Welk bedekkingsmateriaal: Kunstleer of textiel?

Er zijn twee soorten mensen in de wereld:

 • Personen die de voorkeur geven aan textiel op hun gamestoel
 • Personen die de voorkeur geven aan namaakleer op hun gamestoel

Als je onze gamestoel gids hebt gelezen, dan weet je dat je alleen maar de keuze hebt uit deze twee opties op het gebied van bedekkingsmateriaal voor de gamestoel – bij alle merken, zoals AKRacing of DXRacer. Vooral als je van plan bent om de beste gamestoel voor jou te kiezen, zal de vraag naar voren komen welke optie beter is. De waarheid is dat er geen betere of slechtere keuze is, alleen verschillende voor- en nadelen van de verschillende opties. Om de keuze makkelijker voor je te maken, zullen we deze grote voor- en nadelen toelichten in deze korte gids.

 

Voor- en nadelen: Namaakleer

Veel gamestoelen van vandaag de dag hebben namaakleer als hun bedekkingsmateriaal. Het hebben van echt leer is nog steeds een erg zeldzame uitzondering: alleen noblechairs heeft recentelijk een stoel met echt leer uitgebracht. Dit zijn de voor- en nadelen van namaakleer:

 • Duurder:
  Net als bij autostoeltjes, is leer (zelfs namaakleer) duurder. Het is lastiger om mee te werken als materiaal en de aanschafprijs ligt ook hoger.
 • Makkelijker om te onderhouden:
  Namaakleer is erg resistent materiaal, dus als je er saus of drinken op morst, dan kan je het er makkelijk afvegen zonder dat er vlekken achterblijven.
 • Voelt nep aan:
  Dit is mijn persoonlijke mening: ook al is namaakleer duurder, voelt het niet zo comfortabel aan als mesh textiel. Het wordt sneller warm, wat niet goed is tijdens lange gamesessies.

Voor- en nadelen: Textiel/mesh

De andere keuze die je hebt voor je gamestoel is een mesh of textiel materiaal als bedekking. Dit materiaal verschilt niet veel bij de verschillende merken en lijkt erg op de stof die gebruikt wordt bij autostoelen. Dit zijn de voor- en nadelen van textiel:

 • Goedkoper:
  Net als bij autostoelen, zijn gamestoelen met textiel in plaats van namaakleer goedkoper dan hun tegenhangers.
 • Wordt makkelijker vies:
  Beeld je eens in dat je een stukje chocolade op je stoel laat vallen die bedekt is met mesh materiaal. Het zal erg moeilijk zijn om dat eruit te krijgen zodra het in het mesh gaat zitten.
 • Voelt meer natuurlijk aan:
  Mesh materiaal ademt en voelt meer natuurlijk aan dan namaakleer. Persoonlijk is dit voor mij de betere keuze, ook al is het goedkoper.
Gamestoel .com
Logo