Game stuur kopen TOP 5 + kooptips

Het gevoel van snelheid en het idee dat je controle hebt over de situatie zijn belangrijke onderdelen van het racen in de echte wereld. De beste game stuurtjes geven je een ongekende hoeveelheid controle over je in-game voertuig. Ook al voel je thuis niet de wind die tegen je gezicht blaast, kan je thuis de rijervaring erg goed nabootsen met het juiste game stuur.

Game stuurtjes zijn beschikbaar voor verschillende budgetten en zijn verkrijgbaar tussen de €50 en €500. De extra kosten zitten over het algemeen in de bouwkwaliteit en de kleine details die een game stuur meer op een stuur van een echte auto laten lijken. Over het algemeen geldt hoe echter het stuur, hoe duurder. We hebben voornamelijk naar game sturen gekeken die minder dan €400 kosten.

Onze Game Stuur TOP 5:

RangGame stuur
1Logitech G29 Driving Force
2Thrustmaster T500 RS
3Logitech G920 Driving Force
4Thrustmaster T150
5Thrustmaster Ferrari 458

Wanneer je Gran Turismo, Forza Motorsport of Project CARS speelt, dan helpt een game stuur om de ervaring meer genietbaar te maken. Dit komt omdat de invoermethode, in dit geval het race stuur, erg dicht in de buurt komt van een echt stuur. De controles zijn logisch en helpen je om je in te leven in de game wereld. Voor sommige games heb je een goed gamepad nodig om je in te leven. Voor andere wil je een goede game muis of het beste game toetsenbord hebben. Kies het juiste gereedschap uit en je zal meer plezier hebben dan ooit te voren.

Om race games te spelen heb je uiteraard een machine nodig waarmee je ze kan spelen. Er zijn veel waar je uit kan kiezen. De belangrijkste overweging die je moet maken, is dat je gekozen platform de games heeft die je wilt spelen. Alhoewel gaming PCs toegang hebben tot bijna alle race games, geven sommige mensen de voorkeur aan een game console.

Goedkoopste Game Stuur

 

Game stuur kopen – Game stuur onderdelen

Stuur

Alhoewel het overduidelijk is dat het stuur het meest belangrijke onderdeel van elke game stuur opstelling is, is het niet zo duidelijk dat er een grote verscheidenheid aan kwaliteit aangeboden wordt bij de verschillende stuurtjes. De beste race stuurtjes voelen solide en stevig aan. Het stuurtje beweegt nagenoeg niet in de behuizing. Daarnaast worden stuurtjes aangeboden in verschillende afmetingen. Over het algemeen zijn degene met een diameter van 13-inch (33 cm) het beste, aangezien deze het meest comfortabel zijn en goed voor race games zijn. Nog een overweging die je moet maken is een stuurtje met plastic of leren bedekkingen. Als je je race stuur vaak gaat gebruiken, dan moet je eentje kopen die zo comfortabel mogelijk is.

 

Versnellingspook

Het is mogelijk lastig om een game stuur te vinden die een versnellingspook bevat waar je niet extra voor hoeft te betalen. Veel hebben niet eens de optie om een pook toe te voegen. Als je echter de optie hebt om een aan te schaffen, dan zou je dat zeker weten moeten doen. Niets is zo fijn als te schakelen met een echte pook in de hand, het maakt niet uit of dat in een auto op de echte weg of de digitale tegenhanger is. Een groot voordeel is dat je altijd weet in welke versnelling je zit en je niet constant naar de interface van de game hoeft te kijken voor die informatie.

 

Pedalen

De meeste race stuurtjes worden geleverd met in ieder geval een rem- en gaspedaal. Sommige bieden dat niet eens aan. Maar de beste gaming stuurtjes hebben niet alleen een rem- en gaspedaal, maar ook een koppeling. Sommige geven je zelfs de mogelijkheid om de hoogte en de weerstand van de pedalen te verstellen. Als je een geweldige digitale race ervaring wilt hebben, dan zou je de pedalen niet achterwege moeten laten.

