Beste gaming mouse kopen gids

Een gaming mouse kopen is een erg persoonlijke keuze. Wat bij een persoon past, hoeft niet noodzakelijk bij een ander te passen. Dit wordt niet veel makkelijker gemaakt dankzij de enorme markt die momenteel bestaat voor game muizen. Alhoewel gaming muizen een subjectief onderwerp kunnen zijn, wordt een ding als waar gezien door alle gamers, namelijk: voorspelling en acceleratie zijn slecht nieuws voor competitief spelen en er wordt veel meer gefocust op de DPI nummers door de grote bedrijven dan nodig.

Om te zeggen dat een muis belangrijk voor een professionele gamer is, is een understatement. Het is in essentie hun wapen en daarom willen ze iets wat een extensie van hun hand is. Game sessies met een hoge intensiteit op het gebied van bewegen en klikken vereist een muis met een exceptionele bouwkwaliteit.

Onze Gaming mouse TOP 5:

RangGame muis
1Razer Mamba
2Logitech G502 Proteus Spectrum
3Razer Deathadder V2
4Steelseries Sensei Raw
5SteelSeries Rival 300

 

Gaming mouse kopen gids:

Moderne muizen zijn een combinatie van technologie in een relatief klein pakket. De meeste technologie achter deze randapparatuur worden geleverd met een verscheidenheid aan nummers, waarvan sommige nut hebben en andere verkeerd begrepen worden. In deze koopgids zullen we de standaard en meest belangrijke concepten over muizen uitleggen, met het algehele doel om nieuwe kopers te helpen bij het besluit welke gaming mouse het beste bij hun behoeften past.

 

Gevoeligheid

De gevoeligheid van een muis wordt over het algemeen weergegeven met een DPI of CPI nummer. DPI staat voor dots per inch en CPI staat voor characters per inch. Deze twee afkortingen worden afgewisseld gebruikt in de industrie en betekenen hetzelfde, namelijk hoeveel pixels de muis over het scherm beweegt per inch beweging. Over het algemeen geldt dat een hogere gevoeligheid of DPI betekent dat de muis sneller over het scherm zal bewegen, wat afhangt van de schermresolutie. Een lagere gevoeligheid of DPI heeft het tegenovergestelde effect. De gevoeligheid wordt over het algemeen gemeten in stappen van 100, waarbij de nummers uiteen lopen van 100 tot zo’n 8.000.

Uiteindelijk is de snelheid van de muis belangrijk. Sommige gamers zullen vinden dat een snelheid die te langzaam is zal resulteren in een gaming mouse die niet snel genoeg over het scherm beweegt. Alhoewel sommige games een lagere snelheid en meer precisie vereisen, heb je bij andere juist een hoge snelheid nodig voor snelle bewegingen op het scherm. Super hoge gevoeligheidsnummers zijn echter niet alleen onbelangrijk voor snelle games, maar kunnen je prestaties ook negatief beïnvloeden. Veel bedrijven adverteren hun hoge DPI instellingen, welke je alleen maar kan bereiken via het aanpassen van de firmware en software. Deze firmware en software veranderingen creëren een vals effect om de DPI te verhogen, terwijl ze ook nog eens compatibiliteitsproblemen hebben met sommige computers. Hoge DPI instellingen kunnen ook de prestaties van de sensor negatief beïnvloeden.

Voor DPI instellingen kan je het beste bedrijven vermijden die hun muizen alleen maar proberen te adverteren op basis van hun DPI nummers. Controleer in plaats daarvan welke DPI nummers over het algemeen het beste zijn voor de games die je wilt spelen en zoek een gaming mouse met normale DPI instellingen die het beste past bij de games die je over het algemeen speelt.

De gevoeligheid van een muis wordt daarnaast deels bereikt door de gevoeligheidsinstellingen van het besturingssysteem, de gevoeligheidsinstellingen die je met de software van de muis in kan stellen en de DPI instellingen die je in de game zelf in kan stellen. De meeste gebruikers zullen vinden dat de in-game gevoeligheidsinstellingen het beste zijn, vooral wanneer je dit combineert met een muisinstelling van 6/11 wanneer je Windows gebruikt. Een 6/11 gevoeligheidsinstelling in Windows zal helpen om een 1:1 ratio te bereiken dus de fysieke muisbewegingen en de beweging van de cursor. Deze verhouding maakt het makkelijker om te voorspellen waar de muis eigenlijk zal zijn na het bewegen van je hand.

Gaming Mouse kopen

 

Acceleratie

De acceleratie op een gaming mouse geeft aan hoe snel of hoe langzaam de muis zal bewegen op het scherm op basis van hoe snel je je hand beweegt. De muissnelheid wordt gemeten in G krachten, waarbij één G voor 9,8 meter per seconde staat. Spelers die hoge DPI instellingen gebruiken zullen de acceleratie niet echt opmerken, aangezien de kortere handbewegingen niet veel beweging vereisen. Gebruikers met een lage DPI instelling zullen de acceleratie echter wel merken, aangezien de lagere gevoeligheid meer handbewegingen vereist.

