opgeslagen in het onboard geheugen van de muis, waardoor gebruikers de muis op verschillende computers kunnen gebruiken zonder dat daar drivers of software voor geïnstalleerd hoeft te worden.

Mooiste Game Muis Kopen

 

Connectiviteit

Net als een standaard muis kan je wanneer je een game muis kopen gaat kiezen tussen bedraad of draadloos. De eerste draadloze muizen hadden vaak een hoop lag, maar de draadloze technologie is vandaag de dag zo ver gekomen dat dit niet meer een probleem is. De meeste draadloze game muizen kan je ook met draad verbinden terwijl de batterij aan het opladen is.

 

Belichting

De meeste game muizen hebben gloeiende of knipperende gekleurde lichten die alleen maar om esthetische redenen toe zijn gevoegd. Sommige gamers vinden dit mooi, terwijl anderen het mogelijk afleidend vinden. Belichting is een persoonlijke voorkeur, maar je zou moeten weten dat deze feature bestaat, zodat je niet een game muis kopen gaat die je irriteert tijdens de gameplay.

 

Gewicht

Sommige gamers geven de voorkeur aan lichtere muizen, terwijl andere juist liever een muis hebben met wat gewicht. Game muizen met aanpasbare gewichten geven je toegang tot beide mogelijkheden, mocht je voorkeur in de toekomst veranderen.

 

Grip

Gamers gebruiken verschillende muis grepen, die het beste beschreven kunnen worden als klauw of palm handgrepen. Een klauw handgreep beschrijft het vasthouden van de muis met de vingertoppen en gamers die hier de voorkeur aan geven zouden voor een kleinere muis moeten kiezen. Palm handgrepen beschrijven het vasthouden van de muis met de hele hand en gamers die hier de voorkeur aan geven zouden voor een grotere muis moeten kiezen.

 

Comfort

Gaming muizen zijn er net als hun desktop tegenhangers in verschillende stijlen en designs. Game muizen zijn echter over het algemeen beschikbaar in verschillende materialen die een zachte, soepele, gerubberde grip bieden voor extra comfort en grip. Sommige fabrikanten geven de voorkeur aan getextureerd of glanzend plastic of een combinatie.

Beste Game Muis

 

Een game muis kopen?

De meest belangrijke features van een gaming muis zijn meer controle en precisie. Alhoewel DPI mogelijk belangrijk lijkt, kan het een last worden wanneer dit te hoog is. Dit zou dus niet de belangrijkste feature moeten zijn waar je naar kijkt. Hetzelfde geld voor acceleratie, aangezien een persoon op een gegeven moment niet sneller kan bewegen en dan is die extra acceleratie nutteloos. Polling is echt belangrijk en gebruikers kunnen een duidelijk verschil merken tussen lagere en hogere instellingen. De mogelijkheid om te wisselen tussen DPI instellingen en profielen met de druk op een knop is een erg handige feature en zou overwogen moeten worden als je de muis voor desktop applicaties of verschillende game genres gaat gebruiken.

Programmeerbare knoppen zijn erg handig, maar je moet wel realistisch blijven over hoeveel knoppen je echt nodig hebt. Personen die een hoop MMO (massively mulitplayer online) games spelen geven mogelijk de voorkeur aan knoppen die achter elkaar in een rij geplaatst zijn, terwijl verschillende knoppen verspreid over de muis meer geschikt zijn voor algemeen gebruik. Je zou de afmetingen van je hand en de ergonomie van de muis in overweging moeten nemen om te bepalen welke knoppen handig en bereikbaar zijn. Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen is comfort. Dit is volledig subjectief en hangt af van je voorkeur met betrekking tot de handgreep stijl en het materiaal dat gebruikt wordt. Voordat je een game muis kopen gaat moet je uitgebreid op het internet zoeken naar recensies van zowel experts als gebruikers.

 

Populair game muis merken

Populaire merken van gaming muizen zijn:

  • Logitech
  • Razer
  • SteelSeries

Deze fabrikanten worden gezien als de grote jongens op het gebied van game accessoires. Muis modellen lopen uiteen van meer standaard en goedkopere modellen tot de beste van het beste die een grote verscheidenheid aan features hebben.

Goedkoopste Game Muis Kopen

 

Conclusie game muis kopen gids

Een game muis is een mooie toevoeging op je gaming hardware. Je zou goed moeten begrijpen welke features beschikbaar zijn en het effect dat elke heeft op de prestaties en daarnaast moet je ook weten wat de grootste merken zijn. Alhoewel bijna alle game muizen met software geleverd worden die het mogelijk maken om dingen te programmeren en aan te passen, hebben de grotere fabrikanten meer geavanceerde software features.

Een game muis kopen met de juiste features, zoals de perfecte gevoeligheid, een adequate polling rate, een comfortabel design of programmeerbare knoppen zal een groot verschil maken bij je game prestaties. Zo kan je bijvoorbeeld met een apparaat met programmeerbare knoppen een macro uitvoeren met de simpele en snelle druk op een knop en dit kan je gameplay flink verbeteren, waardoor je meer geniet van de game.

We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids en dat je aan de hand van dit artikel een game muis kopen kan die aan je wensen en behoeften voldoet en je game ervaring op een nieuw niveau zal brengen. Vergeet tot slot ook niet om een goede gamestoel te kopen, aangezien dit je comfort tijdens het gamen in grote mate kan beïnvloeden.

Lees ook:

Gamestoel .com
Logo