Beste Game Stuur

 

De belangrijkste features

Force feedback

Om het gevoel te krijgen dat je met een echte auto rijdt, moet je weten hoe de weg aanvoelt. Misschien weet je dit of niet, maar tijdens het rijden krijg je een hoop tactische informatie via het stuur van de auto. Deze informatie komt in de vorm van weerstand en gerommel. Dit vertelt je wat de omstandigheden van de weg zijn waar je op rijdt en laat je weten waar de banden over rijden. Uitstekende game stuurtjes hebben force feedback dat de weerstand van een echt stuur nabootst. De force feedback kan goed genoeg zijn dat je het verschil tussen het rijden op de weg of off road kan merken. Je kan vaak de hoeveelheid force feedback aanpassen als je het vervelend vindt.

 

Diameter van het game stuur

Het stuur van moderne auto’s heeft over het algemeen een diameter van 14 tot 15 inch, tenzij je naar een race auto kijkt. Hun stuurtjes hebben vaak een diameter rond de 13 inch. Waarom het verschil? Nou normale auto’s moeten vaak grotere bochten maken, zoals een U-bocht. Een groter stuur maakt dit makkelijker. Race auto’s zijn gemaakt om op circuits te rijden en hoeven over het algemeen niet zo vaak en drastisch van richting te veranderen. Het kleinere stuur maakt het mogelijk om kleine aanpassingen te maken met grote resultaten. Dus om een lang verhaal kort te maken, een groot stuur geeft je de mogelijkheid om kleine aanpassingen te maken, maar je moet je armen meer bewegen. Een kleiner stuur maakt grotere bewegingen mogelijk zonder je armen te veel te hoeven bewegen. Dus als je door de Alpen aan het rijden bent in je game hoef je geen grote aanpassingen te maken, omdat die je over het algemeen problemen geven in een race.

 

Drukgevoeligheid

Sommige game stuur opstellingen maken het mogelijk om de weerstand van de pedalen aan te passen. Dit maakt het mogelijk om de pedalen aan te passen aan je voorkeur. In een echte auto remmen de drukgevoelige pedalen zachtjes wanneer je deze lichtjes indrukt en hard wanneer je het pedaal snel en hard indrukt. Hetzelfde geld voor het gaspedaal. De beste game stuurtjes doen dit ook. Dit kan helpen om je een beter gevoel over je digitale auto te geven en hoe je het beste kan remmen en gas kan geven.

 

Verstelbare pedalen

Omdat je thuis aan het gamen bent, wil je zo comfortabel mogelijk zijn, vooral als je van plan bent om deel te nemen aan een heel kampioenschap of een lange kwalificatie race hebt. Om het zo comfortabel mogelijk voor je te maken achter het stuur geven sommige race stuurtjes je de mogelijk om de pedalen te verstellen (een gamestoel is ook geen overbodige luxe). Je kan de pedalen vaak verticaal verplaatsen om deze aan te passen aan de afmetingen van je voet. Soms kan je ze zelfs horizontaal bewegen om je voeten meer ruimte te geven.

 

Ondersteunde platformen

Er zijn veel verschillende platformen waar je race games op kan spelen. Jammer genoeg zijn niet alle gaming stuurtjes compatibel met alle game platformen. Sommige ondersteunen alleen de Xbox of Playstation consoles en andere werken alleen maar op de PC. Over het algemeen geldt hoe meer platformen ondersteunt worden, hoe beter. Dan kan je het stuur op meerdere platformen gebruiken en hoef je niet nog een stuur te kopen. Het is belangrijk om op te merken dat er niet een game stuur is die compatibel is met alle platformen. Vaak zijn ze gelimiteerd tot een combinatie van Xbox en PC of PlayStation en PC

Game Stuur kopen

 

Gaming stuur kopen: Wat we getest en ontdekt hebben

Rotatie van het stuur

Vanwege het verschil in maximale rotatie voelen niet alle gaming stuurtjes hetzelfde aan. Je kan modellen vinden die maar 180 graden dragen en de betere hebben een rotatie van 1.080. Voor de meest race games geldt dat meer rotatie beter is. Bij 180 graden kan je bijvoorbeeld maar halverwege naar links en rechts draaien totdat je de maximale rotatie hebt bereikt, dit wordt ook wel lock-to-lock genoemd. Bij 1.080 graden kan je het stuurtje drie keer ronddraaien van lock-to-lock.

