Dit zijn enkele van de beste racestoelen

Als je een gamer vraagt wat het belangrijkste onderdeel van het spelen van een game is, dan zal iedereen zeggen dat het de ervaring is als of je in de game zit. Een controller en goed audio systeem zijn niet meer voldoende om dit gevoel te creëren. En een scherm is alleen maar zo goed als de graphics die weergegeven kunnen worden.

Dat is waar racestoelen of gamestoelen van pas komen. En zoals bij bijna alles in de game wereld is er een grote variatie aan types en kenmerken van deze racestoelen, waarbij de keuze afhangt van het limiet van je budget en je game behoeften.

Het maken van je eigen racestoel klinkt misschien als een goede keuze om kosten te besparen, maar het zal je bijna nooit dezelfde ervaring kunnen geven die je ervaart in een professioneel gemaakte racestoel, waarmee je je volledig in kan leven in de games waar je van houdt.

Hieronder zullen we een aantal van de beste racestoelen opnoemen en aangeven waarom je ze zou moeten aanschaffen.

Gamestoel TOP 5:

legende:   = 150€ of lager  | €€ = 150€ – 300€ | €€€ = 300€ en meer

RangNaamPrijsReview
1DXRacer Iron€€€lees review
2Playseat Evolution€€€lees review
3AKRacing Rush€€€lees review
4X-Rocker€€€lees review
5Arozzi Torretta€€lees review

 

Een overzicht van enkele andere stoelen:

X Rocker

X Rocker racestoelenX Rocker is erg goed voor de prijs en voor bijna ieder budget is er wel een type beschikbaar. Als je andere mensen niet het idee wilt geven dat gamen je primaire levensstijl is, maar nog steeds een goede ervaring wil hebben die speakers en graphics je niet kunnen geven, dan zijn racestoelen van de X Rocker serie waarschijnlijk datgene wat je zoekt. Met speakers en subwoofers in de hoofdsteun en rondom de stoel zal je voelen wat je hoort en ziet. Bij sommige modellen is er ook een vibratie functie beschikbaar, zodat je je nog beter in kan leven. Naast dit alles zijn de meeste racestoelen van X Rocker draadloos, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat mensen over draden struikelen en je kan je stoel overal in je woonkamer of game room plaatsen. Het ontwerp van deze racestoelen is erg stijlvol, dus als je even geen zin hebt om te gamen kan je ook rustig en zeer comfortabel een boek lezen of een film kijken. Het ergonomische design zorgt er voor dat je altijd comfortabel zit en geen last van je rug krijgt, zelfs tijdens lange game sessies. Sommige modellen van X Rocker zet je rechtstreeks op de grond, terwijl andere een voetstuk hebben.

>> Klik hier voor hier voor de prijzen

 

OpenWheeler

Als je een fan bent van race sims, dan is een racestoel met bevestigingsmogelijkheden voor je racestuurtje en pedalen zeker weten iets dat je aan zou moeten schaffen. Je kan deze racestoelen zo aanpassen dat je perfect zit en je hoeft je niet druk te maken dat je pedalen wegschuiven. De OpenWheeler Racestoel Simulator is één type racestoel die deze vereenvoudigende ervaring aanbiedt. Deze racestoel is compatibel met de PC, de meeste consoles en stuurtjes en je kan met de bevestigde wielen deze stoel relatief makkelijk verplaatsen. Je kan veel dingen aanpassen om je race ervaring zo comfortabel en realistisch mogelijk te maken.

Vergelijk prijzen bij:

 

Playseat Evolution

Playseat Evolution racestoelen(Lees onze volledige Playseat Evolution review)
Playseat is een bekend merk voor race fans en heeft racestoelen voor verschillende budgetten. De Playseat Evolution focust op duurzaamheid, ontwerp en stabiliteit van de stoel terwijl jij je inleeft in je game en je kan veel dingen aanpassen zodat er voor bijna iedere lengte een perfecte instelling is. Deze racestoel ziet er uit als een stoel van een echte raceauto en geeft je alles wat je nodig hebt op het gebied van controle. Heb je niet veel ruimte of gebruik je hem even niet, dan kan je de Playseat Evolution ook inklappen, waardoor opbergen een stuk makkelijker wordt. Als je een fan bent van gelimiteerde edities, dan zijn er bij Playseat een hoop keuzes. Zo zijn er onder andere Top Gear, Forza Motorsport en WRC modellen. Deze racestoelen zijn allemaal uniek en geven dat kleine beetje extra als je dat zoekt. De racestoelen van Playseat bieden ondersteuning voor zo goed als alle consoles en je kan ze ook voor de PC of Mac gebruiken. Er zijn ook veel aanpassingsmogelijkheden voor racestuurtjes, dus als je je druk maakt over de ondersteuning van de stuurtje, dan kan je met de Playseat racestoelen rustig ademhalen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Redline GT