Er zijn drie soorten acceleraties die meestal gebruikt worden bij muizen. Geen acceleratie betekent dat een standaard handbeweging de muis met een verwachte snelheid beweegt. Een positieve acceleratie betekent dat een normale handbeweging zal resulteren in een muiscursor die sneller beweegt dan de handbeweging. Het sneller bewegen van de muis verhoogt ook de snelheid van de cursor op het scherm. Een negatieve acceleratie betekent dat een normale handbeweging zal resulteren in een langzamere gerealiseerde snelheid van de cursor. Hoe sneller je je hand beweegt, hoe langzamer de cursor over het scherm zal bewegen.

Game muizen zijn ontworpen om sneller over het scherm te bewegen dan dat een gebruiker de muis kan bewegen. Het kopen van een gaming mouse met een hoge acceleratie is daarom niet alleen onnodig, maar ook nadelig voor de game prestaties. Voor gaming is een consistente acceleratiesnelheid belangrijk, aangezien het gerelateerd is aan hoe snel je de muis fysiek beweegt. Een hoge acceleratie op muizen heeft een negatief effect op precisie wat vereist is voor competitief gamen.

 

Voorspelling

Veel moderne muizen hebben ingebouwde voorspellingssoftware die helpen om de soms onregelmatige handbewegingen te compenseren die voorkomen dat de muis in een exact rechte lijn beweegt. Alhoewel dit positief is in sommige gevallen, kan het negatief zijn voor gaming. Een muiscorrectie kan uiteindelijk namelijk resulteren in een verlies van precisie. Andere veelgebruikte termen voor dit zijn angle snapping of muis correctie.

 

Polling rate

De polling rate refereert aan de snelheid van het verzenden van data tussen de muis en de computer. Aangezien een muis randapparatuur is, stuurt deze data naar de computer wat eerst verwerkt moet worden voordat de computer kan besluiten welke actie op het scherm uitgevoerd moet worden. Polling rates in een gaming mouse worden weergegeven in hertz en lopen vaak uiteen van 250Hz tot 1000Hz. Hoe hoger de polling rate, hoe beter de muis zal reageren.

 

Sensor

De meeste moderne muizen gebruiken een optische sensor of een laser sensor. Er zijn verschillen tussen de twee soorten sensors. Optische sensors zijn beter in het volgen op ruwe oppervlaktes, aangezien de optische LED niet over randen verspreid. Laser is veel beter op glas of andere soepele reflecterende oppervlaktes. Een laser sensor biedt ook een hogere natuurlijke DPI dankzij snellere reactietijden.

Beste Gaming Mouse

 

Programmeerbare knoppen en profielen

Een gaming mouse onderscheidt zichzelf van normale muizen door het gebruik van programmeerbare knoppen. De meeste game muizen hebben verscheidene knoppen die geprogrammeerd kunnen worden als sneltoetsen om het uitvoeren van acties in de game veel sneller uit te voeren. Verschillende games hebben een verschillende hoeveelheid sneltoetsen nodig. Sommige muizen hebben knoppen voor erg specifieke doelen, zoals sniper knoppen voor FPS gaming. Andere muizen hebben verschillende lay-outs van de programmeerbare knoppen, om de muis geschikter te maken voor verschillende gaming genres.

Veel muizen hebben ook de mogelijkheid om verschillende profiel instellingen op te slaan voor de verschillende knoppen. Dit maakt het mogelijk om snel tussen games te wisselen die verschillende indelingen van de knoppen hebben.

 

Gewicht

Veel gamers geven aan dat het gewicht van de gaming mouse een belangrijke rol speelt in precies, competitief gamen. Sommige muizen worden geleverd met aanpasbare gewichten. Het afstellen van het gewicht van de muis kan helpen om meer comfortabele en voorspelbare bewegingen met de muis te maken.

 

Lift-off afstand

De lift-off afstand is hoe hoog een muis opgetild kan worden totdat de sensor de bewegingen van de muis niet meer kan volgen. Bij snelle games wordt de muis vaak snel opgetild en weer neergelegd. Een lagere lift-off afstand geniet over het algemeen de voorkeur, aangezien dit voorkomt dat de cursor door blijft bewegen tijdens de kleine aanpassing van de pols. In sommige gevallen blijven muizen met een hoge lift-off afstand bewegen, weg van de locatie waar de speler wil zijn. De lift-off afstand wordt over het algemeen bepaald door de kwaliteit van de sensor en de software van de sensor. Bij sommige gaming muizen heb je de mogelijkheid om de lift-off afstand aan te passen met de software van de muis.

Over het algemeen gesproken is een lift-off afstand onder de 2 mm een goede, lage afstand. Een afstand tussen 2 tot 2,5 mm wordt gezien als medium. Alles boven de 2,5 mm wordt gezien als een beetje hoog en zal de gameplay mogelijk negatief beïnvloeden, vooral voor personen die vaak de muis een beetje opheffen tijdens hun game sessie.

Goedkoopste Gaming Mouse kopen

We hopen dat je aan de hand van deze koopgids een goede gaming mouse kan kopen. Wat is volgens jou de beste gaming mouse? Laat het hieronder weten.

Naast een gaming mouse heb je natuurlijk ook nog extra zaken nodig. Bekijk hier onze beste gamestoel, de beste game laptop en beste game monitor om je spel ervaring af te maken.

Gamestoel .com
Logo