Hoe ga je de beste gamestoel kopen?

Als de grote game beslissing alleen maar om het kiezen van een Xbox One of PS4 zou gaan, dan zou het erg simpel zijn. Maar vandaag de dag worden er veel accessoires gefabriceerd. Een console kiezen is zodoende alleen nog maar het begin.

Vandaag de dag is het kiezen van de juiste accessoires om het meeste uit het gamen te halen net zo belangrijk als het kiezen van een console en we hebben het hierbij niet alleen over een headset en controller. Om jezelf echt onder te dompelen in de actie heb je een goede gamestoel nodig.

>> klik hier voor onze beste game stoel TOP 10 >>

Wat is een gamestoel?

GamestoelGamestoelen zijn beschikbaar in veel vormen en afmetingen. Sommige zien er net uit als kantoorstoelen, terwijl je in andere lekker achterover kan hangen en laag bij de grond zit en je kan zelfs zitzakken kopen. Ze worden meestal verkocht in combinatie met een reeks van geïntegreerde technologie, zoals speakers, subwoofers en vibratie, zodat je de gameplay letterlijk kan voelen.

Sommige kan je draadloos met je console verbinden, wat vaak de duurste modellen zijn, terwijl anderen met een draad verbonden moeten worden. Maar het maakt niet uit welke je kiest, want in plaats van dat je op de grond zit zullen ze allemaal de Call of Duty marathons veel comfortabeler maken.

 

Wat doen gamestoelen?

Bijna alle gamestoelen zijn gefocust op audio. De audio van de game wordt draadloos of met draad naar de geïntegreerde speakers van je stoel gestuurd. Zodoende is het geluid ‘om je heen’ in plaats van dat het van voren komt. Het idee is dat je op deze manier meer in de game zit, net zoals surround speakers werken bij een home cinema setje.

Daarnaast hebben veel stoelen ook ingebouwde vibratie functies, die reageren op de gebeurtenissen in je game. Net zoals bij controllers die vibreren wanneer iemand een kogel langs je hoofd schiet of een ruige tackle uitvoert in FIFA, zal de stoel ook vibreren wat de hele ervaring een stuk realistischer zal maken.

 

De belangrijkste dingen waar je op moet letten

Belangrijke tip: Het is logisch dat het geluid uiteraard belangrijk is, maar je moet er ook voor zorgen dat je gamestoel die je koopt wel gebruikt kan worden voor je console. Nu dat de nieuwste consoles uitgebracht zijn, zullen sommige fabrikanten stoppen met de ondersteuning van de oudere consoles en sommige nieuwe consoles ondersteunen mogelijk niet sommige nieuwe stoelen. Zorg ervoor dat je een PS4 gamestoel koopt die ondersteunt wordt door je PS4.

Voor geweldig geluid: Geïntegreerde speakers zijn niet allemaal hetzelfde. Als je een realistische ervaring wilt hebben, kies dan voor een gamestoel met 4 speakers en een subwoofer. Zorg er ook voor dat je stoel een ingang voor je koptelefoon heeft, want je wil het huis en de buren niet wakker maken tijdens de nachtmissies.

Voor comfort: Besluit of je een gamestoel wilt hebben die op een voetstuk staat, zoals een kantoorstoel, of dat je liever meer ontspannen en dichter bij de grond wilt zitten. De laatste optie is vaak iets makkelijker te verplaatsen en op te bergen, wat een goede optie is als je niet heel veel ruimte in de woonkamer hebt.

Gamestoel kopenOm het gevoel te krijgen dat je in de game zit: Naast comfort en geluid zou vibratie het volgende essentiële punt op je checklist moeten zijn. Zoek naar een gamestoel die je in staat stelt om de hoeveelheid vibratie aan te passen, zodat je je ervaring aan kan passen op het soort game dat je speelt. Je wilt mogelijk niet dat de stoel vibreert wanneer je Ice Age 2 aan het spelen bent.

Voor minder draden: Draadloos geniet de voorkeur, aangezien je zodoende wat meer vrijheid hebt om je stoel te plaatsen waar je wilt in je slaapkamer, woonkamer of gamekamer. Sommige gamestoelen hebben WiFi, terwijl anderen met Bluetooth werken.

Voor race gamers: Als je een fan bent van Forza, overweeg dan om voor een gamestoel te kiezen met ingebouwde bevestigingspunten voor een stuur en pedalen. Ze zien er een beetje uit als de oude arcade race machines en geven je het gevoel dat je Lewis Hamilton bent.

De beste gamestoel merken

Er zijn een aantal merken die de leiders zijn op het gebied van innovatieve nieuwe producten. Een aantal van de bekende en kwalitatieve merken zijn: DXRacer, Arozzi, AKRacing, Playseat, trust, NobleChaier, X Rocker gamestoelen, zitzakken, Pyramat gamestoelen, Cohesion XP, BoomChair Stealth en X Stunt draadloze gamestoel.

>> klik hier voor onze beste game stoel TOP 10 >>

Gamestoel .com
Logo