Als je denkt dat je je niet genoeg kan inleven in de game wereld met de andere racestoelen en als je het waard vindt om diep in de buidel te tasten voor je game levensstijl, dan heeft de Redline GT Full Immersion Racing Simulator veel van hetgeen dat je zoekt in racestoelen.

Beste racestoelen

Het ontwerp geeft je het gevoel dat je in een echte cockpit zit en praktisch alles wat je aan zou moeten kunnen passen kan je aanpassen. De afstand van het stuurtje, het zitje, de kanteling en nog veel meer. Surround speakers en een vibratie mechanisme geven je echt het gevoel dat je in de game zit. Je zal uiteraard wel een plaats moeten reserveren in je huis voor deze mega machine en de ruimte die in beslag genomen zal worden. Ook biedt deze racestoel niet dezelfde ondersteuning voor consoles als je andere modellen die we opgenoemd worden. Daarom is dit meer een racestoel voor PC gamers.

 

De ultieme racestuur standaard

Als alle eerder genoemde racestoelen iets te duur voor je zijn, dan kan je ook kiezen van de racestuur standaard van One Source Living. Je kan de stuur standaard op veel verschillende manieren aanpassen, zodat je op bijna elke manier kan genieten van je race games. Dit is een goed alternatief als je al een gamestoel hebt en/of niet alleen maar een fan bent van race sims. Je kan hem makkelijk neerzetten en weer opbergen en ook is hij stevig genoeg voor een stabiele race ervaring. De uitgebreide ondersteuning van veel racestuurtjes maken dit een uitstekend en goedkoop alternatief voor race fans.

»» bekijk hier onze beste racestuur TOP 5 »

 

Hoe koop je een racestoel?

Het aanbod van gamestoelen en racestoelen in Nederland is relatief beperkt als je dit vergelijkt met de VS en het UK, maar toch is er nog steeds genoeg keuze. Er zijn ook bedrijven die zonder verzendkosten of erg lage prijzen hun stoelen versturen, waardoor in het buitenland kopen helemaal niet een slechte optie is. Uiteraard heb je bij bestellingen uit de VS mogelijk wel te maken met invoerkosten. Daarnaast hebben wereldwijde bekende merken zoals Playseat ook gewoon een Nederlandse website en hoef je je dus niet druk te maken over dit soort dingen.

Er zijn een aantal punten waar je op moeten letten bij het aanschaffen van een racestoel, maar het belangrijkste is dat je eerst nagaat hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en of je de racestoel kan laten staan of iedere keer weer op moet bergen. Een relatief kleine gamestoel zoals de X Rocker is makkelijk op te bergen, maar de racestoelen zoals de OpenWheeler elke keer assembleren en demonteren kan een vervelende opgave worden. Dit is iets wat zeker niet zal helpen bij het game genot. Als je er achter komt dat je dit vaak zal moeten doen, dan is het beter om te wachten met het aanschaffen van een volledige race simulator totdat je wel de mogelijkheid hebt om deze zo goed als definitief te laten staan.

Als je dit hebt bepaald dan is het volgende de systeemcompatibiliteit. Niet alle gamestoelen en racestoelen bieden ondersteuning voor de PC of sommige consoles. Niets is vervelender om na het vele uitzoek werk te ontdekken dat de stoel je systeem niet ondersteunt en dat je zodoende niet kan genieten van de volledige game ervaring. Naast dit is ondersteuning van de onderrug een vereiste. Je gaat waarschijnlijk een lange tijd doorbrengen in de stoel, dus dan is het belangrijk dat je je onderrug hier niet mee verpest. Tot slot moet je ook een kijkje nemen naar de extra’s, zoals ingebouwde speakers, vibratiefuncties, wil je draadloos of niet, heb je een losse versnellingspook die je wilt gebruiken, etc. Racestoelen en gamestoelen kunnen je een geweldige ervaring geven, maar neem de tijd om een goede keuze te maken.

 

Gamestoel .com
Logo