De keuze op dit gebied hangt af van hoe veel effect het draaien moet hebben voor jou. Bij een 180 graden stuurtje is een kleine beweging een grote correctie in het spel. Met een 1.080 graden stuur moet je deze veel meer draaien om dezelfde in-game correctie te bereiken.

 

Hoeveelheid knoppen

De meeste gaming stuurtjes hebben een goede hoeveelheid knoppen, maar sommige hebben maar een paar en andere hebben een stuk meer dan gemiddeld. Op dit gebied is het belangrijker waar deze knoppen zich bevinden en hoe makkelijk je erbij kan komen.

Tijdens een race wil je snel toegang hebben tot opties en besturingen. Dit houdt in dat je makkelijk te bereiken knoppen moet hebben. Hoe veel knoppen je nodig hebt zal per game verschillen. Zo hebben de Need for Speed games vaak veel game mechanieken naast het simpele rijden waar je toegang toe moet hebben. Om die goed te kunnen gebruiken moet je game stuur een keyboard of controller na kunnen bootsen.

Sommige gaming stuurtjes geven je de mogelijkheid om de configuratie van de knoppen aan te passen. Dit kan erg handig zijn wanneer je gewend bent aan bepaalde instellingen. Daarnaast kan het ook helpen wanneer de standaard instellingen van de game gewoon raar of fout aanvoelen. Bij game consoles laten veel game stuurtjes dit niet toe, maar als je met een PC speelt kan je de meeste stuurtjes aanpassen.

 

Gewicht

Er is een groot verschil in gewicht bij game stuurtjes. Sommige wegen maar net een kilo, terwijl andere 15 kg of meer wegen. Waarom zo’n groot verschil? Dit komt omdat stuurtjes met sterke force feedback motoren meer wegen, aangezien je grotere motoren nodig hebt om je een kwalitatieve force feedback te geven. Er kan ook een verschil zijn in de materialen die gebruikt worden. Bij de duurdere stuurtjes wordt vaak meer metaal dan plastic gebruikt.

Over het algemeen moet je een zwaar gaming stuurtje kopen. Je wilt namelijk niet dat het stuurtje begint te glijden tijdens het spelen en een goed gewicht kan helpen om dat te voorkomen. De meeste game stuurtjes worden ook geleverd met een soort van klemsysteem om ze op hun plaats te houden, maar een beetje extra gewicht is niet verkeerd.

Goedkoopste Game Stuur kopen

 

Conclusie Game stuur kopen

De Logitech G29 is het beste game stuur dat je kan vinden voor minder dan €300. Hij wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om je volledig in te leven in je favoriete race game. De versnellingspook is robuust en vergelijkbaar met wat je in een echte auto kan vinden. De pedalen zijn ook stevig gebouwd en bewegen niet te veel tijdens het rijden. Het game stuur zelf is aardig zwaar door de force feedback motoren. Dit gewicht helpt om hem op z’n plaats te houden, wat genoeg is om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor alles wat je auto op je af stuurt. Je kan de knoppen ook programmeren.

 

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel met tips voor wanneer je een game stuur kopen gaat!

LEES OOK: Game laptop kopen? Dit zijn de 5 beste.
LEES OOK: Hoe een Game Monitor kopen?
LEES OOK: Beste game muis kopen tips.
LEES OOK: Gaming stoel TOP 5 kopen tips

 

Gamestoel .com
Logo